Problem - Adaptec 1210SA (SATA RAID)
V PC mam starsi desku (viz podpis), ktera nema integrovany SATA radic. Potrebuji vetsi HDD pro praci a tak jsem si poridil SATA disk WD 2500KS a k nemu PCI radic Adaptec 1210SA.
Pri instalaci jsem postupoval takto:
- pripojil radic a nabootoval do Win XP Pro (na mem soucasnem IDE HDD)
- nainstaloval posledni ovladace pro radic
- vypnul jsem PC a pripojil novy disk k radici na port 0 (na disku jsem pro jistotu omezil prenos na 150 MB/s)
Takto pripraveny jsem chtel nabootovat do Win XP, ale to se bohuzel nedari. Jakmile se objevi logo Windows pri bootu, tak to vytuhne a dal to nejede. Zkousel jsem i starsi ovladace (i pro Win 2k) u nich se mi podari nabootovat s pripojenym diskem, ale disk neni ve Win videt. Zkusil jsem i flashnout jiny BIOS na radic, ale take to nepomohlo.
Taky jsem vyzkousel cistou instalaci Win XP Pro primo na ten novy SATA disk, ale i presto ze jsem pouzil drivery pro radic, tak Win XP disk v instalatoru nevidi.
Pri laborovani se starsima ovladacema se mi jednou podarilo disk detekovat, ale po restartu zase nic.
Muzete mi nekdo pomoci?
Predem diky
Re: Problem - Adaptec 1210SA (SATA RAID)
Shodils napred OC na default pred tema pokusama ?
2 Aigor: Ano i to jsem zkousel.
Jeste me napada otazka... Jde dnes jeste sehnat nejaka slusna deska pro moje CPU a ostatni komponenty (viz podpis) s integrovanym SATA radicem?
Citace:
Původně odeslal
shady_cz
Jeste me napada otazka... Jde dnes jeste sehnat nejaka slusna deska pro moje CPU a ostatni komponenty (viz podpis) s integrovanym SATA radicem?
Byt tebou zkusim to tady na 4u, kdekdo prechazi na C2D a za dobrej peniz se daji koupit velmi slusny desky. Navic kdyz pameti a ostatni streva mas.
Tak jsem nasel nejake fungujici drivery k tomu Adaptecu, ale stale mam problem. Win XP disk najdou pouze kdyz zapnu PC. Kdyz restaruju tak po nabehnuti systemu uz diska zase nevidi :( Pokud vypnu PC a zase ho zapnu, tak po nabehnuti systemu je uz zase disk videt.
Nema nekdo poneti v cem by mohl byt problem?