LG L1952TQ-SF nejlepší poměr cena/výkon
Tenhle panel mi už pár dní stojí na stole a opravdu jej mohu směle doporučit.
Zkoušel jsem i pár drahých panelů (viewsonic 191b, eizo S1910) a protože dost upravuji fotky, tak opěvovaný viewsonic zklamal po stránce barevného podání (jako většina mva panelů si neumí příliš poradit s tmavými odstíny) a u eiza mi vadila delší odezva. LG L1952TQ-SF je sice TN panel a pozorovací úhly jsou omezené (zboku to ovšem není tak velký rozdíl oproti mva a pva disp.), ale absolutně nechápu, že podání barev a rozlišovací schopnosti černé jsou na úrovni eiza 1910S (zde asi hraje dost roli vysoký kontrast 1600:1 a unikátní technologie LG F-engine). Vyzkoušel jsem všechny možné testy na kvalitu barevných přechodů, své fotografie jsem zkoumal při zvětšení 1600% pixel po pixelu současně i na svém 19" CRT monitoru od samsungu a nenašel jsem žádnou chybu, vše vypadalo na LCD téměř shodně jako na CRT (žádná stopa po ditheringu). Panel má rovněž skvělou odezvu 4ms a ve hrách je to opravdu znát (mnohem lepší než eizo S1910).
Navíc se dá sehnat za cenu +-6000,-.
Vřele doporučuji pro hráče i na úpravu fotek.
Re: LG L1952TQ-SF nejlepší poměr cena/výkon
Zajímavé, ale může se stát. Aktuálně používám na fotky také TNko a barvy má vynikající. Překvapuje mě to u LG, kde se často diskutuje, že mají odbytou/slabou elektroniku. Uvažoval jsem mj. o LG 2000C (S-IPS) a z recenzí a zkušeností vyplývá, že principiální výhody použitého panelu zabila elektronika ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Zajímavé, ale může se stát. Aktuálně používám na fotky také TNko a barvy má vynikající. Překvapuje mě to u LG, kde se často diskutuje, že mají odbytou/slabou elektroniku. Uvažoval jsem mj. o LG 2000C (S-IPS) a z recenzí a zkušeností vyplývá, že principiální výhody použitého panelu zabila elektronika ...
Pokud hledáš zajímavou 20" , tak věz že nejlíp vychází HP L2065 (S-IPS), pokud ti nevadí lesklý povrch, tak ještě uvažuj o NEC20GWX2.
http://www.prad.de/en/monitore/review-hp-lp2065.html
hmm, tak uz jsem byl rozhodnutej o tom, ze pujdu do wide Samsunga 940BW a ted uz zas nevim :-(
rekne te mi uz nekdo pro co mam jit do kramu a ja jdu...uz se mi z tech monitoru toci hlava...
btw. co tohle LG??
http://www.alza.cz/lcd-displej-lg-fl...-19-d65202.htm
Citace:
Původně odeslal
Mac Manar
Já vím, jenže pro člověka, který nesnese logo HP ani na propisce je to příliš těžká volba. :rolleyes: Ve 20" jsou mými favority NEC 2070NX a vyšší a Sony S205, zatím budu na S-IPS 19" a uvidím dál ...