-
Notebook - problém s připojením na net přes Wi-Fi "Hotspoty"...
Mám takový nemilý problém.
Mám Notebook viz. podpis - Lenovo(IBM) Z60m (Centrino 2GHz,1GB DDR2,100GB HDD,Wi-Fi,BT,atd.). Operační systém je tam Win XP s SP2.
Teď ale k mému problému. V Praze se nemůžu připojit na žádné Wi-Fi hotspoty i když to v pohodě najde několik Wi-Fi přístupových bodů.Vše bych měl mít nastaveno správně,jelikož na tom není co zkazit a ještě jsem si raději nastavení zkontroloval od kamarádů kterým to jde zcela bezproblémů.Vše jsem měl nastaveno jako oni a když jsem dal "připojit se k síti", tak se to chvíli připojovalo a poté mi to napsalo: "Nemohla být přiřazena IP adresa" (nebo tak podobně-není to zcela doslova).
Zkoušel jsem si s tím různě hrát a všelijak měnit nastavení, ale bohužel to bylo pořád stejné. Z cca 5-6 lidí to nešlo mě a ještě jednomu kamarádovi.
Vůbec netuším čím to může být. Snad mi někdo poradí co s tím. Moc díky
-
Re: Notebook - problém s připojením na net přes Wi-Fi "Hotspoty"...
A to ti to napsalo "Omezené nebo zádné připojení"? Mě to dělá taky ale stačí mi vždy ještě chvíli počkat.
-
Citace:
Původně odeslal
Gregy
A to ti to napsalo "Omezené nebo zádné připojení"? Mě to dělá taky ale stačí mi vždy ještě chvíli počkat.
Me to vubec neprideli tu IP adresu.Cili bych pak moh cekat jak bych chtel a stejne by to neslo.Vzdycky si ty AP nastavi vlastni IP adresy a na tech to ma ject.Jak pisu,u kamosu to slapalo OK,ale u me to neslo a psalo to ze mi to nepriradilo zadnou IP... :(
-
tipuju nejakej firewall. a nastaveni firewallu wlan jako neduveryhodna sit + nepovolit DHCP z neduveryhodnych siti...kerio, norton atp
-
Citace:
Původně odeslal
night_
tipuju nejakej firewall. a nastaveni firewallu wlan jako neduveryhodna sit + nepovolit DHCP z neduveryhodnych siti...kerio, norton atp
ee,zadnej firewall to byt nemuze...NTB je v podstate jeste porad jako novy - moc programu jsem tam nedaval a hlavne ne firewally.Mozna ze tam nejaky byl predinstalovany(myslim),ale hned sel pryc - nejsem si ale jistej,uz se moc nepamatuju.
Jinak ten integrovanej ve Win XP SP2 jsem samo vypnul.
-
hm, tak v tom pripade bych zkusil ethereal nebo neco na zachytavani trafiku a podival se, jestli spravne probehne dhcp sekvence. vic info o dhcp protokolu najdes na netu, treba na wikipedii
-
Citace:
Původně odeslal
night_
hm, tak v tom pripade bych zkusil ethereal nebo neco na zachytavani trafiku a podival se, jestli spravne probehne dhcp sekvence. vic info o dhcp protokolu najdes na netu, treba na wikipedii
No uvidim,pokusim se na to jeste mrknout...
Jinak ten ethereal znam,tak uvidim co to ukaze.Vazne ale nechapu proc to nejde-docela to zamrzi,obcas si clovek chce skaknout na net zdarma...
-
Neco podobneho se delo na sefove notebooku HP nx8220. Ja jsem si svuj okamzite po nakupu preinstaloval a WiFi mi normalne bezelo. Sefuv NB jsem nechal v preinstalovanem stavu a on se nemohl doma pripojit k WiFi. Pripojeni k siti probehlo, ale nedostal od DHCP IP adresu. Tak jsem u nej provedl take cistou instalaci beze vsech preinstalovanych ficurek a okamzite mu to bezelo. Mozna zato mohl ovladaci software od Intel 2200BG.
