nevite nekdo prosim jak dostat DDO z disku pryc, mel jsem stary board a tak jsem ho musel naistalovat a ted jsem koupil novy board a potreboval bych to z disku dosta pryc ???
Printable View
nevite nekdo prosim jak dostat DDO z disku pryc, mel jsem stary board a tak jsem ho musel naistalovat a ted jsem koupil novy board a potreboval bych to z disku dosta pryc ???
Co je DDO ? Pokud to je nejakej programek pro zpristupneni cele kapacity disku na starych deskach (tak jsem to nejak pochopil), tak jsem pouzival Fdisk /MBR a preneseni systemu z bootcd.Citace:
Původně odeslal Dennis
presne tak, na to ten program je, a koupil jsem novou desku a chvi ho dat pryc :-) ten fdisk /mbr to mi asi smaze data ze ?? mam 60 GB disk na 3 -ri 20 GB C je boot D E data. smaze mi ten fdisk vsechna data ?? nebo jen C ? diky
ne, fdisk /mbr prepise JEN MBR svojim mbr kodem = tzn o zadne data na partitionach neprijdes ;)Citace:
Původně odeslal Dennis
To je pravda, len neviem ci sa potom k tym datam dostanes ;D Na instalacnej bootovacej diskete od toho DDO byva okrem moznosti Install aj moznost Uninstall tak to pohladaj :wink:
a proc bych se nedostal? uz sem to parkrat delal s rozdelenym diskem (2xNTFS + Ext2) a vsechny partitiony byly viditelne a citelne ;)Citace:
Původně odeslal Rainbow
diky moc, jdu to zkusit :-) jestli so to povede tak se asi za 2 hodky ozvu :D jestli ne tak tak za tyden ???
jedik: DDO totiz moze pouzivat ine mapovanie C/H/S ako BIOS. Navyse posuva prvu particiu (vacsinou o 63 sektorov) aby sa mal kam napchat. Ked je spusteny tak to maskuje. Vyzera ze MBR je tam kde ma byt, prva particia je posunuta o tych 63 sektorov ale vsetky sektory pred nou su prazdne. Ked nebezi, vidiet ako je to urobene - v MBR ma nejaky zavadzac, potom nasleduje kod a nejake volne sektory a nasledne skutocna MBR.
huh sakva, to sem nevedel. To si mel radsi napsat driv. On se nejak neozyva :oops: :(Citace:
Původně odeslal Rainbow