2 Příloh-a(y)
Nekorektni chovani DVD prehravace (nebo TV)
mam takovy drobny problem - zacalo zlobit dvd nebo televize...
problem je v tom, ze pokazde, kdyz pustim dvd prehravac (Philips DVP5500), mam rozsypany obraz (viz fotografie)...
podivna je skutecnost, ze:
1. dvd zlobi jen na moji televizi (nejake 55cm OVP) - na jinych pristrojich jede v pohode i s tim samym SCART kabelem...
2. jiny dvd prehravac na moji TV nezlobi a hraje korektne...
zvlastni take je, ze filmy pustene v pocitaci pres TVout hraji v pohode
ted je otazkou, co muze byt na vine - zda dvd prehravac, nebo TV (oboji je v zaruce, takze nevim, co reklamovat)... nebo, zda muze byt problem v necem jinem...
SCART kabel by mel byt nejaky lepsi - nebyl to zadny lowend a prisel me bratru asi na 600...
fakt uz nevim, kde by mohl byt zakopany pes... diky za pripadne rady
Re: Nekorektni chovani DVD prehravace (nebo TV)
Ak mas na TV dva SCART vstupy tak skus ten druhy. Popripade ak na prehravaci nastavujes pre SCART RGB mod tak treba skusit zapnut/vypnut, alebo az poskusat vsetky kombinacie:-)
Ked som mal prehravac Cyberhome tak ten mal pre SCART moznost zapnut RGB (potrebujes plny SCART kabel aj konektor na TV). Na TV (Sony, 100 Hz) mam dva SCART-y. Podla manualu k TV je RGB capable len SCART1. Ale ked som pripojil prehravac na SCART1 a zapol som RGB tak cez obraz behaly vertikalne flakance. Nakoniec som zapojil prehravac na SCART2 aj so zapnutym RGB a vsetko bolo ok. Rozdiel so zapnutym a vypnutym RGB na prehravaci bol viditelny volnym okom (farby, stabilita obrazu).
Skus antenu odpojit, co to spravi.
diky za rady... vyzkousim (odpojit antenu me fakt nenapadlo)...
tak jsem vyzkousel vypnout RGB a prepnout na YUV - v tom rezimu to bezelo normalne (ale cernobile)... jakmile jsem nahodil zpatky RGB, tak to vyhodilo uplne stejnou obrazovku...
vytahnuti anteny bylo bez jakehokoliv ucinku (je zvlastni, ze to DVD jelo pul roku uplne v pohode)
Mě to u TV OTF a DVD Panasonic podobně blblo při režimu RGB,při režimu composite video to bylo v pořádku.Problém byl v tom,že TV neuměla odpojit signál RGB a docházelo k míchání signálu z tuneru a DVD.Nakonec se to vyřešilo samo,TV na silvestra explodovala a nová TV (Mascom) s tím problém nemá.
Blbne to i při ručním přepnutí TV na AV režim?
Citace:
Původně odeslal
007
Mě to u TV OTF a DVD Panasonic podobně blblo při režimu RGB,při režimu composite video to bylo v pořádku.Problém byl v tom,že TV neuměla odpojit signál RGB a docházelo k míchání signálu z tuneru a DVD.Nakonec se to vyřešilo samo,TV na silvestra explodovala a nová TV (Mascom) s tím problém nemá.
Blbne to i při ručním přepnutí TV na AV režim?
aha... takze problem je v TV... na druhou stranu - tohle proste jako duvod k reklamaci neuspeje...
blbne to i pri rucnim prepnuti do AV...
btw. je mi divne, ze to zacalo delat az po pul roce...
diky moc za info, i kdyz to, jak se to u tebe vyresilo, me zrovna nepotesilo... :(