-
Zivotnost iBox Cooler?
Jake mate zkusenosti s zivotnosti a hlavne se zvysovanim hlucnosti boxoveho hladice od Tulene?
Asi po mesici intenzivniho provozu mam dojem, ze se jeho hlucnost zvysila cca 2x! :evil:
Poradte kdyztak dobrej a hlavne tichej chladic pro Tulene v Slot1 -> tzn. max. vyska hladice s vetrakem 5 - 6,5 cm, pak uz mam SDRAMy :?
-
No tak ho zkus vytáhnout a očistit od prachu. Jak žebroví, tak lopatky.
-
Mne funguje celkom dobre. Akurat som do neho raz strcil prst a odpadla jedna lopatka z ventilatora :o Nalepil som ju naspat sekundovym lepidlom a funguje to ako predtym ;D
Inak je to najvacsi chladic co mi vojde do case - na vysku uz vacsi byt nemoze lebo tam su DIMMky a na sirku tiez nie - z jednej strany je chipset a z druhej zdroj (vzdialenost menej ako 1 cm) ;D
-
Zanesenej neni ... :?
Nevite, kde by slo najit parametry boxoveho vetraku? Napadlo me koupit radeji poradnej samostatnej vetrak, tak abych mel orientacni data pro srovnani. ;D
-
Su to kvalitne japonske ventilatory Nidec. Prikon by na tom mal byt napisany. Ale nie je to ziadny standardny typ - vyraba sa to specialne pre Intel. Inak myslim ze do 3-rocnej zaruky na BOX CPU patri aj zaruka na chladic.
-
Mam taky Tulena v redukci s boxovanym chladičem, problem je ,ze tim ze je zebrovani chladice vodorovne s MB zcela zakryva Northbridge a zamezuje tak jeho chlazeni (zejmena pri vyssim FSB).Napadlo me ,misto original boxovaneho chladice osadit procesor chladicem CoolerMaster DP5-6I31C (zbyl me po Duronu) .Tento chladic je trosku robustnejsi ,ale vleze se tam, navic ma zebrování kolmo na MB (jo jeste musim rict, ze prvni bank SDRAM musi byt volny - aby se tam vlezl).Vetrak ma okolo 4500ot/min a chladi pak nejenom CPU ,ale i NB.S teplotou neni problem i pri vyssim Vcore.Je ale fakt, ze co se tyce hlucnosti ,tak se s boxovanym neda srovnat - ale to je pro mne (zatim) vedlejsi. :wink:
-
Taky jsem tam měl původně BOX, ale teplota se mi zdála poněkud vysoká a tak jsem tam dal CoolerMaster EP5-6I11. U něj to už bylo s teplotou lepší, ale byl celkem hlučnej. Skusil jsem udělat takovýho "hybrida" pasiv z CoolerMastera+ventilátor z BOXu. Ten ventilátor se tam dal na jedný straně napasovat mezi žebra a na druhý jsem ho přichytil izolačkou. Chladilo to líp než s tím původním ventilátorem a bylo to mín hlučný.
Ale nakonec to vyřešil SSPro, kterej je potichej a chladí taky slušne....