-
Souboj titánů - Samsung 215TW vs NEC 20WGX2
Je to dilema si zvolit :)
Samsung 215TW - 21cka = o 23mm vetsi :)
S-PVA
8ms
300 cd/m2
1000:1
http://www.svethardware.cz/art_doc-8...00033C027.html (input lag neresi (ze by nova revize?))
NEC 20WGX2 - 20tka
S-IPS (nekde se pise s "A"dvanced na zacatku)
6ms
470 cd/m2
700:1
http://www.svethardware.cz/art_doc-B...E00696DA2.html
Cenovy rozdil NENI (oba za cca 15.150,- s DPH) :) cili timto faktem se dilema mnohonasobne umocnuje :)
Ve prospech Samsace mluvi o neco vetsi uhlopricka a pak klasicky "nelesknouci" displej, ktery nevim zda bych u NEC prekous a je hlavne VYSKOVE NASTAVITELNY, HDCP ma taky ale to me nejak nebere :)
zapory jsou: trochu vetsi obnovovacka ale BEZ PREKMITU pak diky technologii trosku horsi uhly a barvy. Podsvetleni klasicke ale u NECek je udajne do X to ale nevim zdali je klad nebo zapor.
Cili otazka zni vzit vetsi a mene "kontroverzni" monitor nebo risknout a cucet na trochu barevnejsi a rychlejsi kmity ? :)
-
Re: Souboj titánů - Samsung 215TW vs NEC 20WGX2
O tom input lagu u Samsungu jsem cetl na velkem mnozstvi ruznych for, takze doporucuju ho nejdriv skouknout v praxi, protoze jestli je to pravda, ten displej se naprosto nehodi na hrani her...
EDIT: Vzhledem k tomu, ze zadny problem s input lagem Samsung oficialne nepriznal, hodne bych se divil, ze by se stval s novou revizi. Navic to vypada, ze by to mohla byt do jiste miry inherentni vlastnost S-PVA displeju, coz asi moc nepotesi...
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
O tom input lagu u Samsungu jsem cetl na velkem mnozstvi ruznych for, takze doporucuju ho nejdriv skouknout v praxi, protoze jestli je to pravda, ten displej se naprosto nehodi na hrani her...
EDIT: Vzhledem k tomu, ze zadny problem s input lagem Samsung oficialne nepriznal, hodne bych se divil, ze by se stval s novou revizi. Navic to vypada, ze by to mohla byt do jiste miry inherentni vlastnost S-PVA displeju, coz asi moc nepotesi...
No dulezity je ze v recenzi nic takoveho nenastalo jinak by to snad poznali :)
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
No dulezity je ze v recenzi nic takoveho nenastalo jinak by to snad poznali :)
Tak presne tomu neverim, protoze pri hodnoceni displeje se vetsinou nezameruji recenzenti zrovna na input lag (coz je celkem specificky problem a vsadim se, ze vetsina lidi o nem ani nevi), ale na vizualni stranku veci. A druhou strankou je, kolik z tech recenzentu je opravdovych hracu a kolik jen zapne HL2 a Far Cry a kouka, jestli se nekde neco nemaze. Cimz samozrejme nechci nikoho zpochybnovat, je to jen uvaha...
-
Nejlepsi by bylo kdyby nekde na krame meli oba, dat je vedle sebe a trochu otestovat. Podle recenze vypada 215TW velmi dobre. Zkus najit jeste dalsi recenze na zahranicnich webech.
-
Tak sem si zahral na konzervativce a nakonec vzal ten mene kontroverzni moncl :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
EllE
Tak sem si zahral na konzervativce a nakonec vzal ten mene kontroverzni moncl :)
Tak nam pak napis nejake uzivatelske zkusenosti at i ostatni vi co a jak... ;-)
-
Řeším stejný problém. Nejvíce by mi vyhovoval NEC, ale kdyby měl vstup pro video, pro připojení DVB-T přijímače. Jestli ještě něco nevymyslím, tak zítra jdu pro Samsunga. Pokud je tu nějaký vlastník NECa 20WGX2 a chtěl by udělat porovnání, nabízím prostor, PC s X1900XTX a snad zítra koupím Samsunga.
-
Citace:
Původně odeslal
Jaudak
Řeším stejný problém. Nejvíce by mi vyhovoval NEC, ale kdyby měl vstup pro video, pro připojení DVB-T přijímače. Jestli ještě něco nevymyslím, tak zítra jdu pro Samsunga. Pokud je tu nějaký vlastník NECa 20WGX2 a chtěl by udělat porovnání, nabízím prostor, PC s X1900XTX a snad zítra koupím Samsunga.
