Re: Úprava fotek pro slečnu
Photo 602 /je soucasti 602 suite zdarma/ nebo Gimp.
Citace:
Původně odeslal
bukva
Jakej byste doporučili program na úpravu fotek pro slečnu? Pokud možno ne nějakej overkill jako třeba Photoshop.
Nejlíp freeware nebo nejěkej levnější soft.
Požadavky nejsou velký, jen úprava barev, cropping, odstranění červených očí, zaostření, rozostření, drobný retuše ... v podstatě 90% toho zvládne Irfan ... ale jdo o těch 10% navíc ;)
Jo a slečna není moc technickej talent (takže prostý UI prosím), ale anglicky umí velmi dobře.
myslim ze slecna bude muset ozelet 10% nebo se naucit pracovat v poradnych programech ;)
hehe ze gimp ... pre amaterov doporucujem Picasa (komplet free + moznost registracie picasa web s online galeriou do ktorej to ide cpat priamo z toho SW) alebo ZPS (co uz neni free ale vie vselico a dost dobre pre amaterov, zalezi od verzie ako moc je vychytraly)
2MadCap : Nevím, co je na GIMPu za "hehe že"... 14 a 15letý děti se v něm na gymplu naučily dělat slušný úpravy včetně změny perspektivy a dalších fičurinek za cca 3-4 vyučovací hodiny (tedy 3 hodiny času)... Jedinej problém je, že ten GIMP možná vypadá trošku "jinak" než ostatní programy. Ale pokud by si se slečnou někdo na chvíli sedl a vysvětlil ji to, tak v tom ty požadované úpravy opravdu bude za ty 3 hodiny v pohodě zvládat...
gimp je ale na tento ucel (jednoduche a rychle upravy fotiek) k howno rovnako ako photoshop. Jednoducha, klikacia, rychla a zaroven aj katalogizacna picasa urobi 10x tolko prace ako gimp aj s photoshopom dohromady
Nevím, picasu neznám, takže to těžko porovnám. Nicméně GIMP mi na "jednoduché úpravy" nepřijde nijak extrémně složitý... I když ona složitost je relativní, chápu, že pro někoho může být problém hledat položku ve 2 úrovních menu a nemít ji rovnou na panelu nástrojů...
me osobne picasa dosti se*e. takze bych doporucoval ten zoner photo studiu. neni sice free ale "temer-free"
Ja bych doporucoval Zoner Media Studio, umi to snad vsechno co od toho chces, ale nevim jak je to s cenou.
Určite Zoner Photo Studio. Je to česky, má dobrú podporu a teraz vychádza 9-ka, takže 8-ka bude ešte aj lacnejšia. Tá pre slečnu bude zatial bohato postačovať a keď sa na to bude cítiť tak časom upgradene.
K tomu GIMPu: deti sa učia takéto veci lahšie, než niekto kto nie je moc na IT a k tomu ešte x rokov nevidel školu.
Taky se přikláním k ZPS 9. Za tu cenu je to vynikající software. Ve verzi 9 přidána podpora 16bit.
Citace:
Původně odeslal
Slimák
Taky se přikláním k ZPS 9. Za tu cenu je to vynikající software. Ve verzi 9 přidána podpora 16bit.
To asi slečnu zo začiatku nebude zaujímať. Na základné veci ako je orez a lebo úprava farieb bohato postačuje aj verzia 8 a asi nebude potrebna ani verzia Professional. Odporúčam pozrieť a porovnať: http://www.zoner.cz/photo-studio/porovnani-verzi.asp
Já osobně bych slečně doporučil Paint.NET (www.getpaint.net). Je open-source, je do něj čeština, je jednoduchej a umí všechny více popsané funkce... Co víc si přát! Je to lepší, než platit za nějakej Zoner...
Jsem taky pro Zonera. Dnes mi ta moje (ještě)slečna blokovala půl dne PC právě kvůli úpravě fotek v Zoner Photo Studio. Dostala školení cca dvě hodinky co a jak a umí vše včetně křivek ;-)