Dynamický disk - nečitelný
Vytáhl jsem z jednoho PC druhý disk pro DATA a připojil do nového PC, disk ale nejde načíst, správce disků hlásí, že byl nastaven v předchozí mašině jako DYNAMICKÝ DISK. Původní mašina se mezi tím rozložila na komponenty. Zkusil jsem ji složit a znovu nastartovat, což se plně podařilo s původním systémovým diskem, ale tento DATOVÝ DYNAMICKÝ už nejde přečíst ani v původní mašině. Správce disků Win XP ho vždy označí za Dynamický a zároveň jako nečitelný.
Dokáže nějaký HDD GURU zachránit data? Disk není poškozen, plně fungoval, ale nerozumím moc struktuře a funkčnosti DYNAMICKÝCH disků, nevím co s tím. Je to 120GB ATA100 Seagate. K dispozici je i nepoškozený původní systémový disk Seagate 80GB ATA100.
Re: Dynamický disk - nečitelný
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Vytáhl jsem z jednoho PC druhý disk pro DATA a připojil do nového PC, disk ale nejde načíst, správce disků hlásí, že byl nastaven v předchozí mašině jako DYNAMICKÝ DISK. Původní mašina se mezi tím rozložila na komponenty. Zkusil jsem ji složit a znovu nastartovat, což se plně podařilo s původním systémovým diskem, ale tento DATOVÝ DYNAMICKÝ už nejde přečíst ani v původní mašině. Správce disků Win XP ho vždy označí za Dynamický a zároveň jako nečitelný.
Dokáže nějaký HDD GURU zachránit data? Disk není poškozen, plně fungoval, ale nerozumím moc struktuře a funkčnosti DYNAMICKÝCH disků, nevím co s tím. Je to 120GB ATA100 Seagate. K dispozici je i nepoškozený původní systémový disk Seagate 80GB ATA100.
Myslim ze ak je ok a zije a v syteme ho vidiet , tak R-Studio , pripadne Get Back Data , by si snim mali poradit.
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Myslim ze ak je ok a zije a v syteme ho vidiet , tak R-Studio , pripadne Get Back Data , by si snim mali poradit.
HM, zkusím to, ale dynamický disk je údajně spjatý s nějakou databází a pokud není přístup k ní, třeba tím, že ji systém nemůže nějak najít nebo co, tak nevím nevím.
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
HM, zkusím to, ale dynamický disk je údajně spjatý s nějakou databází a pokud není přístup k ní, třeba tím, že ji systém nemůže nějak najít nebo co, tak nevím nevím.
ja by som povedal, ze ta databaza je ulozena niekde na systemovom disku a ze ju vidi iba ten win XP ktory sa z toho disku nabootuje
Mozno to je niekde v registry, alebo kde.
Skus na tom starom kompe ten disk skonvertovat z dynamic na FAT alebo NTFS, to sa mi zda ako najlepsia moznost...
Citace:
Původně odeslal
THX
Skus na tom starom kompe ten disk skonvertovat z dynamic na FAT alebo NTFS, to sa mi zda ako najlepsia moznost...
Lenze to nejde - dynamicky disk sa da na normalny "skonvertovat" len tak, ze sa to cele zmaze...
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Lenze to nejde - dynamicky disk sa da na normalny "skonvertovat" len tak, ze sa to cele zmaze...
nj, ale skonvertovat na dynamic disk ide takmer cokolvek :|
tak si to budes musiet prekopirovat, usertris scanovanie pomocou get data back
Co je teda vlastne ten dynamic disk? Mne to pripada ze to funguje ako keby JBOD, ale s tym ze to umoznuje aj odoberat disky.
Ten, kdo to instaloval, by zasloužil nafackovat (a Microsoft taky).
THX: http://www.google.com/search?hl=cs&r...ynamic+disk&lr= :roll:
Řešení tohohle problému existují, sám jsem to před lety řešil na W2K Serveru, je potřeba to vygooglit a počítat s tím, že to je vždycky riskantní.
Nepoužívejte dynamic disky, pokud je skutečně nepotřebujete.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ten, kdo to instaloval, by zasloužil nafackovat (a Microsoft taky).
THX:
http://www.google.com/search?hl=cs&r...ynamic+disk&lr= :roll:
Řešení tohohle problému existují, sám jsem to před lety řešil na W2K Serveru, je potřeba to vygooglit a počítat s tím, že to je vždycky riskantní.
Nepoužívejte dynamic disky, pokud je skutečně nepotřebujete.
Tak mi poraď jak s tím naložit, abych zachránil data, neumím bohužel anglicky natolik, abych to někde nastudoval ..... díky předem.
Citace:
Původně odeslal
jan555
dik, ale myslim ze celkom stacilo napisat ze je to viac-menej sw raid (0,1,5, jbod)
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Díky moc, R-Studio disk přečte a provede RECOVERY. Jsem dlužníkem :-)