Kopírování profilu ve WinXP
Zdravim.Odstranil jsem trojany a zůstalo mi po nich pár drobných chybek.(Nešel zprávce úloh atd.)Vetšinu z toho jsem odstranil,ale ne všechno.Ostatní profily se tváří bezproblémově,tak jsem si chtěl přenést svůj profil do nově vytvořeného,abych nemusel všechno nastavovat a kopírovat.Jenže když chci zkopírovat profil,napíše mi to hlášku "Nepodařilo se nastavit zabezpečení cílového profilu.Chyba-přístup byl odepřen".Nemáte někdo náhodou tip jak chybu odstranit?Díky za každý info.Jsem klasický uživatel,takže problémy řešim jen když nastanou.OS jsem do detailu nestudoval.:)
Re: Kopírování profilu ve WinXP
pres co kopirujes profil ? neboli jak ?
Asi blbá otázka ale jsi administrator? Nemáš nějak omezená práva?
Kopíruješ-li Wokenním nástrojem "Migrace profilu uživatele" (nebo jak se tomu nadává), tak bys měl být admin a taky záleží, jestli kopíruješ z XP na XP nebo ze staršího systému na XP...
Ze starších systémů jdou občas do XP nakopírovat jen soubory, ale nikoli nastavení...
Start->Tento počítač->(RButton)Vlastnosti->Vlastnosti systému->Upřesnit->Profily uživatelů->Nastavení
Kliknu na profil,kterej chci zkopírovat,dám kopírovat a vyberu cestu cílového profilu.Dám OK,zeptá se to,potvrdím kopírování a objeví se avizovaná hláška.
Adminidtrátorký práva samozřejmě mám.Nový profil jsem vytvořil jako ten předchozí.Někde je zakopanej pes.Chtěl jsem vědět jestli je ta hláška někomu povědomá? Díky odpovědi :)
Přes systémové nástroje to nedělám. Průvodce přenesením nastavení a souborů je na h****.Stejně přenáší jen nastavení produktů mrkvosoftu a to je téměř nanic.
Citace:
Původně odeslal
Roen
Zdravim.Odstranil jsem trojany a zůstalo mi po nich pár drobných chybek.(Nešel zprávce úloh atd.)Vetšinu z toho jsem odstranil,ale ne všechno.Ostatní profily se tváří bezproblémově,tak jsem si chtěl přenést svůj profil do nově vytvořeného,abych nemusel všechno nastavovat a kopírovat.
tym, ze si vytvoris kopiu tvojho profilu na nejaky novy (existujuci) profil nevyriesis absolutne nic. totiz secky tebou spominane "drobne chybky" sa urcite tykaju uzivatelskeho registra, ktory ma v sebe (vacsinou) vsetky nastavenia programov ktore si si chcel ponechat. pri kopirovani profilu sa nahradzaju povodne subory subormi kopirovanymi (aj vcitane suboru ntuser.dat)
teda skopirovanim svojho uctu vlastne vytvoris jeho identicku kopiu s povodnymi chybami a nastaveniami.
ad ta chyba kopirovania profilu: skus ho skopirovat do nejakeho novovytvoreneho adresara na disku, nie hned do profile_diru ineho uzivatela. to by uz malo ist. co vlastne ten profile manager robi? kopiruje profil 1:1 z jedneho adresara do druheho (vacsinou profile adresar ineho usera) a zmeni prava nad subormi pre noveho usera (v pripade ntfs). nic viac nic menej. teda kludne staci pouzivat F5 pre kopirovanie profilov ;) (a v najhorsiom zmenit prava)
V tom případě,pokud je to tak jak říkáš,tak by mělo stačit jen nejít ten správný registr a nahradit ho novým.Podle mě jsou ale věci,které neni potřeba s profilem kopírovat.Drobná chybka třeba je,že ve svém profilu nemám průhledné pozadí názvů ikon a celý obraz se mi zdá že je v malinko horším rozlišení.
Mě jde jen o to,abych si zkopíroval poštu a nastavení třeba poštovního klienta.Nemusím přeci ze svého profilu přenášet registry,které jsou ve všech profilech identické.Nechce se mi reinstalovat Widle,kvůli pár drobnostem.Vše jinak chodí jak má.:)