Microsoft vs Logitech vs Genius
Chystám se vyměnit 8 let starou obyčejnou klávesnici za něco novějšího a došel jsem ke třem kandidátům:
Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000
http://www.czechcomputer.cz/product_...70081A421.html
Plus: - velmi pochvalné recenze, pamatuje si F-lock
Mínus: - odfláknuté české popisky, u OEM verze dělený levý shift
Logitech Media Keyboard Elite
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32891
Plus: - pamatuje si F-lock
Mínus: - dělený levý shift
Tak co myslíte, která je podle vás asi nejlepší? Logitech by se mi hodil do série k trackballu, joysticku a repráčkům stejné značky a celkem se mi i líbí.
MS v každé recenzi chválí do nebe a taky se mi celkem líbí. Sice s ergonomickou klávesnicí nemám zkušenosti, ale nebojím se toho.
Hodně brouzdám po netu, píšu na icq, někdy s několika lidmi najednou a taky hrávám hry, takže ta klávesnice by měla být použitelná i na běžné hraní her.
Re: Microsoft vs Logitech vs Genius
No Elite mám už půl roku - osobně spokojenost, jediný, co mi až tak nevyhovuje jsou menší tlačítka "F" a takový tužší, než klasický - pravda - Diablo 2 už nehraju, tak to nevadí :)
Záleží na tom,co ti víc vyhovuje.Pokud musíš třeba v práci nebo ve škole dělat na normální klávesnici,tak bych do ergonomické asi nešel.Ten přechod je fakt dost těžký,v práci,když jí někdo má,tak mám velký problém na ní něco napsat
podival bych se i na to, jestli pouzivas nozicky u klavesnice. Jestli ano, tak kolik vydrzi (zvlast pro parany ;))
tak nožičky jsou to poslední, podle čeo bych klávesnici vybíral. :) Stejně je mám zaklapnuté...
Tak asi to nebudu s tou inovací až tak přehánět a vezmu toho logitecha. Původně se mi víc líbila ta klávesnice, co je v sadě MX3000, jenže samostatně se neprodává. Akorát mi není jasné, proč teď skoro na všech klávesnicích dělí enter nebo shift. Co je k tomu vede?
tak jsem se rozhodl nakonec pro retail cz verzi té microsoftí klávesnice a už ji mám objednanou, tak jsem zvědavý jaká bude. Ty 400kč navíc za retail je sice humus, ale radši chci mít normální shift a ta klávesnice mi doufám vydrží tak jako ta současná, takže jsem tu cenu překousl.
o bezdratove jsi nepremyslel?
ja jsem mel bezdrat klavesnici od MS, celkove s ni byla spokojenost, ale mela vysoky tlacitka a dost blbe se na ni psalo
navic ke konci byla uz hlucna a to jsem ju mel cca rok
ten mam logitech Ultra-X ale drat
a fakt je to stasnej rozdil bezdrat a drat
klavesnice porad prikovana na jednom fleku=>hruza
o MX3000 jsi nepremyslel?
To MISKOBOSS:
Původně jsem chtěl bezdrát a líbila se mi právě ta klávesnice, co je v MX3000,jenže ta se samostatně neprodává a vpodstatě žádné bezdrátové se samostatně koupit nedají, takže jsem zvolil tu od MS.
Jinak u těch bezdrátů jsem taky četl něco o tom, že to prý má prodlevy a problémy s dlouho stisknutými klávesami (ve hrách).
Co se týče ovládání komplu nadálku, tak s tím mám zkušenost, protože jsem měl dlouhou dobu ATI Remote wonder, který byl rádiový a fungoval po celém bytě zkrz zdi, takže ta klávesnice by na to asi neměla. :)