Zdravim,vybiram pro kamarada grafiku do AGP a sam AGP nemam uz pekne dlouho,tak se moc neorientuju.Poprosim bych tedy o radu..Je 6800LE (odemcena ne uplne-pri seste pipce se trha obraz,ale 16/5 jede ok) lepsi nez 6600GT?Diky za rady
Printable View
Zdravim,vybiram pro kamarada grafiku do AGP a sam AGP nemam uz pekne dlouho,tak se moc neorientuju.Poprosim bych tedy o radu..Je 6800LE (odemcena ne uplne-pri seste pipce se trha obraz,ale 16/5 jede ok) lepsi nez 6600GT?Diky za rady
Odemcena a pretaktovana bude vyrazne rychlejsi 6800LE - (16pip/5vs je dobrej vysledek).
Akorat musis pocitat s vyrazne vyssi spotrebou, jinak je 6600 ve vsech ohledech horsi.
možna si vem 7600GS ;)
Otazka je, za kolik by mel tu 6800LE (protoze ji uz zkousel odemykat, nepocitam ze bude nova)
no a co když nepujde odemknout tak ti asi pěkně vynada:rolleyes:
a navic myslim že je to novějši jadro a podpora SM3 ja bnych nevahal ani vteřinu;)
Mne se zda, ze ses uplne mimo.
Autor pise ze neco s odemykam zkousel - domnivam se tedy, ze ma tu kartu k dispozici, a rozhoduje se mezi temito 2ma kartami. Bavime se tu o odemcene grafice, jinak 8pip 6800 se nechyta ani na 6600GT, natoz na 7600.
7600 ma oproti 6800 par vyhod
- diametralne mensi tepelne vyzarovani
- rychlejsi pixel shader jednotky - ty byly oproti 6kove rade prepracovany, zvladnou vice prace za takt - takze reci o SM3 sou mimo - umeji to obe karty
- lepsi podpora PureVidea
ale oproti odemcene 6800 ma 7600 nevyhody
- 128bit pamet sbernici, tj. pameti by musely bezet na dvojnasobne frekvenci, aby dohnaly vykonovy deficit
- 12pipeline vs. 16 u 6800
- bude tam asi i jiny pomer ROP jednotek, nerozumim toho do te miry, ze bych si to pamatoval, hledat se mi to nechce
Kdyz se to vezme kolem a kolem, 7600 je vykonejsi nez 16pip 6800 v rozumnych taktech pouze ve verzi 7600GT, vyrazne pouze v pixel shader narocnych hrach, jinak si nemaji co vycitat. 7600GS (nepocitam ze AGP verze s DDR2 pametma by dosahla na takty GT) je rozhodne pomalejsi.
Tak nebo tak, autor se ptal na lepsi z 6600GT vs 6800LE@16pip a to je definitivne ta druha.
Tak přesně tuhle 6800LE od Asusu,stejně odemčenou mám a po mírném nataktování s A64 3700+ San Diego nepřetaktovaným má asi 10500 bodíků ve 2003 3D Marku.Zkoušel jsem v téhle sestavě 6600Gt pro zákazníka a dělá 8000 bodů na defaut,taktovat jsem nezkoušel,odemknout není kam,ovladače stejné.Takže asi tak,snad ti to pomůže