-
Citace:
Původně odeslal
briketa
Neco podobneho se delo na sefove notebooku HP nx8220. Ja jsem si svuj okamzite po nakupu preinstaloval a WiFi mi normalne bezelo. Sefuv NB jsem nechal v preinstalovanem stavu a on se nemohl doma pripojit k WiFi. Pripojeni k siti probehlo, ale nedostal od DHCP IP adresu. Tak jsem u nej provedl take cistou instalaci beze vsech preinstalovanych ficurek a okamzite mu to bezelo. Mozna zato mohl ovladaci software od Intel 2200BG.
Hmm,to me taky napadlo ze je to tim jak jsou tam predinstalovany ty win + vsechny programy od IBM...Ale moc se mi to preinstalovavat nechce,nektery ty programy co tam jsou,tak jsou fakt dost dobry a ruzne se s nimi da ten NB ovladat.Bohuzel je nikde jinde nemam,cili to je spatny... :(
Potreboval bych to prave nejak zprovoznit i takhle.Sice to nepotrebuju nejak nutne,ale vzdycky se to hodi mit moznost pripojit se pres NB na net.
EDIT: Chtelo by to od nekoho zjistit s cim se to tam muze prat (nejaky ten programek) a ten popripade odinstalovat - pravdepodobne to budou asi nejaky ty predinstalovany na ovladani Wi-Fi,ale je tam toho takova spousta,ze se v tom neda pomalu vyznat (navic kdyz v ANJ nijak extra nevynikam).
-
a vytvoril si si v access connectioncs profil na ten hot-spot? s DHCP by si nemal mat potom nikdy problem, skor byva problem switchnut na fixed IP, osobne s tym mam problem v style ze to musim proste zvolit 2x ale inak je access connections cool (uspesne pouzivam snad 2 roky, 5-10 profilov bezne)
-
Mne robilo toto iste, takisto aj kamosovi s rovnakym NB - wifiny to boli Intel 2200BG - pomohli nove ovladace...
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a vytvoril si si v access connectioncs profil na ten hot-spot? s DHCP by si nemal mat potom nikdy problem, skor byva problem switchnut na fixed IP, osobne s tym mam problem v style ze to musim proste zvolit 2x ale inak je access connections cool (uspesne pouzivam snad 2 roky, 5-10 profilov bezne)
Myslim ze ne.Ale zkousel jsem co se dalo a nijak to neslo.Uz je to delsi dobu co jsem se v tom hrabal,pak uz jsem na to celkem kaslal,ale ted mi to nedalo a tak jsem sem napsal.Hned jak se dostanu s NTB zase na nejaky hot-spot,tak se pokusim vytvorit ten profil jak jsi napsal...Jen ted presne nevim kde to hledat a co a jak potom s tim,nejsem ted v dosahu Wi-Fi,takze me to nepusti do dalsich nastaveni..
EDIT: Tak jsem se zorientoval.Zapnul jsem NTB a tam tu utilitku "Access Connections".Uz jsem ji jednou nastavoval na nejaky hot-spot,ale dopadlo to taky spatne.
Ale hned jak se dostanu zase k nejakymu hot-spotu,tak se pokusim to znovu nastavit a uvidim jestli to rozbeham.Ale jak rikam,zkousel jsem to taky a neslo to.Mozna jsem neco nastavil spatne - uvidim...
Citace:
Původně odeslal
andux
Mne robilo toto iste, takisto aj kamosovi s rovnakym NB - wifiny to boli Intel 2200BG - pomohli nove ovladace...
Tak jestli se koukam dobre,tak ta moje int. Wi-Fi je "Intel PRO/Wireless 2915ABG".
-
Tak zitra jdu konecne vyzkouset znovu to pripojeni na hot-spot...Snad uz to nejak rozbehnu.
