Problem s nalezenim disku
Mam Harddisk Seagate Barracuda neco, 80GB, rozdeleny na partitiony 5GB,35GB,35GB.
Zakladni deska Asus A7N8X-X nedokaze tento disk najit jako Master.
Pokud ho najumperuju jako Master or Single, nenajde ho pri detekci disku na obou pozicich na kabelu. Pokud ho najumperuju jako Cable Select, najde ho jen jako Slave, kdyz je na kabelu v pozici Slave.
V BIOSu se to tvari tak, ze v tabulce disku jsou vsechny ctyri "none", ale kdyz vlezu do jednotliveho disku, tak ho najdu i pod Master, pokud ho tak mam zapojeny.
Pres USB redukci disk normalne funguje.
Tusi nekdo, co by s tim mohlo byt ?
Re: Problem s nalezenim disku
Jen podotknu, ze je to tedy A7V8x-x - tedy via chipset - ne N-force, jak pise ZeeZ
Muze byt poskozenej HDD kabel. Zkusil jsi jinej?
Kabel je pry taky v poradku.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Jen podotknu, ze je to tedy A7V8x-x - tedy via chipset - ne N-force, jak pise ZeeZ
Ano, diky, kdybych o tom premyslel, napsal bych to spravne, ne takhle.
Kabely jsem vyzkousel dva, rovnez i moznosti Primary, Secondary. Pokazde se to chovalo tak, jak pisu.
Skúšal si ho v inom PC či neodišla elektronika disku ?
Ano, jak jsem jiz psal, pred tim, nez jsem ho dal do tohoto pocitace, jsem ho provozoval v pohode jako prenosny disk redukci do USB.
I po techto pokusech disk fungoval a bratr si z neho zkopiroval celou Futuramu, takze disk je v poradku, zda se.
Jeste vyzkousim, zda to nedetekuje jen tento disk jako Master... vyzkousim na mechanikach. Za Slave bootovat nelze, ze ne ?
EDIT: 2 zapojene CD mechaniky deska sprave detekuje jako Master a Slave... napada me: nemuze tomu disku trvat dele jeho detekce ? Pri startu se to napr. nestihne v urcenem intervalu ?
Citace:
Původně odeslal
ZeeZ
Jeste vyzkousim, zda to nedetekuje jen tento disk jako Master... vyzkousim na mechanikach. Za Slave bootovat nelze, ze ne ?
EDIT: 2 zapojene CD mechaniky deska sprave detekuje jako Master a Slave... napada me: nemuze tomu disku trvat dele jeho detekce ? Pri startu se to napr. nestihne v urcenem intervalu ?
Boot zo SLAVE nie je ziadny problem. Ak mas podozrenie ze potrebuje viac casu, v BIOSe by malo byt nastavenie - nieco ako HDD delay.. alebo nieco podobne..