Hříchy mládí :-)
Printable View
Hříchy mládí :-)
Preco tam mas napisanu aj ATi VGA a aj jednu GX2ku? Inak by som zobral GB DS4 dosku miesto toho Asusa... Disky radsej 750GB verzie... ;) Teda pokial sa nechysta nejaky specialny RAID, na ktory treba vela hadrov... :)
To je kombinovaný počítač na řízení raketové základny, hraní her a editaci videa, nebo co?
Když vynechám, že podobnou konfiguraci považuji koncepčně za blbost tak:
- nechápu výběr procesoru
- s 8 (!) disky v casu nebude žádný počítač nikdy tichý, zajímalo by mě, jak je chce konfigurovat (4x RAID10 + 4x RAID5, nebo co jako?)
- 2x 24" wide je hezký způsob, jak utratit peníze, ale otázkou je, jak se to dá sledovat, je-li to vůbec k čemu (smysl by mi dávalo možná ještě něco jako 2x NEC 2090UXi, předpokládám, že má známý lepší televizi ...)
- místo DVD/RW Blue-ray nebo HD/DVD, v ceně sestavy se to ztratí
- najdeš jistě lepší fany, ale je to jedno (viz komentář k diskům)
- Dual DVB - Terratec 2400i
- atd., atd.
Imho jsou podobné sestavy zralé na hlubší úvahu, případně i vyhledání psychoanalytika.
Moc me mrzi ze to takhle vyznelo. Vsem zucastnenym moc dekuji. Jde o to , ze si taky nemyslim, ze tahle koncepce je tim pravym. Nicmene znamy ma jinou predstavu, tak tohle monstrum.
6300 je tam dost gay ne? to mas ako 7ckovy bavorak s 2l motorom .. a so 4g ram maju myslim uz problem wokna .. diskov tiez urcite menej, alebo ked uz tak urcite nie na radic na doske .. a pripajam sa k celkovemu nazoru ze nechapem :D
Ja ti dam gay :mad: ;D
So 4GB maju problemy nielen windows, ale mozno aj samotna doska - zda sa mi, ze neserverove Intel chipsety nepodporuju premapovanie nad 4GB. Takze kus tej pamati sa neda pouzit, lebo to prekryju memory-mapped PCI zariadenia.
Zostavy, kde sa navalaju vsetky co najdrahsie novinky, byvaju velmi problematicke.
no, nedela ale co s tym ked x64 momentalne s hrami a mnozstvom APP na ktore bude tato masina (asi) pouzivana nic nenadela, kedze na tomto systeme jednoducho nepobezia, alebo nepobezia korektne ?
Takze, ja by som sa len pridal. Modul ram dole, kvoli kompatibilite s vobec jej zbytocnosti. Taktiez by som pouvazoval nad zbytocnostou vodneho chladenia, jeho prinos je pri dnesnych pasivoch s HeatPipe minimalne diskutabilna a spolahlivost je mensia.
Disky ma ani tak nezarazaju, zaraza ma len sposob preco by mali byt v jednom a tom istom pocitaci. Co tak poriesit daky externy rack na storage a do PC dat ozaj rychle disky aj ked s mensou kapacitou.
Este by som pridal volantik, ten sa pre takeho gamblera zide. Na zaver dodam len ze mega blbost je kombinacia tych 2 monitorikov. Chapal by som fayn 21" monas na pracu a HDTV telku s rozlisenim 1920 x 1080 (napr http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8090284). Jedine ze by znamy uz nieco podobne, nebodaj lepsie vlastnil.
Zatial vsetko, pockam si na odpoved.Dost by pomohlo ak by sa napisal, aspon vseobecne naco to pc ma byt.