Nahral jsem pro jistotu new ovladac,tak uvidim.
For MadCap:
Mam na Tebe mensi prozbu (jelikoz mas taky IBM NTB ;) )...Po tom preinstalovani novejsim ovladacem musim ale bohuzel zapinat/vypinat Wi-Fi pres "vlastnosti zarizeni" zapnutim na "ON".Nejde mi to uz zapinat rychlou volbou pres tlacitko "Fn+F5" (urcite to znas,je to tak asi u vsech IBM NTB) pres tu aplikaci ThinkVantage (snad mi rozumis...Zapina se tam i BT).
Nevis jak by se to zase dalo nastavit aby to tak slo zapinat?Pres to "nastaveni zarizeni" je to docela "vopruz"...Diky moc
-
osobne nevidim ziadny dovod k pouzivaniu nejakych inych ovladacov ako ti poskytuje "software installer" co je updatovacia utilitka thinkpadov ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
osobne nevidim ziadny dovod k pouzivaniu nejakych inych ovladacov ako ti poskytuje "software installer" co je updatovacia utilitka thinkpadov ;)
njn...Ja pouzivam jen ty co tam jsou,ale v tomhle pripade jsem se toho na ovladani Wi-Fi zbavil (nechtene preinstalovanim ovladacu k ty integr. Wi-Fi).
----------------------------------------
Jinak dneska jsem se dostal s NTB v Praze na Pankrac a chytil jsem tam cca 10 Wi-Fi vysilacu.Z toho jich par bylo free,ale proste jsem se za boha nemoh pripojit...Uz nevim co s tim - zkousel jsem vsemozne menit nastaveni.
Vzdycky kdyz jsem se chtel na nejaky hot-spot pripojit,tak se to chvili pripojuje a pak to napise: "Omezene nebo zadne pripojeni".Pokud chci dat "opravit",tak se to chvili zase pripojuje a pak to napise "Nelze dokoncit obnoveni IP".Nevim jak je to mozny,jak jsem psal vyse,znamym to slo OK.Buhvi co mam v NTB spatne,ale docela bych to chtel nejak zprovoznit... :???:
-
ja myslim ze v tvojom pripade je chyba v obsluhe ;) /no offense
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ja myslim ze v tvojom pripade je chyba v obsluhe ;) /no offense
MadCape...!! :mad: :mweheh: ;)
Ne vazne,zas tak blbej nejsem abych nerozchodil Wi-Fi pripojeni na hot-spot,ale tady mi to vazne nejde.Jako fakt netusim cim to je,ale kdybys byl pobliz,tak bych ti ho klidne pujcil a zkusil bys to rozchodit.Jak rikam,jinym to jde na NTB OK a me ne (a to jsem si kontroloval nejaky to nastaveni podle nich),takze si myslim ze zakopany pes bude nekde ve Win.Ale co ja vim,treba to bude nejaka prkotina na kterou vazne nemuzu prijit...
-
Jen dotaz, ten NTB je EU nebo USA. Je-li USA mam jenom 11 kanalu z 13, pak se pripojis jen na hotspoty, kttery jedou do 11 kanalu. (pokud mas FR, tak mas kanaly jen dva a nepripojis se skoro nikam )
-
Citace:
Původně odeslal
hwsoft
Jen dotaz, ten NTB je EU nebo USA. Je-li USA mam jenom 11 kanalu z 13, pak se pripojis jen na hotspoty, kttery jedou do 11 kanalu. (pokud mas FR, tak mas kanaly jen dva a nepripojis se skoro nikam )
moj je z USA (thinkpad) a nemal som nikdy problem :) viem vsak o tomto obmedzeni, neviem ci to ale u mna tak je alebo nie
-
Wifi sice rozumim, jako koza petrzeli, ale nekde jsem kdysi cetl (prave ve spojitosti s problemy pripojeni nekterych wifi karet a myslim ze zrovna u notasu IBM), ze wifi sitovky jsou v modelech pro US/EU/FR vsechny stejny, ale firmwarove jsou omezeny jednotlivy kanaly podle destinace a "prefleshovani" v servisnich podminkach se tedy da udelat z Wifi pro treba FR Wifi se vsemi volnymi kanaly jako pro EU. Nicmene tohle asi nebude problem Luk(y)iseka :)
A berte mne s rezervou, jak rikam, u wifi jsem vetsinou rad, ze po pul hodine zkouseni jsem schopen pripojit dve PC mezi sebou .)
