-
OC XP1700+ A0
Chcel by som, vedieť, že ako ide majitelom Thoroughbredov A0 taktovať ich CPU. Mne sa bežne s chladičom Titan D5TB, tepelne regulovaný, podarí ísť stabilne s napätím 1.75V na 1766MHz. Skúšal som aj medený chladič, tiež nejaký Titan a dal som napätie 1.8V a podarilo sa mi dostať až na 1920MHz, čo si myslím je na A0 s doskou ECS K7S5A veľmi slušné. Zaujímalo by ma aj, že aké max. napätie je vhodné týmto CPU dávať trvalo, či nieje už 1.75V veľa, predsa len je to 0.13um.
-
Odpoviem ti k tomu napatiu...1,75V je v pohode..a maximalne tam davaj tych 1,775 V.
-
Mno ja mam T-Breda AO. Je to seria AIRGA 0235. Momentalne ide okolo 1944 s voltazov 1.75
originalne to vsak je 2200+ :-o
-
To Gabo:
Jak jsi zjistil to max. napeti?
Pocitas i s nejakym kolisanim?
-
Prave kvoli pripadnemu kolisaniu som napisal tych 1,775 - pri kolisani to moze stupnut aj na 1,8V co uz je podla mna naozaj seriozne maximum pre 0,13 technologiu.
-
A to maximum vzhledem k technologii jsi nejak vypocital nebo je to jen odhad? Platilo by tohle maximum i pro 0,13 Intely?
-
AMD i Intel maj jiny technologie 0.13um procesu. Kdesi sem kdysi cet, ze AMD ma utranzistoru jejich brany (gate) sirsi nez Intel a prave pri prurazu se prorazi tahle brana. Takze AMD ma vyssi prurazne napeti nez Intel, ale o kolik to nevim, ale bude nad 2V.
-
Tak tym by som si moc nebol isty :!: