Mozilla Thunderbird - velikost zálohy
Ehm.... po roce jsem v praci konecne vyzebral novej PC a ted si pretahuji data
Na Thunderbirda jsem pouzil jejich backup ale zdesil jsem se, kdyz mi po cca 10min. vyplivnul zalohu o velikosti 1,2GB dat !!!! pritom kdyz prochazim zpravy co tam mam tak to nic velkeho neni....
Obnova z teto zalohy je ale OK a pracuje.... nic mene me zarazi ta velikost.... byl jsem zvyknutej z OE na velikosti max. kolem 50-150MB ale tohle???
Re: Mozilla Thunderbird - velikost zálohy
No nevim co je to "jejich backup", ale zkousel jsi treba MozBackup?
Citace:
Původně odeslal
jedik
No nevim co je to "jejich backup", ale zkousel jsi treba
MozBackup?
Ano to je on..... tim jejich jsem myslel tento.... :)
ta velikost je divna :(
Citace:
Původně odeslal
DAFER
Ano to je on..... tim jejich jsem myslel tento.... :)
ta velikost je divna :(
Tak mrkni dovnitr(je to tusim obycejny ZIP) a zjisti, ktery soubor to tak nabobtnal(nemas tam treba nejake silene prilohy?) a pak to omrkni vuci http://www.czilla.cz/podpora/soubory-v-profilu.html
Tak jsem to našel a světe div se ono se to ještě zvětšilo je to zde:
C:\Documents and Settings\Servis\Data aplikací\Thunderbird...profile...atd....
Jsou tam nazvy jednotlivych souboru stejne pojmenovanych dle slozek co mam pro postu.... jedna z nich je ale INBOX a ta ma ted 1,9GB !!!! kdyz se do nipodivam zjistli jsem ze jsou v ni ulozeny vsechny posty, co mi kdy prisly od roku 2004 ted podle hlavicky pak je vetsinou smesice znaku a pak zase hlavicka .... na konci se pripisuji dalsi a dalsi....
Nevite cim to muze byt? nebo je to normalni?
Citace:
Původně odeslal
DAFER
Tak jsem to našel a světe div se ono se to ještě zvětšilo je to zde:
C:\Documents and Settings\Servis\Data aplikací\Thunderbird...profile...atd....
Jsou tam nazvy jednotlivych souboru stejne pojmenovanych dle slozek co mam pro postu.... jedna z nich je ale INBOX a ta ma ted 1,9GB !!!! kdyz se do nipodivam zjistli jsem ze jsou v ni ulozeny vsechny posty, co mi kdy prisly od roku 2004 ted podle hlavicky pak je vetsinou smesice znaku a pak zase hlavicka .... na konci se pripisuji dalsi a dalsi....
Nevite cim to muze byt? nebo je to normalni?
To je docela normalni, a pokud tam mas postu od roku 2004, dokazu si tech 1.9GB predstavit. On totiz TB defaultne nemaze stare emajly, ale nechava je prave v Inboxu. Jde to ale samozrejme redukovat pres Soubor > Udrzba slozek. Jinak taky Moznosti > Rozsirene > Rezim offline... > Misto na disku ti pomuze to nastavit na automatiku pokud vim.
Citace:
Původně odeslal
jedik
To je docela normalni, a pokud tam mas postu od roku 2004, dokazu si tech 1.9GB predstavit. On totiz TB defaultne nemaze stare emajly, ale nechava je prave v Inboxu. Jde to ale samozrejme redukovat pres Soubor > Udrzba slozek. Jinak taky Moznosti > Rozsirene > Rezim offline... > Misto na disku ti pomuze to nastavit na automatiku pokud vim.
SUPER diky uz je to OK