Osobne bych tam dal raid ze 150 Raptoru.
treba to nakonec maji byt sestavy dve ale neGryk o tom jeste nevi :-D
Jen tak mimo, kdyz uz pisu, nedokazu si predstavit uchladit v normalnim kejsu potichu 8/10 disku. Je sice pekne, ze tam bude "chladny" cpu, ale co ta grafika ? (vim ze tam chce vodu, ale to taky neni ideal).
nevim proc pomlouvas vodni chlazeni
do tiche sestavy nutnost, pokud chce poradne pretaktovavat
prinos vodniho chlazeni je porad vysoka oproti vzduchu(o lete se ani nebavim)
a spolehlivost je taky vysoka
kde jsi vubec dosel k temto zaverum?
jinal me se to cely nejak nezda
fakt to vypada na 2 sestavy
Prave ze o taktovani tam nie je ani zmienka. Ak by bola, som ticho. Inak to je podla mna zbytocnost, lahke OC s miernym zvysenim voltaze to pri tichucku zvladne aj poriadny vzduchom chladeny chladic. (BTW, sam mam vodnika..., takze nic proti nim, no nie pre kazdeho je nutnost pchat do case pumpu, radiator, hadice... . Su s tym vacsie starosti, aj ked kupis cele profi riesenie).
Jedna se o jednu sestavu, mozna tam pujde jen 2 GB ram. Ten clovek uz vetsinu veci ma, tudiz tam se vyber moc nekona. Sestava je urcena na normalni pouzivani, 4 disky budou vyuzivany skoro jako prenosne, tzn minimalne budou v pc 4 disky - a to asi v nejakem poli, jeste nevim presne jak to nakonfiguruji. Ty 2x komponenty jsou tam kvuli ovladani z postele G15 + G5 drat... a ten zbytek bezdrat. Nemysim si ze by tam byly nejake extremni a drahe novinky a neprijde mi ze 6300 by mela nejaky vykonovy propad, preci jen se pocita s celkem solidnim pretaktem. Jinak dekuji vsem za rady a nazory. Az to bude v kupe, napisu kde a v cem se vyskytli problemy. Vodni chlazeni je nutnost...
muzu se zeptat neGryku v cem je voda nutnost ? Kvuli pretaktovani ci tichemu chlazeni gpu ? Cim budes chladit disky (tolik a jeste k tomu "mobilni" = v nejakych boxech) aby to pritom bylo i tiche ? (jsem zvedavej, sam chladim disky vodou, ale pozadovana tichost chybi - porad slysim nejvic je).
IMO by ti nejlepe poradil ten, jehoz jmeno se nevyslovuje :P Neni to nahodou pro nej?
Ale ted vazne, kdyz uz utracet tak poradne, pokud nema znamej problem s prachama
- nejvyssi model C2D
- nejdrazsi a nejkvalitnejsi pameti na trhu
- zdroj aspon 1KW
- disky Raptory v Raid0 pro system a rychlost, zbytek klidne seagaty jako uloziste dat
- 1x zminene LCD a k tomu nejakou hodne peknou LCD/plasma televizku na filmecky
- kvalitni 7.1 repro pro filmecky
- flopinu nahradit USB klicenkou
- lepsi a drazsi sluchatka :D
Aky vidite rozdiel v C2D medzi procakom za 30k a procakom za 5k ked mozem vediet? Rozdiel vo vykone 5-10% a v cene 600%?
btw ticho? fortron epsilon nie je rozhodne tichy zdroj, ale v 8mich diskoch sa to asi strati :)
osobne by som mal skor starosti o to, ako bude vsetok tento odpad fungovat dohromady :)) to bude prdel to nainstalovat a rozchodit ;)
Odpad :) Pokud mas nejakou lepsi alternativu, rad to zmenim. Fortron samozrejme bude osazen jinym vetrakem, jak pravi okridlene rceni tichost pocitace je jen o odvaze uzivatele :) Nicmene mi to takhe neprijde az tak nestandartni sestava a ze by vetsi pocet disku znamenal nejake problemy o tom jsem moc neslysel. Nicmene napisu pak postrehy se samotne stavby, ale necekam nejaky vaznejsi komplikace, je to v podstate "normalni" s vice disky.
Jinak diky za rady, ono tech 8 disku bude reseno mozna jeste nejakou skrini navic, ono tezko to ted hodnotit, kdyz jsem si to jeste realne neposlechl v provozu...