zdravim,
Chystam sa predat moju Nokia MMC kartu na ktoru som ukladal citlive data.
Mozete mi doporucit nejaky program ktory ich z nej spolahlivo odstrani?
Nieco pre symbian S60, popripade windows
Dakujem
Printable View
zdravim,
Chystam sa predat moju Nokia MMC kartu na ktoru som ukladal citlive data.
Mozete mi doporucit nejaky program ktory ich z nej spolahlivo odstrani?
Nieco pre symbian S60, popripade windows
Dakujem
Vezmi jakýkoliv jiný soubor (soubory) o velikosti karty, nebo si je vytvoř třeba ze samých nul a pak ho jednoduše nakopíruj na tu kartu. Tím se ti definitivně přepíší původní data a při pokusu o obnovení už by z toho dostali pouze ten nový soubor.
O tom so tiez rozmyslal, ale neviem ako je to spolahlive.
Programy na bezpecne zmazanie dat z disku vacsinou nahravaju niekolko suborov niekolko krat zasebov - napriklad system mechanik kludne aj 50x.
Je mi jasne ze karta pracuje na iny sposob - neexistuje tam ziadna "zvyskova magnetizacia". Staci teda raz?
pri pouziti pametovych cipu neni moznost uziti hystereze apod. jako u disku. pokud tomu neveris, ten soubor tam klidne nahraj nekolikrat :wink:
paklize by z hlediska technologie existovala takova moznost, tak bys musel mit schopnost vycitat primo energeticke zmeny jednotlivych samostatnych adresovatelnych prechodu. tzn nic prec klasickou ctecku pametovych karet.
[ot]vyfot si parkrat oblohu a nakopiruj to na celou kartu. a pak ji normalne preformatuj ve fotoaparatu. ver tomu, ze po obnoveni par takovych fotek to dotycneho prestane bavit :wink:[/ot]
ok, dik za rady :-)