Gigabyte DQ6 + Noctua12 = problem uchyceni
Resim problem,jak namontovat noctuu na dq6... jelikoz ma fosna zespodu ten chladic (CrazyCool to jmenujou) tak se tam nevleze uchyceni noctuy, ma zespodu takovy kriz kterym se prisroubuje skrz diry v desce pasiv,aby lip drzel. No neco jako u zalmana. kdyz to namontuju,tak deska je moc hluboka,takze ji nedam do skrine...
v podstate mam nekolik moznosti:
-udelat diru do chiefteca pod procakem
-sundat CrazyCool,ale pak nevim,jestli by drzely heatpipe
-nejak sbastlit to spodni uchyceni, vzdy 2 a 2 diry by byly spojene
-koupit jinej chladic nebo dat box :-/ (ani jedno bych nerad...)
-jit do vodnika (nejsou love$y)
jestli jste nekdo resil podobny problem,predem dik za radu ....
Re: Gigabyte DQ6 + Noctua12 = problem uchyceni
Ja ted resim problem s deskou DS4 a Zalmanem CNPS7700 ..
http://www.nintek.com.au/x/scripts/p...idproduct=5252 premyslim o tomhle jestli to bude k necemu dobry ;o)
Určitě to kup, já to mám taky na zalmanovi,!!! funkční!!! Tady jsem to kupoval já, (mám to blízko 15 Km):
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...nto-socket-775
super, takze velikostne se tam vejde i pres pasivy na desce ? Tak jdu do toho , diky ;o)
Myslim ze ma Zorg ale jiny problem, nez na ktery mu odpovidate.
Cituji:
Resim problem,jak namontovat noctuu na dq6... jelikoz ma fosna zespodu ten chladic (CrazyCool to jmenujou) tak se tam nevleze uchyceni noctuy, ma zespodu takovy kriz kterym se prisroubuje skrz diry v desce pasiv,aby lip drzel. No neco jako u zalmana. kdyz to namontuju,tak deska je moc hluboka,takze ji nedam do skrine ....
Tedy nejde o vypodlozeni pod pasiv k procesoru, ale uchyceni na rub desky pres CrazyCool. Da se to vyresit delsima sroubkama stejne jako na http://www.firingsquad.com/media/art...ge.asp/1967/12 ale nevim zda i pres toto opatreni nebude deska moc "hluboka". Ted jsem chtel napsat prodlouzit podlozeni mezi deskou a case, ale to vlastne nejde z duvodu vystupu konektoru pres case.
Ja sam uvazuji o koupi teto desky bud se stejnym chladicem nebo s Ninjou. Ten se tam vleze. Juk zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=74270
Je to sice fotka jen zvrchu, ale je to namonteny v case.
Chci se te zeptat na dalsi vec. Jak je na tom Noctua se sirkou a vyskou nad pasivy?
A nemas treba i nejaka fota?
Snad to nejak vyresime. Prosim pokud budes mit nejaka infa muzem to sem hodit. Diky.
3 Příloh-a(y)
par fotek,lepsi nemam :(
na ty prvni je jeste otocena o 90st, pak mi doslo,ze to muze foukat ven :)
na druhy je ta doura,kterou jsem udelal,pac to bylo moc hluboky,pouzity delsi srouby.Z toho je videt,ze kdyby to uchyceni bylo napul, jakoze 2 a 2 diry, tak by se to tam vlezlo.
na treti mam pohled dovnitr jak to vypada vcelku,akorat ted mam na pasivu Noctuu@1200 autoregulace v biosu a vzadu v chiefu Scythe@1600 na 5V.
Jinak cemu mam verit ohledne mereni teploty? CoreTemp mi prijde nejpravdepodobnejsi,mam 55-70 podle zateze, bios ukazuje podezrele malo (asi o 20 min) a rmClock zase podezrele hodne,asi o 10vic...Jsem z toho volaky zmeteny :-\
Diky za fotky. Trosku mne to uklidnilo, myslel jsem, ze ty sponky se nevejdou nad ty kondiky.
Jakou mas mezeru mezi deskou a plechem v case?
Myslim, ze by i diry mohla byt vetsi a na bocnici pridelat jeste nejakej vetracek, pokud je tam dostatek mista do hloubky.
S tou teplotou ti neporadim, zatim nemam postaveno.
Citace:
Původně odeslal
Beny
Diky za fotky. Trosku mne to uklidnilo, myslel jsem, ze ty sponky se nevejdou nad ty kondiky.
Jakou mas mezeru mezi deskou a plechem v case?
Myslim, ze by i diry mohla byt vetsi a na bocnici pridelat jeste nejakej vetracek, pokud je tam dostatek mista do hloubky.
S tou teplotou ti neporadim, zatim nemam postaveno.
jak rikam,nahoru se vejde luxusne. akorat mozna nejaka uzsi skrin by mela potiz,ze by to koukalo ven a nesla zavrit bocnice. ja to daval do chiefteca s 12cm fanem vzadu,ten byl sirokej dost.
Zezadu by se fakt klidne 1 fan uzil,sel by tam v poho kdyby nebyla bocnice,ale zatim necham bez
Já jsem problém s DQ6 a Ninjou vyřešil sundáním toho plechu CrazyCool - sice to možná není úplně správné a degradoval jsem DQ6 na DS4, ale aspoň jsem nemusel nic řezat... >:}