Jaky materiál kancelářského křesla???
Zdravím,hodlám si koupit křesílko ke kompu...za cca 2k5 peněz.
Už jsem si našel pár favoritů...zajímal by mě ale Váš názor na volbu materiálu.
Mám vybráno jedno křesílko z kůže a jedno textil-mikrovlákno.
Vím o nepříjemných pocitech-pocení a lepení pří větších teplotách v koženém křesle a toto bych případně řešil potahem ušitým na míru hodnou babičkou :-)
Když ale přijdu z fotbalu nebo z jiné aktivity a než odejdu do sprchy,tak si občas sednu k PC zpocený.
Nerad bych,aby mi to křeslo začalo smrdět :-(
Jaký na to máte názor a co byste zvolili a proc???
Díky všem za postřehy a názory.
Za případné nevhodné umístění se předem správcům omlouvám.
Re: Jaky materiál kancelářského křesla???
Kozene - pokud tam budes mit potah, tak by to melo byt ok, protoze lepeni se v lete je opravdu neprijemne. Jinak v cenove kategorii, kterou uvadis nenajdes imho takovy material, ktery by casem nenacichl.
Textilove - mel jsem v byvale praci a muzu rict, ze po roce pouzivani znamky zapachu neneslo a to to bylo nijake drahe. Ale zalezi kolik u toho travis casu a jak prilis oblecen na tom sedis. Pokud treba jen ve spodnim, tak si dej pozor na ten textil aby te neskrabal ci jsi na nej nebyl dokonce alegricky.
Sam bych volil dnes domu uz textilove.
V kategorii do 2k5 Kč se vyflákni na "kožené" i kožené sezen a kup si radši kvalitnější látkovou židli... Koženou židli k compu bych si asi nekoupil, stačí mi na tom sedět dvě hodiny každý úterý... a zase kupovat si koženou židli a mít na ní stejně hadr, jak píše jedik, mi přijde dost zbytečný... Kup si vážně radži křeslo s textilním potahem, a cenový rozdíl mezi kůží a textilem zainvestuj tím, že si nekoupíš nejlevnější xindl, ale trošku lepší křesílko...
mam "mikrovlakno" uz snad skoro 2 roky a do pohody :)
Jsem zvyklej sedet treba jen ve spodnim pradle nebo jen v kratasech...a to latkove (jeste musim zjistit,co to je presne za typ latky) me skrabe :-(
V obou se mi sedi stejne dobre,mozna o trosku lepe v tom kozenym...ale to je dojem z nekolika minut.
A kdyz prijdu ze sportu a jsem mrte zpocenej a mokrej,tak si do toho hodlam sednout...takze ten smrad docela hrozi :-(
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Jsem zvyklej sedet treba jen ve spodnim pradle nebo jen v kratasech...a to latkove (jeste musim zjistit,co to je presne za typ latky) me skrabe :-(
V obou se mi sedi stejne dobre,mozna o trosku lepe v tom kozenym...ale to je dojem z nekolika minut.
A kdyz prijdu ze sportu a jsem mrte zpocenej a mokrej,tak si do toho hodlam sednout...takze ten smrad docela hrozi :-(
No tak na tohle kuzi uz vubec ne! Zadelavas si na vlka :D A prilepit se prave zpocenyma stehnama v lete na pseudokozene nebo kozene kreslo je fakt vrchol hnusu... A pokud to hodlas pouzivat takhle, tak bych nejakou zenskou z pribuzenstva zaukoloval, aby ti na to koupeny textilni kresilko (mj. oproti kuzi daleko lepe vetra!) usila nejakej peknej potah na tu sedaci cast a mas vystarano, muzes to pak i vyprat, az to bude smrdet, a pohoda...
Imho nejlepší je takový, jak má kámoš - skorocelosíťkový (zhruba 80% plochy je jen prodyšná síťka - není jen na přední hraně sedáku a pak pod zádama těsně nad zadkem - tam je takovej hrbol na lordózu :) ).
Jenže on ho koupil v Makru ve výprodeji za 1999kč a když sem se díval teď, tak běžně stojej přes 10kkč :(
Citace:
Původně odeslal
bukva
Imho nejlepší je takový, jak má kámoš - skorocelosíťkový (zhruba 80% plochy je jen prodyšná síťka - není jen na přední hraně sedáku a pak pod zádama těsně nad zadkem - tam je takovej hrbol na lordózu :) ).
Jenže on ho koupil v Makru ve výprodeji za 1999kč a když sem se díval teď, tak běžně stojej přes 10kkč :(
Jo tak tohle bych taky vřele doporučil. Měl jsem tu čest na tom párkrát delší dobu sedět a vážně pohoda... Jen ta cena, no :D Ale podle mě když by člověk počmuchal v různých nábytkárnách, tak někde ta akce zase bude :D
Pravda pravda...takze to proste vyhraje to textilni a hotovo...nejak jsem si neovedomil,ze sedet zpocenej na kuzi neni ono stejne jako zpotit se az v tom kresle :-P
Sedak mam hozenej i na normalni zidli,takze ho jen presunu a je to :-)
Pak si to nafotim a premerim a necham si usit z nejaky hyperintergalakticky latky nejakej super potah :-P
Treba bude stacit se jit dycky prve vykoupat, nez si na to sednes :) Ja mam kozeny kreslo a kdyz se v lete potim, tak si hodim pod sebe potah ze zahradnich zidlicek a je to :)
Já už mám skoro rok od Honzy z cassemoddingu tohle křešílko: http://casemodding.cz/index.php?pg=d...o=1049&kat=214
celký včetně područek z mikrovlákna a nemůžu si ho vynachválit ..
