Davkove otvorenie a ulozenie dig. fotiek na PC
Nazdar, mam problem, ze vo fotolabe mi aplikuju na fotky z digitalu automaticky kopu filtrov a niekedy je vysledna fotka horsia ako keby filtre neaplikovali.
Ak je ale fotka bez akejkolvek zmeny otvorena a ulozena na PC tak subor strati hlavicku z fotaku a filtre vo fotolabe nie su aplikovane. Masina vo fotolabe podla toho ci tam je hlavicka z fotaku filtre aplikuje alebo ak bola fotka otvorena a ulozena na PC tak ich neaplikuje.
Problem je v tom, ze neviem aky program pouzit na davkove otvorenie a ulozenie fotiek na PC tak aby nedoslo k ziadnym zmenam, okrem odstranenia hlavicky z fotaku. Skusal som hrbu programov ale kazdy urobi do suboru nejake zmeny, ktore vedu k zhroseniu kvality.
Neviete mi poradit potrebny program?
Re: Davkove otvorenie a ulozenie dig. fotiek na PC
tu http://www.rainbow-software.org/ si stiahni jpeg cleaner a ten z tych suborov odstrani vsetko okrem obrazu :)
Vyzera to genialne. Dakujem za rychlu a vybornu odpoved. Musim popozerat celu stranku, vyzera zaujimavo.
To este niekto pouziva? :) Uz dlho som sa toho ani nechytil a potrebovalo by to prerobit (cely princip je zly, napriek tomu to viac-menej funguje).
zly? :) mne to pride funkcne a pouzivam to obcas aj ked teraz uz ked davam resize pre urcite webove ucely, ta v zonery je volba "ulozit pouze obrazova data" ktora urobi v podstate to iste :)
No niektore typy suborov to nespracuva korektne, lebo to bolo robene bez citania dokumentacie. Ono to maze vsetky datove bloky okrem urcenych (a prave ich zoznam vznikol metodou pokus-omyl). Ak by mal niekto zaujem o pokracovanie vo vyvoji, mozem zdrojaky (Pascal a Delphi) dat pod GPL...
Pustil som cez JPEG cleaner 134 fotiek (vacsina Olympus C300, par z nejakej profi zrkadlovky Nikon) a vsetko vyzera ok. Jednoduche, zbehlo to za 7 sekund. Nepotrebujem obrovsky software, ktory to bude robit 10 minut, zaplatim zan $500 a este to nebude dobre fungovat.
Rainbow: Vies poradit nejaku alternativu ked uz si takto okomentoval svoj vytvor?
MadCap: zoner - podporuje aj batch, adresare z podadresarmi?
Citace:
Původně odeslal
ace
Pustil som cez JPEG cleaner 134 fotiek (vacsina Olympus C300, par z nejakej profi zrkadlovky Nikon) a vsetko vyzera ok. Jednoduche, zbehlo to za 7 sekund. Nepotrebujem obrovsky software, ktory to bude robit 10 minut, zaplatim zan $500 a este to nebude dobre fungovat.
Rainbow: Vies poradit nejaku alternativu ked uz si takto okomentoval svoj vytvor?
MadCap: zoner - podporuje aj batch, adresare z podadresarmi?
zoner to ma ako vedlajsiu funkciu resize a ten nie je mozny robit rekurzivne (preco by to aj mal vediet, je to zbytocne)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
zoner to ma ako vedlajsiu funkciu resize a ten nie je mozny robit rekurzivne (preco by to aj mal vediet, je to zbytocne)
rekurzivny resize... no ten tiez pouzivam, ked chcem poslat nejake vacsie mnozstvo fotiek mailom ludom, ktori maju kvoty a chem si to ponechat aj v adresaroch
ale nato pouzivam jpeg resizer http://www.virtualzone.de/resizer/
Citace:
Původně odeslal
ace
No ked funguje, tak mozes byt spokojny a nepotrebujes alternativu :) Ja ho tiez obcas pouzivam.
Len mi chodia obcas maily od ludi, ktorym to na nejakych fotkach z fotaku XY nechodi - a nechce sa mi to opravovat/prerabat. A nechce sa mi ani vyrabat verziu pre Linux, aj ked by sa mi obcas hodila.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
No ked funguje, tak mozes byt spokojny a nepotrebujes alternativu :) Ja ho tiez obcas pouzivam.
Len mi chodia obcas maily od ludi, ktorym to na nejakych fotkach z fotaku XY nechodi - a nechce sa mi to opravovat/prerabat. A nechce sa mi ani vyrabat verziu pre Linux, aj ked by sa mi obcas hodila.
OK, kazdopadne dakujem za nastroj.