Re: Brašna pro LUMIX DMC-FZ7
Da se nosit normalne pres rameno jako brasna. Ma jeden zasadni problem - pokud chces vzit cokoliv navic krome fotaku, tak mas smulu - brasna je mala, ale to uz vis :neutral:
Ok, děkuji, to jsem přesně potřeboval vědět.
Mám ještě jeden dotaz trošku mimo....nabíječku budu mít na americkou zásuvku. Stačí mi jen nějaká cestovní redukce?
Kolega který mi tento přístroj veze, slíbil že napíše, zdali by stačila vyměňit síťová šnůra (dost pochybuju) nebo bude třeba nějaký cestovní adaptér. Nejhorší variantou je že budu muset sehnat originální nabíječku pro Evropu..
Takové řešení je dost drahé..
moje rada zni: brasnu vzdy zasadne zkouset "nazivo"... nema smysl vybirat pres net...
Já bych rád zkoušel live, ale kde?
Stran nabíječky, došlo mi to až teď a trochu mi to dělá starosti. Nemá někdo zkušenosti?
Co se týče nabíječky, tak samozřejmě můžeš koupit set redukcí (obvykle kolem 200), ale tahle má (stejně jako většina ostatních) zřejmě standardní kabel a ten stačí vyměnit. Je to klasický kabel, kterým jsou napájená rádia, stojí pár korun a mají ho v každém elektru.
Ad brašna - doporučuji neoriginální, o něco větší. U brašny, do které se nevejde nic jiného než foťák brzy zákonitě narazíš, mrkni se po nějaké Lowepro/Tamrac/Case Logic/Crumpler/Chiemsee/Vanguard/..., jsou jich spousty.
Díky moc, se síťovou šnůrou mi stejnou informaci dal kolega z práce, takže už myslím že je to 100%. Stran futrálku jsem koukal na nabídku Caselogic, a máme něco objednáno, takže zkusím, uvidím. Ostatní značky budu muset oblédnout někde jinde naživo v Ostravě. Díky za tipy ;)
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Díky moc, se síťovou šnůrou mi stejnou informaci dal kolega z práce, takže už myslím že je to 100%. Stran futrálku jsem koukal na nabídku Caselogic, a máme něco objednáno, takže zkusím, uvidím. Ostatní značky budu muset oblédnout někde jinde naživo v Ostravě. Díky za tipy ;)
Nejaky brasny, ale jaky znacky nevim, maji u nas v Alfacompu, takze zkus mrknout u vas do Alfacompu
ja som nahodou navstivil firmu NEDIS a nasiel som tam v akcii brasnu na moj SONY DSC-H5 > velkostne je rovnaky ako ten Panasonic< : http://obchod.nedis.cz/signys/signys...04262800100313
cena 290SKK ,rozhodnute bolo za 2 sekundy :)
v pohode tam vojde fotak , rozobrata slnecna clona a mala cestovna nabijacka
Tak nakonec je to s nabíječkou zcela jinak! žádná přívodní šnůra, kolega co už pro mne aparát fyzicky má, říkal "nabíječka má výklopné kolíky přímo do sítě".
tudíž potřebuji tento bazmek
Po chvilce googlení jsem našel že firma Hadex nabízí na svých stránkách takovou redukci za 15kč
www.hadex.cz, vyhledávání "redukce"
Tak jsem se definitivně rozhodnul pro šedou CZS7E, překousnu spartánský vzhled, líbí se mi systém uchycení původního popruhu. Avšak nastává problém s dodáním. Internetových obchodů je spousta, avšak všechny mají společný neduh. A tím je 120 - 150kč poštovné. Neví někdo kde sehnat v Ově? Našel jsem pouze jeden e-obchod, ale tam zboží není skladem