AGP grafika do 2 tisíc s DPH
Jelikož moje Ti4200 je velmi dýchavičná a dostal jsem dobrou nabídku k prodeji, tak bych uvažoval o nové AGP grafice tak do +/- 1500-2000 Kč.
Jde mi hlavně o to, aby jí současná sestava vůbec využila - na platformě ScktA už moc dlouho pokračovat nehodlám, bohužel na přechod na Dualcore a PCI-E ještě stále nejsou chechtáky...
Takže, kterou z následujících grafik (případně nějakou uplně jinou) byste doporučili k Duronu 1800?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30604
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24981
Jinak jsem původně měl v plánu X700vku, jenže ty p*če v CzC jí přes noc zdražily z 1700 s DPH na téměř dvojnásobek :-(
Re: AGP grafika do 2 tisíc s DPH
O zakladni R9600 ani neuvazuj, prakticky nulove zlepseni oproti GF4Ti4200...
R9600Pro je lepsi, ale nebylo by lepsi mrknout do bazaru? Za 2k mas R9800Pro nebo neco takoveho, a to je vykonove uplne neco jineho ;)
Myslim si, ze novou kartou do 2k si ve vysledku vubec nepomuzes.
Přesně tak, novou bych nebral. Určitě nehledej v tomhle cenovým rozpětí nic s 256MB, jednak nevyužiješ a zároveň to bývají horší paměti. Kouknul bych se spíš po nějaký 6600gt, do těch 2K by ses mohl vejít a nebudeš už muset nikdy shánět jinou grafárnu do agp :)
Presne, 6600GT pouzitou sezenes do 2 tisic urcite. Navic je podle me lepsi nez R9800. Nebo aspon srovnatelna, ale ma novejsi technologie ;D
Hm, asi máte pravdu, pánové... A dík za to srovnání TI4200 a 9600, dát litr a mít h*vno navíc by mě asi vážně naštvalo :D No nic, chtěl jsem přejít na ATIny, ale asi zůstanu věrnej nVidii :D
No pokud by se dala sehnat ta 6600GT i jeta, tak by to podle me mohlo byt dobry reseni.
Pokud chces novou tak ja bych asi sel do 6200
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34294
Maji tam i 128MB verzi. Oproti 9600 ma 6200 PS3, sice s chabym vykonem ale ma je. Pak uz jenom staci zvazit jak moc vyuzijes 128MB/256MB. (s tou sestavou v podpisu bez urazky 256MB graficke pameti je asi zbytecnej luxus...)
Na tu jsem koukal včera taky :D docela mě upoutalo to chlazení :D
Hele upřímně, rád bych si střihl na odreagovávačku nějaký novější hry typu Half Life 2 nebo Battlefield 2...
Předpokládám, 6600GT to zvládne.. Ta 6200 taky?
Jinak 256 IMHO moc nevyužiju... Nevím na co :wink:
Half life 2 je na 6600gt naprosto v poho, Battlefield 2 nevím, nehraju,ale předpokládám, že při rozumným rozlišení a detailech to bude v poho. Ja tu 6600gt mám a spustím na ní naprosto všechno, rozlišení používám standart : 1024*768*85. A jak už jsem někde uvedl, měnit už ji nehodlám, až jednou budou korunky na pci-e, tak to asi dám domu tatíkovi, páč prodávat to v tu dobu asi nebude nejvýhodnější. P. S. všechny starší hry si užívám v max. antial. a vyhlazování, paráda :)
Radsi bych se soustredil na tu 6600GT, 6200 uz je dost orezana a rozhodne ti neda takovou "rozkos" :p. I do budoucna je 6600GT rozumnejsi koupe.
EDIT: Navic to uzoucke 64-bit pametove hrdlo u 6200 :roll:
EDIT2: Taky me napada, kdybys preci jen chtel ATi, tak pripada v uvahu neco v kategorii X1600, ale uz si nepamatuju jak je na tom ve srovnani s 6600GT
X1600 je ale trochu jiná cenová kategorie, ne? Na ATI nevisím, dávám přednost nVidii, zviklala mě jen cena X700vky v CzC, ale ta už je zpátky na "svým" :-)
Koukal jsem na ceny X1600, já fakt snad tak do půlroku přejdu na PCI-E a kupovat grafiku za tři neob čtyři tisíce na půlrok mi přijde zbytečný :D
X1600 je imho stejna cenova kategorie, obzvlaste v bazarech :) Jinak jestli mas vyhled jen pul roku, tak ty penize radsi fakt usetri na celkovy upgrade ;)
6600GT s DPH za 2000 ? Nikde jsem ji teda nevidel za tak nizkou cenu.
