Kvalita zdrojov znacky Chill
tak po precetani dalsej recenzie na SHW neviem co si mam myslet.
Ako prve ma napadlo ze recenzia bola ucelovo napisana za ucelom poskodit dobre meno firmy bostar ktora ich distribuje, nakolko zatazit 400W zdroj prave 400W zatazou v laboratornych podmienkach nieje zrovna standardne testovanie ktore by som povazoval za objektivne.
Objektivitu by mozno zlepsilo otestovanie aj dalsich zdrojov od inych vyrobcov ktore spadaju do rovnakej cenovej hladiny ako vyzsie spominany chill.
Btw to vyradene PFC je naozaj uz silna kava. Toto uz vypada skor na podvod na zakaznika ak ak to distributor nevysvetli mozno by bolo mozne udelit prinanjmensom pokutu a dalej zakazat dane zdroje v CR/SR predavat.
Ak by sa to dostalo na ČOI ci pripadne soi-jku bolo by to uz velmi zle ...
Gabo ty ako dovozca a distributor chill by si sa mohol vyjadrit ....
patrilo by sa upokojit zakaznikov pripadne ak sa to potvrdi ukoncit ich predaj :rolleyes:
Re: Kvalita zdrojov znacky Chill
No ked su tam kondiky GSC, tak je to MAXIMALNY SHIT.
Nevim proc to vytahujes na svetlo az ted, celkem dost se to resilo v diskuzi pod onim clankem. 520A se asi opravdu moc nepovedl, ale co sem pochopil, nejvetsi problemy mely prvni 2 revize.
Ja osobne mam 510A a na ten zdroj nedam dopustit - tichej, napeti stabilni i u celkem narocnych sestav (AMD 2800+ 0.13um + 6800, nebo ted Pentium D) a i kdyz to zni blbe, je mi celkem jedno, co je uvnitr kdyz to funguje dobre - a kdyz to nejakou dobu jeste dobre fungovat bude. Jinak pro novej zdroj bych se urcite poohlidnul po jine znacce (Fortron, Seasonic, Tagan)
No ak tam mas tiez GSC, tak to teda rozhodne dlho fungovat nebude...
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Citace:
Původně odeslal [B
Michal Mitrega[/B] ]Stížnost na ČOI jsem poslal hned po prvním testu zdrojů na SVH, ale dosud se šetření neposunulo do praktické roviny. Tyto zdroje už měly být dávno v ČR zakázané a měly se bezplatně vyměňovat.
Tímto poukazuji na neschopnost ČOI řešit konkrétní problémy rychle a efektivně a ne po dlouhodobém pozorování a stížnostech desítek zákazníků.
no tak a sme doma ..... ono o com to je ked COI nic nerobi a tieto ksunty sa dalej veselo predavaju a predajcovia maju este tu drzost tvrdit ze su vporiadku .... Toto fakt smrdi nejakou spinavostou a mam pocit ze to je ide aj hlbsie ... vie si niekto predstavit kolko by stalo stiahnutie vsetkych tych pochybnych zdrojov z predaja a vymena za zdroje inej znacky ? majland ...
No ak sa tu najde jeden clovek co ma pravnicke vzdelanie a zhodou okolnosti mal to stasie a jeden ten zdroj mu nieco odpalil tak nech ide do toho a hodi to na sud ... Drzim palce :)
Ak mi teraz niekto povie ze chill su v pohode zdrje poslem ho do .... a odkazem na tuto recenziu :D
Inak kazdy kto ma tento zdroj doma by mal ziadat jeho vymenu .. kto to neurobi robi sam sebe zle ... pud sebazachovy u niektorych ludi je dost znacne potlaceny .
Ak sa do toho niekto schopny obuje myslim ze uz nebude mat nikto chut to sem dovazat ci nebodaj predavat .... >:}
Prosim nech to nikto nebere osobne ale nemozem sa na to pozerat co vsetko sa tu predava....
Bolo by dobre keby autor otestoval aj dalsie zdroje pochybnych znaciek akymi su mercury EC pripadne dost rozsireny LC-power alebo q-tec.
