x1600pro agp -> socket A vs socket 754
zdravim
mozna sa mi podari zohnat najlepsiu dosku pre socket A -> ABIT NF7-S rev 2.0 (ta by mala pretocit mojho athlona xp 1700+ az na 2200Mhz a mozno az na 2400Mhz)
zaujimalo by ma, kedze ta ABIT ma bude stat az 2000sk(za to mozem mat komplet socket754 MB+CPU), ci by nebolo lepsie prejst rovno na socket 754 (ked aj s najlacnejsou doskou s chipsetom K8T800 a sempronom 2500+ 256KB L2 cache - samozrejme obe zostavy pretocim na max.). myslite ze tento novsi chip K8T800 oproti nforce2 by bol viditelne lepsi-rychlejsi? hlavne mi ide o to ze ktory chip mi bude menej brzdit grafiku(x1600pro AGP) a ci to bude dost viditelne, teda ktora zostava mi da viac FPS. (na doske s754 NEbude dual ram, za to na tej ABIT je)
mnoho krat dik za odpovede(ponahla to, musim si rychlo vybrat, lebo stratim vsetky ponuky)
Re: x1600pro agp -> socket A vs socket 754
ja len k tomu Dual Channelu. Na Sockete A existuje dual-channel iba na papieri (rozumej narast vykonu oproti single MAX 5%)
este stale je to aktualne, prosim vyjadrite sa viaceri
Citace:
Původně odeslal
pepee
este stale je to aktualne, prosim vyjadrite sa viaceri
Jdi do ty 754 s AGP, na Socket A uz je vsechno hrozne drahy a spatne se shani dobry CPU.
Ale pokud by to jen trochu slo tak tu AGP kartu prodej a jdi do AM2 PCIex s nejlevnejim Sempronem, cenovy rozdil neni tak velky.
PS: Ted vidim ze za NF7S2.0 chces dat 2000Sk, no myslim ze to je dost ulitla cena. Realita je tak 1400 Sk (neco kolem 1000 CZK).
Jenom k te K8T800 .. tam se bude tvuj max overclock rovnat defaultu >:}
pro s754 a taktovani neber VIA.
Takto investovat 2 litrase do mrtvej SocA platformy je naozaj uletene... Az naozaj nemas moznost zohnat prachy - chod to tej Soc754... ale ceny su priaznive (teda az na pamate) a za par korun doplatku mozes ist do AM2, takze ja na tvojom mieste by som asi radsej uz skusil nejaku kombinaciu s tymto socketom (napr. dosky AsRock VSTA maju integrovanu grafiku serie 6100 a aj PCIE slot k tomu a su relativne lacne s moznostou dokupit casom PCIE grafiku). Horsie je to uz s pamatami - ked sa rozhodnes pre nove DDR2 - dost sa ti to momentalne predrazi...
ja som tiez chcel riesit moj komp (vid. dole podpis), ale som sa rozhodol, ze pockam na nejaky februar 2007... ;o(
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Jenom k te K8T800 .. tam se bude tvuj max overclock rovnat defaultu >:}
pro s754 a taktovani neber VIA.
s tymto sa da len suhlasit ;o)
takze som ostal pri mojej starej doske msi-kt3v(kt333 chip). ATI v novych drivers vyriesila problem s kt333 vs x1600. heh ale prisiel som na to v minute dvanstej(skoro boli na ceste nove komponenty - socket 754)