Jde mi o sw ovládání napájení na on-board usb portech. Jen ZAP/VYP.
U některých desek lze chování napájení usb portů řešit v BIOSu.
Z toho vyvozuju, že pomocí nějakyho low-level driveru by to mohlo jít ovládat sw.
Nezná někdo?
Printable View
Jde mi o sw ovládání napájení na on-board usb portech. Jen ZAP/VYP.
U některých desek lze chování napájení usb portů řešit v BIOSu.
Z toho vyvozuju, že pomocí nějakyho low-level driveru by to mohlo jít ovládat sw.
Nezná někdo?
na A7V600 se režim napájení USBček volí jumperem(jestli tam má jít 5V až po zapnutí anebo 5VSb), takže prostým sundáním jumperu je port vypnutý a tudíž by se to dalo snadno vyvéstz na vypínač
Tinky linky: Psal sem "Jde mi o sw ovládání..", no a nabastlenej vypínač moc sw není. Jdemi o to, že většina usb portů by v dnešních chipsetech měla mít USB_POWER_STATUS registr. Ovšem nikde sem nenašel zmínku, že by měl být ovladatelnej uživatelsky ze systému. Naprostá většina OS ho umí za daných podmínek řídit. Tak jsem zkusil, jestli nějakej "hard-core hardwerář" něco neví.
Asi takhle, budu si dělat tohle http://mmmsvet.hyperlink.cz/clanky/u...sb_zasuvka.htm
a chtěl sem mít možnost si s tím hrát na max přímo ze systému.
zdarec
on tam regiostr možná je... ale taky musí být na desce fyzicky přítomen mosfet ovládající napájení těch zásuvek což u A7V600 neni takže smůla
njn smula, takze ovladani stolniho ventilatoru nebo lampicky klikanim na ikonku se odklada :-)