Re: Fifinka Canon 300/4L IS
co na to rict?
snad jen: gratuluju
Moc pěkná sestava ... myslím ale že k té 300 ten blesk moc často nepoužijes :-)
Zostava pekna (ticha zavist), ale nemas pocit, ze si tou 300vkou prestrelil? 1.5x TC by ti z tej 70-200 spravil imho to iste za podstatne mensie prachy.
Pit: njn ..ale s jakou clonou. To už je pak lepší 70-200/2.8 + TC
S clonou kolem 5-5,6...
Jinak GRATULACE, i když Ti někteří závistivci budou tvrdit, že ani se třemi L-ky nemáš profi výbavu!!! >:}
Citace:
Původně odeslal
theedge
Pit: njn ..ale s jakou clonou. To už je pak lepší 70-200/2.8 + TC
to nehra nejaku vyraznu rolu, hlavne s IS ;)
btw ked bude pekne, ona fifinka nevie fotit ked neni slnecno? :D
Citace:
Původně odeslal
PiT
Zostava pekna (ticha zavist), ale nemas pocit, ze si tou 300vkou prestrelil? 1.5x TC by ti z tej 70-200 spravil imho to iste za podstatne mensie prachy.
Tak samozrejme, ze bych se dostal na 300mm bez problemu, ale... zhorsilo by se ostreni, kresba i svetelnost. Jak jsem uz nekde psal, rozhodoval jsem se tedy mezi 300 a 400. Volba padla na 300, protoze ma IS a je svetelnejsi. Hlavne za IS jsem rad. Cas od casu fotim nejaky koncert a kdyz stojite nekde bokem hopsajiciho davu, nemate sanci udrzet solidnejsi cas.
Zitra nahodim staticke snimky, pro porovnani opticke kvality. Neco akcniho se dostane na program az v sobotu, kdy budu fotit mistni fotbalove derby Uhlirske Janovice vs. Suchdol >:}
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jinak GRATULACE, i když Ti někteří závistivci budou tvrdit, že ani se třemi L-ky nemáš profi výbavu!!! >:}
Když už jsme u teěch "závisticů" tak koukám že nejvíc se to dotklo tebe ;-)
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
S clonou kolem 5-5,6...
diky jeste jednou... ja vim, ze nemam profi vybavu ( 1D+f2,8 ), ale podle me tohle na foceni pro radost a jako sekundarni zdroj prijmu staci. Nebo se pletu? :cool:
Citace:
Původně odeslal
theedge
Když už jsme u teěch "závisticů" tak koukám že nejvíc se to dotklo tebe ;-)
A hele, potrefená zase kejhá?
Neboj, jednou na to taky budeš mít... :p
Citace:
Původně odeslal
Dolbac
diky jeste jednou... ja vim, ze nemam profi vybavu ( 1D+f2,8 ), ale podle me tohle na foceni pro radost a jako sekundarni zdroj prijmu staci. Nebo se pletu? :cool:
Nee, rozhodně se nepleteš, jenom o výbavě to není a některým by zase naopak nepomohla ani výbava za statisíce...
Byť mi to nepřijde jako nejrozumnější investice, tak samozřejmě vřele gratuluji!
Citace:
Původně odeslal
MadCap
btw ked bude pekne, ona fifinka nevie fotit ked neni slnecno? :D
tak asi umi, ale mne se nechce z baraku :mweheh:
panecku... to je ale krasne sklicko... :) taky snad jednou bude... gratulace
Citace:
Původně odeslal
MikeD
panecku... to je ale krasne sklicko... :) taky snad jednou bude... gratulace
neboj, taky se dockas... s Maulem naplanujeme nejaky test a pujcim Ti ho ;)
Odpoledne jsem se vydal po Kutne Hore a prikladam odkaz na jeden full snimek (2,8MB), pouze vytazeno z rawu a dorovnany krivky... imho super kresba :cool: >:}
http://www.asset-bohemia.eu/300_4.jpg
expozice viz exif, IS on
No jo, pevné sklo má prostě některé přednosti, které se u zoomů díky kompromisům dosahují jen velmi obtížně... ;)
Zvláštní, že na levé straně je patrná slabá aberace a pravá je čistá. Jinak souhlas, výstup vypadá solidně.
Citace:
Původně odeslal
Dolbac
neboj, taky se dockas... s Maulem naplanujeme nejaky test a pujcim Ti ho ;)
s tim vyzkousenim pocitam... :) musim to jeste stihnout pred koupi bytu (pak uz by to asi neproslo... :D )