-
CoreDuo 1.86 nejde taktovat?
Kupil som novu dosku od asusu P5NSLI k tomu procak Intel CoreDuo 1,86 a pamate Corsair 667.Ak nadstavim v biose manualne zvysenie FSB na procaku 320 a na pamatiach 555 tak mi system ani netukne ak tam dam zvysenie o 20% tak to slape teplota procaku bez zataze 36-39 pri zatazi maximalne do 47. Napetie som nezvysoval . Ale pamete slapu bez problemov do 697 a mozno aj viac ale neviem to odskusat lebo ako som uz pisal tak manualne mi to nadstavit nejde. Skusal som aj ci to nahodou nie je biosom ale na strankach asusu ani novy nie je je len ten co tam mam teraz. nechapem to ked dam zvysenie o 5,10,15,20% vsetko ide ale akonahle dam natvrdo 1320 tak uz nie. Poradi niekdo
-
Re: CoreDuo 1.86 nejde taktovat?
Neni to nahodou tim, ze si ten asus pri auto nastaveni nastavi vyssi vcore?
-
neviem ale čital som na webe ze vsetky coredual a hlavne tie s tou nizsou frekvenciou idu na standartne vcore v poho taktovat ale mas pravdu v core mam na auto pamete 1,9v
-
co keby si aspon dal tomu threadu normalny nazov a mozno si aj upravil podpis? Core Duo (yonah) je nieco uplne ine ako Core 2 Duo (Conroe) ...
-
beru zpet, je nesmysl, aby ten procesor nedal 2200Mhz na default vcore. Zkousel jsi taktovat pameti v pomeru 1:1 bez delicky? Jaky byl duvod, ze jsi vybral tuto desku? Protoze na taktovani je uplne tragicka, max fsb kolem 320Mhz co jsem videl na xtremesystems.
edit. uz to vidim, takze kvuli sli, ale mel jsi radsi koupit jednu lepsi grafickou kartu a hlavne lepsi desku.
-
muzete mi poradit? mam E6300 P5B dlx desku kingston 750Mhz pameti a moc se mi nedari taktovat
nastavil jsem 1,4V CPU 2,00V RAM - kdyz dam FSB 340 tak poho ale 360 uz to nebere ani kdyz ram dam na nejaky DDR730
neni nekde nejakej navod ? porad mazu bios a nevim co s tim
EDIT: pameti se na DDR800 pri 2,00V rozjedou vpohode pri prociku na auto :/
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
muzete mi poradit? mam E6300 P5B dlx desku kingston 750Mhz pameti a moc se mi nedari taktovat
nastavil jsem 1,4V CPU 2,00V RAM - kdyz dam FSB 340 tak poho ale 360 uz to nebere ani kdyz ram dam na nejaky DDR730
neni nekde nejakej navod ? porad mazu bios a nevim co s tim
EDIT: pameti se na DDR800 pri 2,00V rozjedou vpohode pri prociku na auto :/
Tak se pokusim to trochu shrnout... Max FSB sem zjistoval tak, ze jsem povypinal vsechny features CPU... Pak manualne nastavil pameti /v dobe testu to byly gaily na jejich nastaveni cili 5-5-5-15/ a nastavil jim voltaz nekde na 2,3V (zjisti si max V pro tve pameti a dej o cca 0,1V min) a postupne zvysuj FSB... P5B by mela jit dle mojich zkusenosti i nad 500MHz fpohode... takze tech 400 ti musi udrzet bez problemu. Samozrejmosti je novej bios. Jinak voltaz CPU nastav tak na 1,42 coz spolehlive drzelo vse a nedelalo to problemy, pokud uz sem daval vice. Napeti na NB zvys o cca 0,1V. PCI-E nastav na 100MHz a delicku pameti samo na co nejnizsi. Snad sem na nic nezapomnel.. kdyztak se jeste konkretne zeptej
-
Citace:
Původně odeslal
SirThunder
Tak se pokusim to trochu shrnout... Max FSB sem zjistoval tak, ze jsem povypinal vsechny features CPU... Pak manualne nastavil pameti /v dobe testu to byly gaily na jejich nastaveni cili 5-5-5-15/ a nastavil jim voltaz nekde na 2,3V (zjisti si max V pro tve pameti a dej o cca 0,1V min) a postupne zvysuj FSB... P5B by mela jit dle mojich zkusenosti i nad 500MHz fpohode... takze tech 400 ti musi udrzet bez problemu. Samozrejmosti je novej bios. Jinak voltaz CPU nastav tak na 1,42 coz spolehlive drzelo vse a nedelalo to problemy, pokud uz sem daval vice. Napeti na NB zvys o cca 0,1V. PCI-E nastav na 100MHz a delicku pameti samo na co nejnizsi. Snad sem na nic nezapomnel.. kdyztak se jeste konkretne zeptej
tak pameti mam stejny jako ty jen 2GB (kingstony) -davam jim 2,05V bios mam nejnovejsi 7neco
napeti na NB o 0,1V - kolik je default?