V sobotu mozna budu v Praze i s NECem, takze teoreticky bychom se mohli domluvit... ;-)
-
OK. Kde v Praze se budeš pohybovat ? Zkoušku by jsme udělali u mě, nebo u tebe ? U mě by to šlo v Podolí, kdykoliv v sobotu, nebo v neděli.
-
Citace:
Původně odeslal
Jaudak
OK. Kde v Praze se budeš pohybovat ? Zkoušku by jsme udělali u mě, nebo u tebe ? U mě by to šlo v Podolí, kdykoliv v sobotu, nebo v neděli.
Nejsem z Prahy, takze pokud by nejaka zkouska byla, tak urcite u tebe. To Podoli by snad nemel byt problem, jeste se zkusim domluvit se svym ridicem... ;-D
-
Jasně, u mě v Podolí to neni problém.
-
skoda, taky bych se prisel kouknout na Podoli na test, kdyz jsem tam ted vice nez doma :))
Jinak ja se chystam na 2407 DELL, nevi o tom monasu nekdo vice, zadny poradny nazory kritiku jsem necetl kort na novou revizi...
-
Citace:
Původně odeslal
neGryk
skoda, taky bych se prisel kouknout na Podoli na test, kdyz jsem tam ted vice nez doma :))
Jinak ja se chystam na 2407 DELL, nevi o tom monasu nekdo vice, zadny poradny nazory kritiku jsem necetl kort na novou revizi...
Zrovna na 2407 je kritiky na webu vic nez dost, vsechny revize (zatim jsou 3) maji problemy hlavne s color bandingem a samozrejme jako je uz milym zvykem u DELLu, nikdy nevis, jaky typ panelu v tom monitoru dostanes, protoze DELL je libovolne meni podle momentalni situace...
-
Hodte mi sem prosím linky na soft pro testy LCD. Jestli se uskuteční naš malé porovnání, tak at to proklepnem co nejdukladněji. Dostanu z X1900XTX současně obraz na dvě LCDčka ? Co k tomu potřebuji ? Dík za odp.
-
Citace:
Původně odeslal
Jaudak
Hodte mi sem prosím linky na soft pro testy LCD. Jestli se uskuteční naš malé porovnání, tak at to proklepnem co nejdukladněji. Dostanu z X1900XTX současně obraz na dvě LCDčka ? Co k tomu potřebuji ? Dík za odp.
potrebujes akorat dva kable, ktery pripojis do monitoru a na grafickou kartu
potom ve windows povolis obraz i na druhem monitoru
-
Citace:
Původně odeslal
Jaudak
http://www.prad.de/download/eizo-monitortest.zip
-
Děkuji za link. Staženo, monitor objednán a čekám na dodávku.
-
Monitor už mám v autě a večer otestim doma a jestli bude Zilla moct, tak zítra porovnáme se Samsungem. Jestli to vyjde , tak klidně kdo váhá který z těchto dvou mon. vybrat, se může zůčastnit. Jakmile mi Zilla potvrdí svou účast, tak sem hodim čas a místo. Napište sem, kdo má zájem.
-
Bohuzel to o vikendu nevyslo, protoze Jaudak mel pracovni povinnosti, ale stejne dekuju za snahu... ;-)
BTW, majitele 215ky, jak je to s tim input lagem? Vsimli jste si neceho napr. pri hrani FPSek?
-
Taky by me zajimaly vase zkusenosti kdo videl oba dva.Ted je cena skoro srovnatelna,coz mluvi podle me pro NEC
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
Taky by me zajimaly vase zkusenosti kdo videl oba dva.Ted je cena skoro srovnatelna,coz mluvi podle me pro NEC
Mám Samsung 215TW, klady a zápory jsem popsal na http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=681930#post681930
Neca jsem si prohlížel pouze v obchodě a měl jsem smíšené pocity. Barvy byly hlubší a sytější než u Samsunga, ale ten odraz světla mě odradil. Podle některých vlastníků se dá ale na tento jev rychle zvyknout.
-
Citace:
Původně odeslal
Lion_K
Mám Samsung 215TW, klady a zápory jsem popsal na
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=681930#post681930
Neca jsem si prohlížel pouze v obchodě a měl jsem smíšené pocity. Barvy byly hlubší a sytější než u Samsunga, ale ten odraz světla mě odradil. Podle některých vlastníků se dá ale na tento jev rychle zvyknout.
v noci lesk neni, ve dne to je horsi.. s barvama mi to prislo taky tak.
-
A co zvolit nejaky uplne jiny? ;)
Ja vybiral nedavno taky monitor podobnych kvalit, tyhle dva jsem bral v potaz..a nakonec to vyhral Dell 2007WFP.
Obraz skvely, designove dokonaly, kupa vstupu.. rozhodne nelituju :cool:
ps: A navic se da sehnat za lepsi cenu nez tyhle dva, s 3letou zarukou NBD, coz je IMHO velke plus...