nForce2 + OCZ DDR 400 2x256MB RAM CL2 Performance
Printable View
nForce2 + OCZ DDR 400 2x256MB RAM CL2 Performance
Prave vcera jsem si koupil v Proce OCZ DDR400 CL2 Performance, dal je do sve desky MSI K7N2G-ILSR nForce2 a nic !!!! Proste to tuhne jak blazen, dokonce se nemuzu ani dostat do Biosu, obcas vidim logo desky nebo info o graf. karte(nejvic cernou obrazovku), ale jinak prdlajs Nemuzu tam dat ani novej Bios, kterej to ale stejne tezko vyresi, nemate nekdo podobnou zkuš. s touto deskou ?
S tema OCZ (o kterych jsem silne uvazoval) je snad problem na vsem s nForce2 (?hlinikovy heatsink?).
Podívej se do manuálu, do kterých banků máš dát DDR400 (PC3200) paměťové moduly. Možná je máš ve špatných slotech. Pak to může způsobovat problémy. Já mám v Abitu NF7 taky OCZ, ale Ultra performance DDR433 v banku 2 a 3 a jede to bezproblémově. V manuálu k Abitu je doslovně napsáno, že podporuje 3GB PC1600,2100,2700 a pouze 2GB PC3200. A ještě je tam napsáno, že umístění do banků 2 a 3. V případě MSI to může být jinak, ale určitě vyzkoušej. Popřípadě pouze s jedním kouskem paměti.Citace:
Původně odeslal kabrnak
halene jak ti nabihaj tyhle pameti zvlast pri defaultnim nastaveni?
Myslíš s nastavením SPD? Naprosto perfektně, bez jakýchkoli problémů. Na nastavení 7-3-2-2 zvládají bez problémů 206,7MHz. Měl jsem z těch OCZ docela strach, ale asi zbytečně. Nejdou sice tak vysoko jako třeba Corsairy, ale za tu cenu .... 8-)Citace:
Původně odeslal oiler
Ono stejně ten rozdíl pak v rychlosti Corsairu je opravdu zanedbatelný,to je vyloženě fakt pro lidi co neví co s penězma :)Citace:
Původně odeslal Halen
Nebo vědí co s penězma, ale chtějí mít svoji "jistotu" i když přiznávám, že Corsairy nejsou za zanedbatelny peníz. Mám 2*512 PC2700 a zatím ze žádných mnou zkoušených desek nebyl problém. Za ty prachy aby byl :DCitace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
ne me slo o tohle - kdyz das rychlosti pameti vsechny by SPD a das tam jen jednu tak jestli ti nabehne jako DDR400 nebo DDR333 ? (mam na mysli OCZ 3500 El2) - ja mel (mam) totiz ten problem ze musim mit nasobic nejmin 10x, ale po koukani na PCtuning dneska a po precteni tvyho clanku sem koukal ze mas uplne ten samej problem s temahle pametma. U me totiz jedna nabiha v postu jako 333 ale za to funguje za vsech podminek a ruznejch nastaveni FSBxnasobic. ALe ta druha jde jak si sam psal jen kdyz mam nasobic nejmin 10 a nabiha v POSTU jako 400. Psal sem o tom tady na foru v sekci pameti. No proste sem myslel ze to je spatna pamet ale koukam ze je to normalni, kdyz se chovaj stejne i u tebe ...
Tak mam nejakej podobnej problem!Konecne jsem si koupil novou desku Abit NF7-s rev 1.2 a mam pameti OCZ PC 3500 2x256MB EL DDR!Narval jsem je do desky a ouha!nabiha me to jako ze mam 1Gb pameti!a nasleduje zasek!Navic je na ty jedny pameti nakrivo pridelanej heatsink!jelikoz jsem si toho v cas nevsiml tak jsem ji tam rval,az mi z toho praskla uchytka na jedny strane!Ale hlavni problem je v tom ze ty pameti proste v ty desce nemuzu rozchodit!!!Nemate nekdo nahodou nejaky reseni!Uz jsem tu videl par lidicek ,ktery maji v popisu sestavy napsanou tuhle kombinaci a slae jim to asi v pohode!Tak nevim!!!Jsem nasranej!!! :evil: ???
kdyz se podivam tady, tak ze sebe abit a ocz dela nejvetsi kamarady http://www.abit-usa.com/memory/
nestacim se divit, ze se to tolika lidem sere. no tak ted muzu jen doufat, ze se k nim v patek nepripojim.
Já jsem s touhle kombinací naprosto OK... :wink:Citace:
Původně odeslal scolex
Kolega ma stejnou fosnu jako ja a koupil KingMaxy DDR400 5ns za 1850,- s DPH. Jedou na 200 MHz v DUALu CL2,5 8-4-4. Za ty prachy!
Tak jsou problemy nforce2 a OCZ vyreseny nebo ne? Vetsine lidi se to, jak koukam, sere.
Já bych řekl, že poslední modelové řady OCZ a Abit jsou už v pohodě - já mám ale třeba na paměti nálepku REV.2, takže tam asi nějaké problémy objektivně byly... :eek:Citace:
Původně odeslal Octopuss
No doufam ze jo :-( Zitra jdu CC hodit na hlavu Kingstony a chci objednat OCZ 433... 5.3. jim maji prijit, tak by to snad mohla byt novejsi revize...
Co je těm Kingstonům? Ty jsou přece dražší než OCZ... :eek:Citace:
Původně odeslal Octopuss
Nejsou, 512MB me stalo 4045....
Co jim je? Tohle http://www.overclocking.cz/4um/viewt...asc&highlight=
Nerad bych ti kazil radost, ale mám taky v CC objednané OCZ a psali mi mailem, že to snad toho 5.3 nepříjde (termín neznámý). Uvidím, ještě počkám, jak se to vyvrbí.Citace:
Původně odeslal Octopuss
Tak to naštve ... to je fakt asi na reklamaci...Citace:
Původně odeslal Octopuss
Jinak nechápu, proč CC nemá OCZ na skladě, když je nakupuje v ProCa a tam jich minulý týden měli tuny!!! :eek:
asi se nemaj radi :? - mozna si je proca nechala pro sebe, protoze ted uz je nemaj
chci se zeptat proč vůbec kupovat dva moduli na dual?
http://www.vnroundup.com/index.php?i...id=ep8rda8k9a2
rozdíl je v řádech % tak proč, nehledě na to že na různých forek píšou o problému s dualem nad 180fsb.na svethardware taky píšou že ten duall ddr má využití jen u desek s integr. grafikou. Zdá se mi divný si ted koupit 2*256. a až budu chtít přidávat tak budu tyhle muset prodat abych tam dal další dva do páru(přidám jeden prijdu o dual). neni lepší koupit jeden 512 a potm někdy druhej dokoupit, což?
díky za odpověd spechá.
DUAL je i pri zaplneni vsech tri slotu. Akorat nevim jestli by to melo byt zase nejak parovane - ASUS 1a2 slot 2x256MB 3 slot 1x512MB.Citace:
Původně odeslal semeno.
Tohle me taky docela zajima... Teoreticky snad do tretiho slotu muzes narvat cokoliv, pokud to bude stejne rychly...
to podle mě právě ne, všude píšou v párech, a 3 podle mě není pár:o) ale k veci s tím výkonem, je to podle mě jen nafouknutá market. bublina. v pár syntetick. testech je lepší ale tim to asi tak končí((