XP HOME or PRO (notebook dualcore)
su medzi tym nejake vykonnostne rozdiely? vyuziva aj Home dvojjadrove procesory?
Re: XP HOME or PRO (notebook dualcore)
Citace:
Původně odeslal
lepermessiah
su medzi tym nejake vykonnostne rozdiely? vyuziva aj Home dvojjadrove procesory?
Kdybys zkusil hledat tady nebo na Googlu, tak bys zjistil, ze DualCore to umi (mozna az od SP2, ale nevim jiste). Z tech ostatnich veci co v Home chybi je asi nejvetsi ztrata Vzdalena plocha, jinak zkus tu pohledat, je to tu vse napsano.
vzdalena plocha se da vyresit VNCckem :) (pokud je teda vzdalena plocha to co myslim :)
Citace:
Původně odeslal
basik
vzdalena plocha se da vyresit
VNCckem :) (pokud je teda vzdalena plocha to co myslim :)
To nepochybně, ale někomu např. vadí značné vytížení CPU na VNC serveru
při připojení.
aha, no to sem nejak u sebe na trech pocitacich nepozoroval ... ale samozrejme to nevylucuju ... jen mi to prislo jako idealni nastroj presne pro tuhle potrebu
Na akom filesysteme bezia Home? Zvladaju aj NTFS? Predpokladam, ze NTFS aspon vidia (je tak?), ale daju sa nan aj instalovat?
NTFS samozrejme zvladaji.
co jsem měl možnost provozovat homy a profi na stejném počítači, připadla mi verze profesional trošku svižnější. Na homech mi navíc vadila absence věcí jako vzdálená plocha, rozšířené možnosti sdílení, a možnost připíchnout je do domény (sice se to jakž takž tvářilo, ale nějak mi to nešlo).
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
NTFS samozrejme zvladaji.
Ne uplne. Home verze by nemela zvladat minimalne prava. Netusim jak se to chova napr. po pripojeni disku s omezenym pristupem do nekterych adresaru.
Citace:
Původně odeslal
zivan
Ne uplne. Home verze by nemela zvladat minimalne prava. Netusim jak se to chova napr. po pripojeni disku s omezenym pristupem do nekterych adresaru.
Uplne se v tehle problematice neorientuju, ale vzdy jsem si myslel, ze tohle je zpusobeno oriznutou moznosti prav, uzivatelu nez omezena implementace NTFS.
Tak jsem si to nasel na internetu. Home verze prava NTFS podporuje, ale nastavovat se to musi externim programkem nebo v prikazovem radku prikazem CACLS.