Problém se sdílením souborů ve Win XP
Zdravím,mým takový problém se sdílením souborů u známého,systém Win XP Proffesional na všech stanicích v síti,tedy 6 pc.Všechna jsou nastavena stejně,ale na jedno z nich se prostě po síti nepřipojím,z něj v pohodě na všechna ostatní.Sdílení,IP adresu,výměnu síťovky,vše jsem zkoušel.Jediný rozdíl je,že má disk FAT32,ostatní NTSF.Ostatní nastavení jsem prolezl mnohokrát-ale při pokusu připojit se k němu nemám oprávnění.Netušíte někdo,co s tím.admin účty jsou na všech stanicích bez hesla,workgroup stejná
Re: Problém se sdílením souborů ve Win XP
Asi blbá otázka, ale Guest je povolenej? :D
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Asi blbá otázka, ale Guest je povolenej? :D
Jo,to jsem taky kontroloval.Mám pocit,že to bude nějaký problém s oprávněním a že to souvisí s tím,že disk je FAT 32-jako u jediného z těch pc.účet Quest je povolen na všech pc v síti
Udelej si na vsech pocitacich nejaky administratorsky ucet, ale s heslem. Zkus se potom pripojit pres nej. Ve WXP jsou nekdy problemy s pripojovanim useru bez hesel.
Citace:
Původně odeslal
wizard
J... že to souvisí s tím,že disk je FAT 32-jako u jediného z těch pc.
fat32 ma oproti ntfs "vyhodu" prave v tom, ze ked davas zdielat nejaky adresar, tak nemusis nastavovat prava na adresari nad ntfs ale iba prava na pristup do zdielanej zlozky. teda je tam pri pristupe zo siete do toho adresara na fat32 o jednu kontrolu menej. Z toho vyplyva ze problem je niekde inde.
treba prebehnut security policy (nielen pre guest pristup) na tom kompe pripadne nadefinovat nejakeho jednotneho uzivatela ako to tu uz niekto spominal
Mal som podobny problem......mas tam DHCP alebo staticky nastavene IP????
Adresy jsou nastaveny přes DHCP,s tím,že je vyplněna položka alternativní konfigurace.S tím administrátorským účtem to zkusím.Už jsem se s tím setkal jedno,v síti dvou počítačů,z prvního na druhý jsem se dostal v pohodě,ale opačně to nešlo.Ovšem ten člověk upgradoval,než jsem to stihl pořádně prozkoumat a teď už je to dobré.Od toho ten nápad zkusit jinou síťovku,což nepomohlo.
Citace:
Původně odeslal
wizard
Adresy jsou nastaveny přes DHCP,s tím,že je vyplněna položka alternativní konfigurace.S tím administrátorským účtem to zkusím.Už jsem se s tím setkal jedno,v síti dvou počítačů,z prvního na druhý jsem se dostal v pohodě,ale opačně to nešlo.Ovšem ten člověk upgradoval,než jsem to stihl pořádně prozkoumat a teď už je to dobré.Od toho ten nápad zkusit jinou síťovku,což nepomohlo.
No tak toto presne som mal aj ja....ked som dal napevno IP adresy tak to potom uz islo aj s FAT32...neviem preco ale proste to tak fungovalo a funguje dodnes...skus
Ta je zajímavé,s tou pevnou IP adresou.Zkusit to můžu,ale bude pak zase asi problém se sdílením netu.Ale vyzkouším to