Jak zjistit zda je zdroj v pořádku?
Mám asi 400W zdroj, kromě toho že je ze sestavy Dell o něm nic nevím. Jak mohu bezpečně zjistit že je v pořádku? Co si pamatuju tak v mojí bývalé práci používal technik nějaký přípravek se ketým spojil (asi přes odpory) některé piny hlavního napájecího konektoru. Zdroj se rozběhl a daly se změřit jednotlivé větve.
Re: Jak zjistit zda je zdroj v pořádku?
ten "přípravek" je kus vodivýho drátu... ohledně kombinace pinů která se musí spojit...
http://www.google.cz/search?hs=Jtk&h...tnG=Hledat&lr=
oni na to su aj masinky http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...ch=&vyr=DELOCK
inak to ale moc ako otestovat nemas, tieto krabicky neurobia ziadnu zataz, len to proste zbezne skusia
tak zatez by se tam mela davat aspon nejaka minimalni, ne? ja k tomu pripojuju starej vetrak abych nemusel koukat/poslouchat zdroje.
Vacsina zdrojov bezi aj naprazdno - ale napatia vtedy mozu byt dost odveci (napr. 9V na 12V vetve), takze je to dobre akurat na vyskusanie, ci bezi a ci tam nejake napatie je.
Zatial najzaujimavejsi, co som videl, bol zdroj LiteOn zo stareho Compaqu, ktory potreboval nejaku zataz na 5V aj 3,5V (ano, mal 3,5V vetvu namiesto 3,3V), aby sa vobec rozbehol a potom som to musel este vselijako kombinovat, aby sa po chvili nevypol a napatia nejako rozumne vyzerali - aby sa dalo povedat, ze je dobry. V povodnom PC po oprave funguje bez problemov.
bacha na Dell zdroje! měl jsem jeden s normálním ATX konektorem, ale vývody byly zapojhený úplně jinak, 3,3V tam nebylo vůbec.... jinak mám doma 500W zdroj ze serveru Compaq Proliant... je asi 3x větší než normál zdoj, vevnitř jsou dvě obrovské desky nabyté kvalitními součástkami. Nemá 3,3V ale 3,4V a na 5V šíně dává přes 70A... konektory úplně jinačí než klasika ATX.
Niektore tie Delly su pekne zapojene tak, ze to zhori ked sa ten zdroj pouzije inde alebo da iny zdroj do Dellu... Aj ten Compaq nebol standardny ATX - zapojenie konektora bolo rovnake ale signal na zapinanie nebol PS_ON# ale PS_ON, tzn. treba pripojit na +5VSB, aby sa zapol. Nesiel mi zapnut aj ked vsetko vyzeralo OK - chvilu mi to trvalo, kym som na to prisiel...
Mám doma sestavu Compaq deskpro, je tam 200W zdroj a chodilo to s deskou Abit KT7E bez zaváhání, prstě standart ATX, oni to asi fakt dělali podle momentální nálady :)
Toto bolo z roku 1997, neskor uz asi pouzivali normalne ATX.