Ja osobne bych zkusil, zazalohovat stavajici Win necim jako Acronis (aby se dalo pripadne a jednoduse vratit vse zpet) a pak bych vyzkousel ruzny typy driveru, jak od IBM, tak nejaky UNI Intel2915 (kdysi mi byl doporucen asi 80MB pack, kterej toho najde skutecne hodne z 2200 a 2915 karet), ci primo od Intelu. A holt sedet u hotspotu a testovat.
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Wifi sice rozumim, jako koza petrzeli, ale nekde jsem kdysi cetl (prave ve spojitosti s problemy pripojeni nekterych wifi karet a myslim ze zrovna u notasu IBM), ze wifi sitovky jsou v modelech pro US/EU/FR vsechny stejny, ale firmwarove jsou omezeny jednotlivy kanaly podle destinace a "prefleshovani" v servisnich podminkach se tedy da udelat z Wifi pro treba FR Wifi se vsemi volnymi kanaly jako pro EU.
Jj urcite, dokonce v Linuxu se tohle da vetsinou nastavit primo pri zavadeni ovladace. Ale jak debilova okynka to netusim, ta jsou obestrena spoustou nejasnosti a zahad.
-
Tak jsem zjistil ze u myho NTB to jde nastavit az do 13 kanalu u Wi-Fi 802.11b/g a u 802.11a do kanalu 48...Jinak jak tak koukam tak jsem tam mel nastaveno na tom 802.11b/g kanal 11.Zkusim teda dat kanal 13 a uvidim jestli se pripojim...
EDIT: Protoze myslim ze uz nic jinyho by to snad byt nemohlo...Jsem uz z toho fakt zoufalej kdyz vsichni okolo si jedou v poho na netu a me to s takovym celkem "hyper super" (:)) NTB nejede...
Nekdy pristi tyden se s nim dostanu zas na spoustu hot-spotu,tak to zase otestuju.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Zkusim teda dat kanal 13 a uvidim jestli se pripojim...
Co znamena "dat" kanal? V tomhle by moh byt zakopany pes, pokud se pripojujes na AP, tak musis mit sitovku nastavenou v infrastrukturnim rezimu (AP/client), a ne jako ad-hoc. Zadny kanal pri pripojovani na AP pritom nezadavas.
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Co znamena "dat" kanal? V tomhle by moh byt zakopany pes, pokud se pripojujes na AP, tak musis mit sitovku nastavenou v infrastrukturnim rezimu (AP/client), a ne jako ad-hoc. Zadny kanal pri pripojovani na AP pritom nezadavas.
Jako ad-hoc se nepripojuju...Mozna jsem to napsal spatne.
Ale v ty Wi-Fi jsem mel nastavenej kanal 11,tak treba byl problem v tom.Fakt nevim,zkousel jsem uz vse a nic neslo,tak zkusim jeste tohle a uvidim.Jinak ten NTB je kupovanej tady v cesku,cili by to melo jit OK.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
J
Ale v ty Wi-Fi jsem mel nastavenej kanal 11,tak treba byl problem v tom.Fakt nevim,zkousel jsem uz vse a nic neslo,tak zkusim jeste tohle a uvidim.Jinak ten NTB je kupovanej tady v cesku,cili by to melo jit OK.
No jako klient WiFi AP si muzes dat kanal jakej chces, stejne si najde ten spravnej :).