Samovelne vypinani MSI K9N ultra+X2-3800+
Mam tady mensi problemek, PC nove, X2-3800+, deska MSI K9N ultra, 2x1024DDR2/533, IDE HD+DVD RW, 7600GT/128Mb. CMOS cleer, default nastaveni. Tato sestava se nahodne vypinala, hlavne pri brouzdani po netu, ten problem jsem vyresil vymenou LAN, nevim proc ale pomohlo to, ale jinak problemy pretrvavaji ted se to vypina treba i v mswordu, proste z niceho nic cvak a je vypnuto. Poustel jsem tak PRIME (ORTHOS pro dual) a ten nahlasi error nahodne nekdy po 1hod nekdy po 20s na jednom jadre, ale pokazde na jinem a pry hardware failure nebo tak neco. Tak nevim cim by to mohlo byt. Odhaduju bud zakladni desky nebo zdroj. Nema nekdo s timto zkusenost .
Dík SPEED
Re: Samovelne vypinani MSI K9N ultra+X2-3800+
mam podobny problem akurat fosna je Epox a zdrojom by to nemalo byt kedze
mam enermax liberty a ten by to mal stihat v pohode
Mno zatim jsem to testoval a u me to vypada na DDR2 i kdyz jsem si to nemyslel, protoze kdyz v ORTHOSu dam jen test CPU je to OK, kdyz dam test CPU i RAM , tak to za nejakou dobu udela, a cim je to teplejsi tim driv, vypada to ze chladic procaku fouka horky vzduch na pameti a ty zacnou delat chyby. dal jsem tam ted papirovy stit aby to smerovalo vzduch jinam a uvidim. Ty pameti jely v jinem kompu cca 1/2 roku a OK naprosto bez problemu (/ale intel 945P a 975X), takze se bud nekamaradi nebo prehrivaji. Uvidim jestli se to potvrdi. Predtim jsem je testoval jen 1loop Memtestem a to asi nestacilo.
no lenze u mna to robi tak ze prime ide na oboch jadrach ok aj 5 hod a nic a inokedy vyhodi chybu hned alebo kukam nake filmy a bum a je vynuty
Mě se něco podobnýho stalo s MSI k8n neo3 platinum. Prostě to někdy jelo třeba 5 hodin a někdy zas to po pár sekundách spadlo. Dokonce se mi to párkrát vynulo i v biosu... Odpozoroval jsem že to dělalo když klesla zátěž pc, když jsem třeba něco hrál, tak to celkem šlo, jakmile sem to nechal chvilku bejt, tak cvak a bylo to. A pak mi zničeho nic odešla integrovaná síťovka (nvidia), tak jsem reklamoval. Možná že maj MSI nějakej bug se síťovou komunikací, nevim.
mad cap
to je secko pekne ale ja mam EPOX:D a robi mi to tiez
No zase pekne podareny kusok HW od MSI ;D
Citace:
Původně odeslal
NOD
mad cap
to je secko pekne ale ja mam EPOX:D a robi mi to tiez
mas to rozbite nodak :) tu kolega uz aspon nasiel dovod ;) tebe ostava len ladit a selektivne testovat a hlavne tento thread neni o tvojom problem ale jeho ;)
no tak uz som si myslel ze mi odpisuje zilak:D
Me delal neco podobneho komp s cipsetem NForce 410 a SATA diskem. Vytuhla mys a po sekunde nasledoval reset. Bylo jedno, jestli clovek hraje narocnou gamesu, nebo brouzda po netu. Kdyz jsem odinstaloval Nvidia IDE ovladace, tak to prestalo. Pak jsem k tomuhle pocitaci pripojil PATA disk a a ninstaloval Nvidia IDE ovladace a vsechno chodilo normalne.
jo dik odpoledne me to posla i kamos ten odkaz , takze deska pujde na vymenu, to jsem rikal uz davno ze u MSI posledni dobra deska byla BXMASTER a ze uz nebudu dalsi brat, ale jina zrovna nebyla a dal jsem na prodavace :-( no vickrat ne.
Jinak dík za rady
SPEED
Citace:
Původně odeslal
speed
u MSI posledni dobra deska byla BXMASTER
Tuhle desku mam a dovoluji si o tom uspesne pochybovat :)
Jinak ja nemam problem davat MSIcka do sestav pro nenarocne uzivatele, pro sebe bych ji ale uz nechtel (a to sem mel celkem bezproblemovou MSI s nForce3 cipsetem)
No dobra, je pravda ze i BXmaster mel sve musky, treba nechodila v ni korektne MSI GF2MX400, sla jen AGP 1x ale jinak chodila naprosto vpohode, po vymene za GF4600Ti a uprave na Tuleňa to byla bomba, ale kde jsou ty casy :-) .
Takze tu MSI K9N Ultra sem vymenil za BIOSTAR Tforce AM2 a zatim to slape OK.
SPEED