Sound Blaster Live Audigi 1 jak zapojit Mic a line in
Chci se zeptat jestli je mozne mit zapojene socasne mikrofon a line in jelikos mam TV kartu a musim ji propojit s zvukovkou aby sel zvuk soucasne vsak chci pouzivat mikrofon na telefonovani (skype ) je to nejak mozne. Moje zvukovka "Leadtek WinFast TV 2000 XP deluxe7+1, TV tuner analogový, FM a TV stereo, dálkové ovládání, PCI" mam jeste vestavenou zvukovku na desce 5+1 ac97 nejde to treba nejak zkombinovat prosim poradte diky moc nevim jak to nastavit
Re: Sound Blaster Live Audigi 1 jak zapojit Mic a line in
Osobně si myslím, že když rozchodíš obě zvukovky najednou, a v ovládacích panelech nastavíš upřednostňované zařízení pro záznam, tak v "chytřejším" programu (v tomhle případě asi Skype) by mělo jít toto zařízení ručně změnit, pro účely tohoto programu. Takže TV tuner bych propojil s "defaultním" line-in a mikrofon bych dal do té druhé zvukovky, a ve Skypu nastav, že budeš používat zařízení XY. Opačně to asi nepůjde, protože nepředpokládám, že ovl. program od tuneru bude umět nastavovat zvuk. kartu, když ji pro sebe defacto nepotřebuje.
Jestli to ale neumí ani Skype, pak nevím.
Jak vypada ta Audigy? Ja mam klascikou s barevnyma konektorama a ma jak MIC tak Line IN
jsou tam čtyři zdířky modry zeleny ružový a myslim černy a jak mam nastavit vystup aby mi fungoval jak line in tak mic ja nevim nepodařilo se mi to mam nastavene 5+1 diky moc se v tom nevyznam
No já si myslm, že na jedný zvukovce to normálně najednou nerozjedeš. Koukal jsem do Skypu a je tam výběr zařízení, přes který to pojede. Takže viz návod výše a mělo by to fungovat. Jen musíš rozjet obě zvukovky najednou.
Citace:
Původně odeslal
malli
No já si myslm, že na jedný zvukovce to normálně najednou nerozjedeš. Koukal jsem do Skypu a je tam výběr zařízení, přes který to pojede. Takže vi návod výše a mělo by to fungovat. Jen musíš rozjet obě zvukovky najednou.
Proč by nerozjel? Jenže tady je problém ten, že má Audigy SE nebo nějakou tu osekanou verzi, ktera sdili mikrofon a line-in.
Priklanim se k tomu vyuzit pro skype integr. zvukovku..mam to vyzkousene a funguje to.
Jinak muzes zkusit, jestli by nesla propojit tv karta se zvukovkou pomoci Aux-in konektoru, ktery by mel byt primo na zvukove karte (pokud ovsem takovy vystupni konektor ma taky tv karta)..
No já se nechci hádat, ale mám Audigy 2 ZS, mic a line-in je samozřejmě extra jacky, ale nikdy nerozjedeš oba najednou. Prostě buď jede line-in nebo mikrofon. Ale vycházím se standardních driverů a softu. Tam je pro "zdroj zvuku" jen jeden výběr, tzn buď mic, line-in, wave, atd.... Jestli to třeba přes KX-drivery jde, to nevím, nikdy jsem je nezkoušel.
Citace:
Původně odeslal
malli
No já se nechci hádat, ale mám Audigy 2 ZS, mic a line-in je samozřejmě extra jacky, ale nikdy nerozjedeš oba najednou. Prostě buď jede line-in nebo mikrofon. Ale vycházím se standardních driverů a softu. Tam je pro "zdroj zvuku" jen jeden výběr, tzn buď mic, line-in, wave, atd.... Jestli to třeba přes KX-drivery jde, to nevím, nikdy jsem je nezkoušel.
Jasne, zaznam je mozny normalne jen z jednoho zdroje. Ale mu u te TV karty asi zas tak nejde o zaznam, ale aby to mohl mit vsechno zapojene najednou ;) Jinak prehravani by imo fungovalo..