Jak prohodit zvuk mezi prednima a zadnima reprakama?
14 dni mam naistalovany Ubuntu 6 skoro vsechno uz mi slape, ale jeste potrebuju vychytat par veci a sice :
jak prehodit vystup z prednich repraku do zadnich? Mam SB live 1024 a normalne me hraji predni 2.1 repraky, ale kdyz se chci divat na TV tak jsem ve windows vzdycky prehodil vystup do zadnich kde mam zapojenu TV, jak to udelat v linuxu? Pokud mozno nejakym prikazem abych to pak mohl prepinat dalkovym ovladanim (ati rem. wonder).
Re: Jak prohodit zvuk mezi prednima a zadnima reprakama?
a pro bastlire: prepinac ;) nezavisle na OS a plne v DIY ;)
Diky za odkazy. Procetl sem si to a zjistil sem ze alsa je v ubuntu defaultne vlastne mi staci v alsamixeru zaplnou hlasitost "wave LFE" a "wave surround" a hraje to z tv, ale potreboval bych to menit nejakym skriptem nebo commandem abych to mohl dat na to dalkovy ovladani, nevite kde je ta hlasitost ulozena? odkud to ten alsamixer taha?
Citace:
Původně odeslal
Jusuf
Diky za odkazy. Procetl sem si to a zjistil sem ze alsa je v ubuntu defaultne vlastne mi staci v alsamixeru zaplnou hlasitost "wave LFE" a "wave surround" a hraje to z tv, ale potreboval bych to menit nejakym skriptem nebo commandem abych to mohl dat na to dalkovy ovladani, nevite kde je ta hlasitost ulozena? odkud to ten alsamixer taha?
man amixer ;)
Sorry, sem magor je to v tom clanku cos sem postl uz predtim :-), zatim sem udelal dva soubory :
#!/bin/bash
amixer -q set 'Wave' 0
amixer -q set 'Wave Surround' 100
a
#!/bin/bash
amixer -q set 'Wave' 100
amixer -q set 'Wave Surround' 0
ale jeste se stim budu muset trochu pohrat ani nevim jestli je to ted nastaveny jako 5.1 nebo jak, aby mi z tv nesel jen zadni kanal u 5.1 filmu.