MSI 7300GT 256DDR2 s pasivom netopi moc ???
skladam komp kamosovi, (nie na hry, skor pre pracu s videom a grafikou) a vybral si tuto kartu. Dnes som to dal dokopy, nainstalil widle (zatial bez ovladacov) a potom som to vypol. Komp asi 2-3 minuty stal a chcel som zavriet case. Dotkol som sa pritom pasivu na grafike a SKORO SOM SA POPALIL !!! je to normalne, ze tak pecie ???
grafika je PCIE, oznacenie MSI GF NX7300GT-TD256E a tu je linka :
http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=743
Re: MSI 7300GT 256DDR2 s pasivom netopi moc ???
Aj ja som kupil Gigabyte NX73T256P-RH co je 7300GT s pasivom (DDR2 256MB, 128bit) a teplota jadra bez zataze je okolo 70*C a pri zatazi 93*C...
Skusil som ju esce podtaktovat na 405/400(DDR 400*2) a nepomohlo :(
Je mozne ze ten pasiv nestiha vobec a treba kupit aktiv?? :o
Citace:
Původně odeslal Hazo
je to normalne, ze tak pecie ???
Ano, je to normalni :)
Citace:
Původně odeslal asfalatus
Aj ja som kupil Gigabyte NX73T256P-RH co je 7300GT s pasivom (DDR2 256MB, 128bit) a teplota jadra bez zataze je okolo 70*C a pri zatazi 93*C...
Je mozne ze ten pasiv nestiha vobec a treba kupit aktiv?? :o
93 stupnu uz celkem dost, ale pokud s kartou nemas problemy (mrznuti, pokles vykonu po delsim hrani, artefakty) neni potreba to moc resit - karta v ovladacich nastaveny strop na 125 stupnu ;)
Kazdopadne pro klid dusicky muzete
- zkontrolovat pastu pod chladicem (neni-li ji moc, nebo naopak zadna)
- zlepsit cirkulaci vzduchu ve skrni (rozumne usporadani kabelu, neni od veci mit inteligentne umisteny outtake vetrak)
- pridat ofukovani na grafiku - neni potreba chladic menit, staci kdyz pasiv budes ofukovat napr. klasickym vetrakem ze zdroje na 5V.
nejlepsi je zavrit bednu a odstranit zaslepku pod grafikou