DDR2-800, 2x1GB vs 4x512MB
Zdravím. V jednom nejmenovaném obchodě s pc komponenty mě zarazilo zajímavé sdělení.
Desky Gigabyte mají údajně problémy s sestavením 2x 1GB/800MHz, údajně obecně, dochází prý ke spálení řadiče a velmi častým reklamacím. Systém řadiče prý toto sestavení nezvládá a upeče se. Je nějaká reálná možnost, že je na tom něco pravdy? Může se to týkat jen starších čipsetů, nebo i nejnovějších? Mě se to celé nějak nezdá, ale ....... znáte to..... Zajímají mě Vaše názory.
Re: DDR2-800, 2x1GB vs 4x512MB
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
dochází prý ke spálení řadiče
To je asi jako říct o autě, že se mu spálí motor, když pojede po nově položeném asfaltu.
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Je nějaká reálná možnost, že je na tom něco pravdy?
Ne.
Jinak 4x 512 MB je samozřejmě horší, protože je pak nutné ovládat víc čipů, tj. je tam větší rušení, řadič se víc namáhá, stabilita je horší. 1 GB moduly už musí používat při šestnácti čipech (double sided) 512Mbit, zatímco 512MB stačí 256Mbit. Z pohledu uživatele požadujícího upgradovatelnost a stabilitu jsou čipy s vyšší kapacitou jasná volba - jediná jejich nevýhoda je, že jsou výrobně dražší a že neumožňují tak rychlé časování.
Tak díky za info, já si to myslel, ale neměl jsem argumenty.
Dost možná jenom potřebovali vyprodat ty čipy s menší kapacitou...Jinak je to opravdu blbost,spíš bych věřil,že problémy budou se 4 moduly a s dvěma to půjde OK
Citace:
Původně odeslal
Eagle
Jinak 4x 512 MB je samozřejmě horší, protože je pak nutné ovládat víc čipů, tj. je tam větší rušení, řadič se víc namáhá, stabilita je horší. 1 GB moduly už musí používat při šestnácti čipech (double sided) 512Mbit, zatímco 512MB stačí 256Mbit. Z pohledu uživatele požadujícího upgradovatelnost a stabilitu jsou čipy s vyšší kapacitou jasná volba - jediná jejich nevýhoda je, že jsou výrobně dražší a že neumožňují tak rychlé časování.
No, teoreticky ano, prakticky?
http://anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=1839&p=4
Ako keby niektore chipsety (a do nich zabudovane radice pamate) mali radsej iste konfiguracie? Napr. i875 podla tohto testu na anandtechu ma radsej 2x double sided moduly ako 2x single sided, aj ked by to malo byt naopak.
Preferoval bych 2x1GB, hlavne z hlediska budouciho upgradu.