PCI-E nastavim
delicka pameti nejnizsi asi znamena dat DDR800 (z nabidky DD800,1200,1600 atd)
zkusim to jak rikas ale pres 340 sem se nedostal
-
tak jsem zkusil co jsi psal a nejdriv to neslo
pak jsem dal Vcore na 1,425V a dal disable nejakou TM funkci a sem na FSB400 :)
nevim cim to bylo -jdu to ozkouset :)
jinak zatim diky moc uz jsem to zacinal vzdavat
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
tak pameti mam stejny jako ty jen 2GB (kingstony) -davam jim 2,05V bios mam nejnovejsi 7neco
napeti na NB o 0,1V - kolik je default?
PCI-E nastavim
delicka pameti nejnizsi asi znamena dat DDR800 (z nabidky DD800,1200,1600 atd)
zkusim to jak rikas ale pres 340 sem se nedostal
Mno ja mam ted C2D bez desky, takze napeti na NB nevim, zkus pohledat. nekde to urcite bude.
Tem pametem davas podle me zbytecne moc... tusim ze normalne jednou na 1,85V. Ale jak myslis... jde o to zkouset.. treba si chytl zrovna nejakej komponent, co se hada s ostatnima.. stat se muze vse.
-
tak napetim to nebylo - bylo to opravdu timto:
CPU TM function - musi byt DISABLE (defaultne je ENABLE)
ted to jde 400FSB i na 1,4V
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
tak napetim to nebylo - bylo to opravdu timto:
CPU TM function - musi byt DISABLE (defaultne je ENABLE)
ted to jde 400FSB i na 1,4V
aha... mno tak este ze sem to napsal.. puvodne sem to nechtel vubec psat... Pac tohle je zaklad a bral sem to jako automaticky... vypinani techhle features, ktere sou proti OC.
Zkousej a pak napis finalni result.. Pocitam tak 450 bez problemu.. tam sem to stabilne dostal ja se stock chladicem. Takze GL HF >:} :cool:
-
dostal sem se na 470 .. pak sem dal 500 to uz neslo ... tak sem dal znova 400 -470 a zase to nejde - uz me asi klepne pritom nastaveny by to melo byt stejne
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
dostal sem se na 470 .. pak sem dal 500 to uz neslo ... tak sem dal znova 400 -470 a zase to nejde - uz me asi klepne pritom nastaveny by to melo byt stejne
davej bacha, aby ti to jelo stabilne a tak, abys nemusel pri kazdem startu PC restartovat aby to nabehlo... Jinak pokud ubde 470 stable i dualprime, o cemz teda za tuhle chvili testovani pochybuju, tak slusnej vysledek.. :cool:
-
tak viz popis uz to jede hodinu na Prime95 tortue test bez chyby ... napeti je sice vysoke ale 55C full load je jeste v pohode :)
diky za pomoc!
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
tak viz popis uz to jede hodinu na Prime95 tortue test bez chyby ... napeti je sice vysoke ale 55C full load je jeste v pohode :)
diky za pomoc!
nezapomen, ze ty prime testy musis spustit dva... kazdej na jine jadro.. jinak to CPU nikdy neotestujes.
-
aha -zapomnel :) tak je du pustit znova
btw: co rikate na 1,408V Vcore? netrapim to moc ale kdyz teplota je 45-55C a bylo by to stabilni tak poho ne? Polekal me napis na krabici max 1,35V :) a v napeti sem se orientoval naposledy u sveho Bartona.
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
aha -zapomnel :) tak je du pustit znova
btw: co rikate na 1,408V Vcore? netrapim to moc ale kdyz teplota je 45-55C a bylo by to stabilni tak poho ne? Polekal me napis na krabici max 1,35V :) a v napeti sem se orientoval naposledy u sveho Bartona.
Jak sem psal, s napetim si nedelej starosti... tohle by mel v pohode zvladat. Napis 1,35V tam mam taky... a bezel sem i na 1,5V...
-
Citace:
Původně odeslal
SirThunder
Jak sem psal, s napetim si nedelej starosti... tohle by mel v pohode zvladat. Napis 1,35V tam mam taky... a bezel sem i na 1,5V...
ook ;) kdyz vydrzi misto 10 let 7 tak zadna skoda v ty dobe uz ho mit asi nebudu :)
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
ook ;) kdyz vydrzi misto 10 let 7 tak zadna skoda v ty dobe uz ho mit asi nebudu :)
Mno lepsi je zjistit stable frekvenci treba pri napeti 1,28V nebo podobne nizke a nechat tak.. viz muj popis.. myslim, ze je lepsi kdyz to tak netopi a vykon tomu stejne zustane.
-
mno asi mas pravdu ale 45-55C je dobry - uz se me v tom nechce vrtat ;) kdyztak casem
-
doporucuju v OC povypinat vsechny CPU throttling vsechny CPU nebo Auto features povypinat a i SATA mit jako IDE,hlavne ne jako AHCI,to strasne omezuje OC!!,dale doporucuju dat PCI-e na frekvenci od 101-110MHz,docela to zvysuje stabilitu a hlavne dejste natvrdo PCI 33.33MHz!!dale disable spread centerum...na pametech nedavejte vyssi casovani,nez 5-5-5-15,pak jsou pameti spise nestabilni a pak se muzete vesele pustit do OC,ja napriklad jedu na E6300 486x7 na 1.42V,dam i 500MHz FSB s 1.46V,ale to uz je dle me moc...pametiu mam Crosairy DDR2-800 4-4-4-12 @ DDR2-972 5-5-5-15,PCI-e mam na 110MHz SATA mam jako IDE a hlavne mam zapojeny 24 pin + 8pin ze zdroje !! a dale je uz jen obrovska stabilita a neuveritelny vykon...
-
Citace:
Původně odeslal
hkr__
,dale doporucuju dat PCI-e na frekvenci od 101-110MHz,docela to zvysuje stabilitu
na tohle si prisel jak?? Co jsem zkousel, tak sem daval dycky 100 a nikdy sem zadnou horsi stabilitu nepocitil... takze zkus udat nejake vysledky nebo odkaz kde jsi to treba cetl..
Dikec
-
cetl jsem to na XS a anandtech forech,jinak je to zmineno i panem Obermaierem v recenzi o P5W DH Deluxe a ja s 100MHz dal 489MHz a se 110MHz dam i 515MHz (s DDR2 1066) pri 1.5V,vic se bojim...jedu 486x7 a jsem happy (ram mi jedou na 972MHz 5-5-5-15 pri 2.1V)
-
Citace:
Původně odeslal
hkr__
cetl jsem to na XS a anandtech forech,jinak je to zmineno i panem Obermaierem v recenzi o P5W DH Deluxe a ja s 100MHz dal 489MHz a se 110MHz dam i 515MHz (s DDR2 1066) pri 1.5V,vic se bojim...jedu 486x7 a jsem happy (ram mi jedou na 972MHz 5-5-5-15 pri 2.1V)
Oki. dik moc za to. Otestuju to hned jak budu mit cas. :D Docela me tohle zajima... sice maximum FSB meho CPU me moc nezajima... radeji mam malou vyhrevnost.. :cool: Ale jako poznatek je to jiste zajimave.