Myslim, ze k Duronu 1800 by stacila i obyc 6600 se 128MB
Ja jsem pred pul rokem kupoval odemykatelnou 6800LE za 3.000,- Jeji vykon po odemceni prevysuje 6600GT. Rekl bych, ze by se ted mela cena pohybovat kolem 2.000,-
Ale je pravda ze 6600 v pohode staci taky a casto se do dobre taktovat k urovni GT.
Imo 66GT pro agp nebude tak lehke sehnat za 2k..PCIe asi jo, ale agp...
Nicmene gf6200 urcite ne..
min GF6600 a nebo 66GT / R9800Pro/XT ...256MB v tehle kategorii nema cenu resit.
HL2 nevim jak jede na 6600GT (asi dobre).
BF2 uz pokulhavaji protoze textury musis dat na Medium aby to bylo hratelny a idelane jeste neco oddelat (na me sestave).
Jestli chces tak mi treba postni na PM seznam co chces hrat a pokud to budu mit tak vytahnu ze sklepa 6600GT (nebo rovnou obe 2 :)) ) a muzu ti to testnout (akorat mam kapku jinej zbytek sestavy :) ).
Obecne ale 6600GTuz umi vsechno, coz je na skodu. Treba takovy black and white 2 na ni nejede nic moc. Zatimco kamos na FX5700 mel 2x-3x tolik snimku co ja, protoze proste nema ty technologie, takze se mu nezaply. Mne jo, ale karta to nedavala tak dobre. To jenom tak pro priklad...
Tak jsem si objednal následující produkt
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31318
Myslíte, že je to dobrá volba? 6600 GT je bohužel k nesehnání :-(
Imo nic moc na dnesni hry :) Ale za tu cenu se to da, lepsi nez GF4Ti to bude :)
No tak ono na dnešní hry do AGP do 2 tisíc je de facto všechno nic moc :-)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Na tu jsem koukal včera taky :D docela mě upoutalo to chlazení :D
Hele upřímně, rád bych si střihl na odreagovávačku nějaký novější hry typu Half Life 2 nebo Battlefield 2...
Předpokládám, 6600GT to zvládne.. Ta 6200 taky?
Jinak 256 IMHO moc nevyužiju... Nevím na co :wink:
No HL2 ti pojde urcite bez problemu na high, a aj BF2 ti pojde lenze tam musis mat aspon 512 pameti a viac(najlepsie viac), ja som BF2 spustil a hral bez problemu na R9600 a medium detaili takze 6600gt v pohode
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Popravdě, já bych do ní nešel, mám zafixováno, že není moc gut (ale pro mě, jako majitele 6600gt).
Ale každopádně jsem zvědavej, jak si polepšíš ty, určitě to sem pak napiš, jak si s ní spokojenej :)
Jj jasan, dojmy budou, 3DMark taky :-) Jen nevím přesně, kdy jí budu mít, buď už ve středu, nebo až další týden, těžko říct :-)
Tak zejtra by měla bejt... Jen mám ještě otázečku - utáhne tu kartu 300W zdroj? Je o hodně náročnější oproti Ti4200?
Podle me v pohode utahne. Mozna je X700 trosku narocnejsi nez R9600, ale zase ne o tolik.
BTW kamos jel chvili se zdrojem EC 250W a 6800GT AGP :D
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Podle me v pohode utahne. Mozna je X700 trosku narocnejsi nez R9600, ale zase ne o tolik.
A v pohodě, jo? :-)
Tak dík za zprávu, tos mě docela uklidnil :-)
Citace:
Původně odeslal
NightKing
kamos jel se "stejnym" zdrojem cca 10s s ATI R9800Pro. Pak zdroj shorel :)
2David: za stejne penize jsem tu sehnal 9800XT, takze by me zajimal pak nejaky testik pro porovnani jak se bude nova grafika chovat na starem HW ...