Připojení síťové jednotky Linux+WinXP
hmmm mám tu problém, pro mě zatím nepochopitelný....
V síti máme 6PC z toho jeden je "jakási" Linux distribuce a funguje jako FILE server....
Abych se k ní mohl vůbe připojit musel jsem přidat do registrů následující klíč (byl mi dodán po mém předchůdci):
;Contributor: Herb Lewis (herb@sgi.com)
;Updated: 16 July 1999
;Status: Current
;
;Subject: Registry file to enable plain text passwords in Windows 2000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\LanmanWorkStation\Parameters]
"EnablePlainTextPassword"=dword:00000001
Jinak se mi server jevil jako nepřístupný...... nyní na něho můžu ale musím zadat přihlaš. jméno a heslo to stejné jako mám do samotných winXP..... u Win2000 mi stačilo se jen přihlásit do systému a už jsem mohl i na server.
Chápu že uživ. jméno a heslo do XP je jen lokální.... jak tedy docílit toho aby se zároveň "promítlo" do přihlášení i na server?
Pomocí připojit síťovou jednotku (s přihlaš. jm. a heslem) se mi po restartu znovu nepřipojí a musím pokaždé zadávat heslo - jméno si už pamatuje.....
Nevíte co s tím? :(
Re: Připojení síťové jednotky Linux+WinXP
To je tam zjavne nejaka stara Samba, ktora potrebuje plain-text hesla.
To ale nesuvisi s tym problemom - ten by sa mal dat vyriesit "net use /?".
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
To je tam zjavne nejaka stara Samba, ktora potrebuje plain-text hesla.
To ale nesuvisi s tym problemom - ten by sa mal dat vyriesit "net use /?".
net use jsem zkousel ale po restartu sice novou jednotku vidim ale pro pristup na ni musim znovu zadat jmeno a heslo... :( zkousel jsem uz ruzne kombinace ale nic....
net use \\server\dokumenty heslo /User:xxx /persistent:yes
pak
net use \\server\dokumenty /User:xxx heslo /persistent:yes
ale nic :( stale stejny efekt
pokud to dam do bat souboru a kliknu na neho tak se spusti DOS okno a v nem se stale opakuje predchozi radek a nic se nedeje.... hmmmm