Malo by to jeden dobry efekt, predavali by sa iba kvalitne zdroje. :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Nevim proc to vytahujes na svetlo az ted, celkem dost se to resilo v diskuzi pod onim clankem. 520A se asi opravdu moc nepovedl, ale co sem pochopil, nejvetsi problemy mely prvni 2 revize.
Ja osobne mam 510A a na ten zdroj nedam dopustit - tichej, napeti stabilni i u celkem narocnych sestav (AMD 2800+ 0.13um + 6800, nebo ted Pentium D) a i kdyz to zni blbe, je mi celkem jedno, co je uvnitr kdyz to funguje dobre - a kdyz to nejakou dobu jeste dobre fungovat bude. Jinak pro novej zdroj bych se urcite poohlidnul po jine znacce (Fortron, Seasonic, Tagan)
Mam takovou skromnou domnenku :) Kvalitni zdroj vyjde vetsinou o dost levneji nez Deska + CPU + Grafika + pameti + .... ;)
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
ja som v chille GSC mal a fungoval +- presne 2 roky s modovanym vetrakom v hustom teple :) nemam mu to za zle ze chcipol ;) v podstate som ho mal rad :D
Já jsem měl u druhého počítače zdroj Chill 520A2 a byl to shit, každou chvíly počítač spadl hlavně při hrách nebo nějakých aplikacích co počítač trochu zatížily. Tak jsem koupil zdroj Seasonic S12 430W a vše je bez problému. Sice Chill vydal nové revize(už asi třetí revize)zdrojů, menší zlepšení zde asi je v některých oblastech ale furt to je prý nic moc a stále je odpojené PFC. Více na Svět hardware, článek: Jak je to s PFC u zdroje Chill innovation CP-520A2?
ja neviem co vsetci riesite pfc ako keby to bol liek na rakovinu .. pfc je proste marketingovy hype pre bfu
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
ja neviem co vsetci riesite pfc ako keby to bol liek na rakovinu .. pfc je proste marketingovy hype pre bfu
Ehm tady nejde o reseni nejakeho PFC, ale o proste klamani zakazniku. To je jako bys koupil auto na diesel s filtrem pevnych castic a pozdeji si zjistil ze misto nejakeho filtru je tam lamacky pridelany kus silonky ;)
PFC je tam preto, ze tam byt musi - podla nejakych predpisov EU tusim na vsetkom s prikonom nad 300W. To by mohol byt aj dovod na zakazanie predaja.
nevím já mám už druhým rokem uplně první revizi 400w
a dost sem na něm taktoval XP-M v poho na 2600mhz
tichej, prostě v poho, poslední rok co si pamatuju se mi nesekl komp nikdy, furt sabilní vydrží i pokles napětí když mi tady občas problikne bodovka :)
každopádně aspoň vím že až budu pořizovat silnější sestavu že ten zdroj nedá 400w, aspoň tahle dobrá informace
Znamej ma 520A v kompu tak mesic + par dni, porat si stezuje na stabilitu (tez pentium D atd).To me utvrdilo v tom, ze bych si zdroj teto znacky nekoupil.Takze to reste obdobne, proste to nekupujte a je po problemu, ne ?
Citace:
Původně odeslal
-martin-
nevím já mám už druhým rokem uplně první revizi 400w
a dost sem na něm taktoval XP-M v poho na 2600mhz
tichej, prostě v poho, poslední rok co si pamatuju se mi nesekl komp nikdy, furt sabilní vydrží i pokles napětí když mi tady občas problikne bodovka :)
každopádně aspoň vím že až budu pořizovat silnější sestavu že ten zdroj nedá 400w, aspoň tahle dobrá informace
Ja mam taktez prvni revizi jejich 400W kousku a zvladl utahnout v pohode pretaktovaneho prskota (sckt 478 ) ze 3.0 Ghz na 3.6 Ghz (a jeste by sel dal, nevim o kolik ale sel, trapit se mi ho uz moc nechtelo) a napeti se celkem solidne drzelo. Je pravda, ze az budu zase upgradovat na lepsi sestavu, tak si koupim novej zdroj, ale doposud jsem s nim naprosto spokojen.