-
Teplota GPU
Chtel bych se zeptat na teploty ohledne me graf. karty ATI x1300Pro
Pri zatezi (hra Oblivion) byla teplota namerena v ATI Tray Tools s hodnotou 77 jako max. Ihned po vyjeti ze hry jsem uz mel 66 a do minuty klesla na 61 st C, kde se ale drzi i v klidove fazi... coz je pry dost...
Karta ma aktivni chladic a jeste mam v pc pridavny ventilator v postranich dvirkach pc skrine....
Nevi nekdo, jak tu klidovou teplotu snizit???? Prijde mi, jako by byla prednastavena, protoze se ani nehne...... z tech 61 v klidu.
Moc diky za napada a pomoc.....
-
Re: Teplota GPU
Hmm a mas diky te teplote s kartou nejake problemy?
-
Zatim ne... vse jede plynule a jakmile vyjedu z jakekoliv hry, tak teplota pada dolu....
Hry jedou plynule bez jakehokoliv trhani......
-
V tom pripade nechapu proc to resis :)
-
Spise preventivne ;) Jestli je to normalni.... vykon zatim ale dobry.
Leda uz jen muzu dat pc skrin z toho rohu mistnosti a jeste pod stolem, aby lepe odvetraval teply vzduch z case, co myslis? Treba na stul vedle okna :)
Cetl jsem ted nekolik clanku a pry tento typ GK dost topi, tak snad je to vse normalni......
-
Mne robi x1600xt to iste. Dokonca ked spustim v AtiTool ten artifact scaner (tak akosi) tak teplota v kratkom case vyleti aj na 85°C (potom som to stopol, lebo ma to vylakalo, ale artifacts neboli este ani pri tejto teplote). Ked som to vtedy riesil, myslim ze asi tu niekde bude ten thread, tak mi niekto odpisal, ze pripustna teplota pri tychto jadrach je az 115°C. Takze asi je to ok. :)
btw., ak zdvihnes pc z podlahy na stol, tak to bude podla mna este horsie, predsa len teplota je pri podlahe nizsia!? Ibaze by si mal podlahove kurenie?
-
Pokud se ti zda teplota az prilis vysoka tak te grafice porid kvalitnejsi chladic (treba Zalman) a mas po starostech. Akorat cenu teto karty nijak nezvysis pokud ji budes pozdeji prodavat takze bych to nechal bejt. Ikdyz to spis vypada na vlasnost techto karet, videl sem i karty topici kolem 90°C ale to byly chlazeny pasivne pomoci heatpipe technologie ;). A on zrovna Oblivion si tu kartu poradne protahne, to je fakt :). V te bocnici PC mas jakej vetrak?? a fouka ti primo na grafiku nebo spis na procesor?? Comp na stul bych asi nedaval pac se tim dost zvysi hluk toho PC protoze bude bliz tvym usim a mohlo by ti to dost vadit. Navic bude produkovat vibrace do stolu