Tohle je docela v pohode a sedi se v nem dobre...akorat tam je napsano latkove kreslo,tezko rici jestli je to mikrovlakno nebo neco jineho? ???
http://sconto.cz/cz/produkty/otocne-...-zidle/usf-404
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Presne na tehle jsem sedel v praci a prekvapila me na to, ze je to ze Sconta. Sedelo se prijemne a po roce uzivani se nijak neukazaly znaky opotrebeni ci nacichnuti a to se v lete docela dost potim.
ad kresla, nezacali vam vrzgat? moje "andrew" (ma ho na casemodding, ale ja ho mam z makra) po tej dobe (20 mesiacov) uz pomerne vrzga pri pohyboch a neni to moc prijemne (a neviem jak to spravit :( )
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ad kresla, nezacali vam vrzgat? moje "andrew" (ma ho na casemodding, ale ja ho mam z makra) po tej dobe (20 mesiacov) uz pomerne vrzga pri pohyboch a neni to moc prijemne (a neviem jak to spravit :( )
Kazde imho zacne, jak se nepromazava :) Ale casto to chce trosku rozebrat a mazat na divnych mistech, ale zalezi na konstrukci pochopitelne.
Citace:
Původně odeslal
jedik
Kazde imho zacne, jak se nepromazava :) Ale casto to chce trosku rozebrat a mazat na divnych mistech, ale zalezi na konstrukci pochopitelne.
asi budem musiet dat zborku/rozborku :) asi to je aj dost od hmotnosti ci zacne/nezacne vrzat :)
Mno a hodne zalezi, jak na tom clovek sedi. Teda jestli na tom sedi vzorne ve skolni poloze nebo se na tom furt houpe a vrti jako ja :D
Takze si k tomu mam jeste pribalit barel detskeho olejicku,abych se mohl neslysne houpat cely zivot? :-D
Kazdopadne to na 99,9% vyhraje ta ze Sconta...
2malda: To,co mas,se mi taky libi:
http://casemodding.cz/index.php?pg=d...o=1049&kat=214
a tohle je mu docela podobne:
http://obchod.sedia.cz/katalogitem2.aspx?item=170
...ale je to uz o dalsi 1k vice...ale mohu se stavit tady v Brne v shopu www.sedia.cz a zjistit jak se na nem sedi :-) Prece jen neni to investice na mesic :-)
Citace:
Původně odeslal
malda
Tak jsem si zasel do kamenneho shopu sedia.cz a zkusil si tohle kresilko...a je paradni :-) Sice je o 900Kc drazsi nez to ze sconto.cz,ale to uz je skoro jedno...
To ze sconta je latkove a tohle je navic mikrovlakno :-)
BTW: V tom kamennem shopu stoji ten Paul 4300 a na casemodd. 3300 :-)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
no vrzat lehce vrže, ale u mne je příčinou to, že se docela dost povolují jednotlivé šrouby .. u područek jsem to částečně vyřešil tím, že jsem tam přidal pérovky, zbytek holt jednou za čas dotáhnu
Mikeee .. no až na ty problémy se šrouby jsem opravdu navýsost spokojen, já chtěl hlavně křeslo vysoké, který bude mít i opěrku na hlavu - což je pro mne při dlouhotrvajícím sezení u počítače velká výhoda - nenamáhám si tolik krční páteř...
ad ještě rozdíl oproti tomu scontu - tohle křeslo má dole tu "hvězdu" a područky z hliníku ..
Citace:
Původně odeslal
malda
no vrzat lehce vrže, ale u mne je příčinou to, že se docela dost povolují jednotlivé šrouby .. u područek jsem to částečně vyřešil tím, že jsem tam přidal pérovky, zbytek holt jednou za čas dotáhnu
Mikeee .. no až na ty problémy se šrouby jsem opravdu navýsost spokojen, já chtěl hlavně křeslo vysoké, který bude mít i opěrku na hlavu - což je pro mne při dlouhotrvajícím sezení u počítače velká výhoda - nenamáhám si tolik krční páteř...
ad ještě rozdíl oproti tomu scontu - tohle křeslo má dole tu "hvězdu" a područky z hliníku ..
Srouby se dotahnou...to se casem povoli asi u kazdeho.
JJ...s vyskou kresla souhlasim,to jsem chtel take...navic tahle je vysouvaci a mam pocit,ze jedu ve svem novem Ferrari :-D
Hlinik se taky hodi...ale budeme rikat CHROM,jasny? :-P
Jo, srouby se povolujou, dokonce sem si nevsiml a dva vypadly uplne ... a uz sem lezel na zemi.
Osobne bych rekl kuze FTW. Jenze pokud sis nastavil cenovy limit tak jak sis ho nastavil, tak je otazka jak kvalitni ty kozeny kresla budou. Ted nedavno jsem si taky porizoval kreslo domu, ale stalo me teda trochu vic no...
http://www.hatle.cz/produkty/Kresla/...ke/SKAK181.htm
Kuze mi zas tak nevadi protoze se teda nepotim nijak moc.