Reset (tuhnutí) při kopírování velkých souborů na HDD
Mám zvláštní problém, který se mi nedaří vyřešit. Zkusil jsem už vše možné a nic nezabralo. Zkusím to popsat:
Když kopíruji větší soubor (řádově GB), počítač náhle vytuhne resp. se resetne. Někdy se to stane i při antivirovém testu celého disku. Někdy je vše v pohodě a někdy nejsem schopen soubor zkopírovat ani na několik pokusů...
Zajímavé je, že při jiných náročných činnostech to nedělá. Můžu hrát náročné hry několik hodin-bez problémů. Střihám a následně renderuju a authoringuju video-bez problémů. To podle mě vylučuje (snad) problém s CPU, grafikou, zdrojem, teplotou.
Prověřil jsem disk...OK
Prověřil jsem paměť..OK
Zkoušel jsem různé verze Via driverů..nic nepomohlo.
Zkoušel jsem odpojovat zařízení z jiných ide kanálů..nic nepomohlo.
Zkoušel jsem i format a novou instalaci WinXP..nepomohlo.
Sestava:
Gigabyte 7VT600 1394, Barton 2500+, HDD Maxtor 160GB 6Y160P0, CD-R, DVD-RW NEC, šuplík s 3,2GB HDD, nVidia Gigabyte 6600GT agp, SoundBlaster Live
vše aktuální BIOSy a ovladače
Re: Reset (tuhnutí) při kopírování velkých souborů na HDD
Zkus vyhodit ze systému zvukovku SBLive! a vyzkoušej, zda to bude v pořádku. Tyto zvukovky občas dělají paseku. Kdyby to pomohlo, pak zkus jiné drivery, případně koukni na fórum SoundBlasteru.
Tak bohužel, zvukovkou to není. Zkoušel jsem ji dát pryč, ale problém se objevoval i bez ní. Nějaké další nápady?
Jenom pro uplnost se zeptam, jestli kdyz to vytuhne tak ti alespon win napisou neco na BSOD nebo ne? Prdpokladam, ze automaticky restart win mas vyplej.
Mel jsem ted stejny priznaky, nakonec to byl bugovy SCSI driver virtualni DVD mechaniky (program Virtual Daemon), ale taky jsem na tom prisel az po delsi dobe, protoze PC fachalo ok, jenom pri kopirovani vetsich objemu dat to obcas kleklo.
Při vyplém automatickém restartu žádná BSOD, místo toho černá obrazovka, takže žádné vodítko.
Občas používám Daemon tools, ale mám dojem, že to dělá, i když je vypnutý. Je ale možné, že driver je zaveden, i když nemám zapnuté žádné virtuální mechaniky a je vypnutý, a bude nutný jeho odinstal. Zkusím se na to zaměřit.
Zkusil bych live distro linuxu nebo necoho podobneho aby se urcilo zda jde o HW nebo SW problem.
Skus vymenit kabel, mal som raz podobny problem a novy kabel pomohol. Za pokus to stoji. A ked nic ine nepomoze -> reinstall OS aspon si budes isty ze to nie je softwarom, pripadne ten disk vyskusaj v inom PC.