Wide LCD - zmena rozliseni
Koukam po novym LCD a docela me zaujal Samsung SyncMaster 215TW 21" 1680*1050. Ale mam strach z toho sirokouhleho rozliseni ve hrach (ne ze bych paril kazdy den, ale obcas si neco zahraju).
Zajimalo by me zda dokaze zachovat pomer stran 4:3. Nebo kdyz bych treba nastavil 1280*1024 tak aby se obraz neroztahl do stran (jak horizontalne tak vertikalne). Nechci totiz interpolovany obraz. Diky za rady
Re: Wide LCD - zmena rozliseni
to zalezi jak si nastavis ovladace alebo niekedy to ide zvolit aj v samotnom LCD ;)
Podle recenzi, ktere jsem cetl, dokaze jet v pomeru stran 4:3, kdy k okrajum obrazu proste prida cerne pruhy, takze by s tim nemel byt problem...
Citace:
Původně odeslal
Dragon
Koukam po novym LCD a docela me zaujal Samsung SyncMaster 215TW 21" 1680*1050. Ale mam strach z toho sirokouhleho rozliseni ve hrach (ne ze bych paril kazdy den, ale obcas si neco zahraju).
Zajimalo by me zda dokaze zachovat pomer stran 4:3. Nebo kdyz bych treba nastavil 1280*1024 tak aby se obraz neroztahl do stran (jak horizontalne tak vertikalne). Nechci totiz interpolovany obraz. Diky za rady
Bude to v pohodě, stačí to nastavit přes ovládací panel k té tvojí ATIně. (CCC)
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
Bude to v pohodě, stačí to nastavit přes ovládací panel k té tvojí ATIně. (CCC)
A pri tech 1280*1024 by se to pak nemelo roztahnout? Na Samsungu 710T i kdyz jsem to poladil pres ATI ovladace tak 800*600 se mi roztahlo :-( ale 1280*960 zustalo zase pekne zachovany. Tak nevim. Interpolovany obraz je totiz hnus a nerad bych pak zalitoval.
Citace:
Původně odeslal
Dragon
A pri tech 1280*1024 by se to pak nemelo roztahnout? Na Samsungu 710T i kdyz jsem to poladil pres ATI ovladace tak 800*600 se mi roztahlo :-( ale 1280*960 zustalo zase pekne zachovany. Tak nevim. Interpolovany obraz je totiz hnus a nerad bych pak zalitoval.
1280x1024 by mělo jet v pohodě, ale při 800x600, to fakt netuším :-)
Ale kdyby se to roztáhlo tak přes powerstrip by se to dalo upravit, rozhodně 800x600 musí vypadat legračně na tak velkém displeji, sice chápu že nemáš nejlepší kartu, ale radši ubrat detaily a dát větší rozlišení, než něco rozjíždět v 800x600.
sice ja mam len socialnu 205BW ale ta ma take iste rozlisenie ako 215.pobezi ti to v pohode teda aspon mne to ide bez problemov na 1280*1024 s ciernymi pruhmi po stranach.800*600 som neskusal
Citace:
Původně odeslal
NOD
sice ja mam len socialnu 205BW ale ta ma take iste rozlisenie ako 215.pobezi ti to v pohode teda aspon mne to ide bez problemov na 1280*1024 s ciernymi pruhmi po stranach.800*600 som neskusal
Coz je presne to, co jsem o neco vys psal ;)
BTW zlate pravdilo zni procist co nejvic recenzi, v nektere z nich to je vzdycky zmineno...
Prosim o radu
Chcem kupit tiez 21" LCD ktory ma rozlisenie 1680*1050 ako to presne funguje ked hra konkretne World of Warcraft taketo rozlisenie nepodporuje?V ziadnom pripade nechcem pouzivat interpolovany obraz.Nejak som pochopil z predchodzich rad ze mozem dat rozlisenie 1280*1024 ale to sa my tiez moc nepaci nevyuzit celu plochu.Dalsia moznost je powerstrip?Tam sa daju nastavovat rozlisenia pre hry ktore take rozlisenie priamo nepodporuju?A hlavne funguje to spolahlivo?Predpokladam ze ho budem musiet mat stale pusteny je tak?
Na většinu her se daj najít patche nebo návody na úpravu rozlišení. Spoustu informací najdeš na http://www.widescreengamingforum.com/forum/ .
Citace:
Původně odeslal
Chodec
Prosim o radu
Chcem kupit tiez 21" LCD ktory ma rozlisenie 1680*1050 ako to presne funguje ked hra konkretne World of Warcraft taketo rozlisenie nepodporuje?
Pokud ti de o World of Warcraft tak ten rozliseni 1680*1050 podporuje. ;) Mam to z vlastni zkusenosti odzkouseny na lcd viz podpis.
Citace:
Původně odeslal
bigwolf
Pokud ti de o World of Warcraft tak ten rozliseni 1680*1050 podporuje. ;) Mam to z vlastni zkusenosti odzkouseny na lcd viz podpis.
Přesně tak, WOW vypadá krásně v 1680x1050 :-)
Citace:
Původně odeslal
Dragon
Tak právě jsem zapojil Samsung SyncMaster 215TW a je pravda že video , hry atd. dobrý, ale Win. si musím ještě zvyknout. Pokud přepnu na monitoru na 4:3, nebo nastavím 1280x1024, nebo různé kombinace obojího, tak je to o dost horší, než nativ. rozlišení. Do externího vstupu mám připojen externí DVB-T a zapnutou funkci PIP. PARÁDA. Koukám že jsi z Prahy, tak koukni sem http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=649306 , na moje příspěvky.
tak ona vetsina her umi WS. a ktera neumi tu to jde naucit ;)
(viz. widescreengamingforum.com)