Novy zvukovy system ve Windows Vista
U noveho operacniho systemu se nejvice tesim na Aero a na novy zvukovy system - i pres to, ze screenshoty z obou jsou na netu uz hodne dlouho, neodolal sem a Vistu RC1 vyzkousel. Zvukovy system me opravdu velice zaujal, rozhodl sem se udelat par screenshotu
http://ui.upce.cz/~ispaci1/vista_audio/
Jako nejvetsi benefit hodnotim moznost ovladani hlasitosti kazdeho programu zvlast, tohle pro me asi bude killing-application pod vista :)
Re: Novy zvukovy system ve Windows Vista
takze to zase bude kurvit zvuk? super
uz se vi jak to obejit?
Citace:
Původně odeslal
check
takze to zase bude kurvit zvuk? super
uz se vi jak to obejit?
Pro by to melo kurvit zvuk? ??? Pochybuju ze pouhe ovladani hlasitosti ti nejak zkresli signal - navic vista by mela byt HD-ready, doufam ze bude odstraneno nynejsi downsampling, jenz provadi kmixer (tim si nejsem jist, nekde sem to cetl)
Kazdopadne vzdycky muzes pouzit ASIO nebo kernel streaming ;)
To vypadá hodně dobře...veškeré nastavení vypadalo maximálně přehledně! Díky za obrázky ;)
Ja jsem zkousel pouze Betu 2 s Audigy a zvuk byl priserny - urcite na tom nese ale vetsi vinu Creative a jeho drivery - zvuk vypadava, trha se, prska, ovladani basu/vysek reaguje teprve od nejakych 96%..
Jinak to vypada fajn, hlavne moznost nastavit hlasitost pro kazdou app, ale jinak je to nastaveni imo docela neprehledne a nektera "soupatka" jsou dost zasita v hlubinach dialogu :)
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Pro by to melo kurvit zvuk? ??? Pochybuju ze pouhe ovladani hlasitosti ti nejak zkresli signal - navic vista by mela byt HD-ready, doufam ze bude odstraneno nynejsi downsampling, jenz provadi kmixer (tim si nejsem jist, nekde sem to cetl)
Kazdopadne vzdycky muzes pouzit ASIO nebo kernel streaming ;)
aha ja myslel ze softwarove ovladani hlasitosti kurvi vzuk, ze proto ho foobar nema
shame on me
Citace:
Původně odeslal
check
aha ja myslel ze softwarove ovladani hlasitosti kurvi vzuk, ze proto ho foobar nema
shame on me
Foobar ho ma :) , v DSP manageru.
Softwarove ovladani hlasitosti opravdu teoreticky zhorsuje zvuk, protoze klesa pocet vyuzitych bitu - to by mohlo byt znat pri 16bit prehravani, s 24bitovym rozlisenim by uz problem byt nemel. Projevit by se to ale mohlo jen pri nizkych hlasitostech, verim ze tohle je ve Viste osetrene dobre (mixovani ve vysokem rozliseni + dithering napr.) Osobne bych to nepovazoval za problem, pro klid dusicky tu pak mas znimovane ASIO.
Me u Vist akorat stvalo, neustale potvrzovani nejakych oken a to jsem povypinal co se dalo. Ale urcite to nejak pujde vyresit. To ovladani hlasitosti se mi libilo.