Mám NTB IBM 750Mhz a 64 ram. Má to jen DVD takže potřebuju něco co umí bootovat z CD. Umí třeba Win ME boot z CD? Dík za odpovědi.
Printable View
Mám NTB IBM 750Mhz a 64 ram. Má to jen DVD takže potřebuju něco co umí bootovat z CD. Umí třeba Win ME boot z CD? Dík za odpovědi.
od win 98 SE umi boot snad vse.
To jako že win98SE taky? Dyť na to mám diskety....
Hlavně se rozhodni - chceš OS nebo Windowsy...?
Honza
Když k tomu za pár stovek dokoupíš 256MB RAM (jestli to teda půjde), tak ti na tom v pohodě pojedou i XP...
2HonzaRez : Na produktech spol. Microsoft běží poměrně značná část Internetu, takže podobné bezduché výkřiky tu snad ani nejsou nutné, nemyslíš?
IMHO největším kladem i záporem OS Windows současně je jeho "jednoduchost". Kladem proto, že se v něm každý lehce naučí dělat, záporem proto, že si každej k*kot myslí, že ho zná jak svý boty, když umí spustit Word, Excel, ICQ a poslat mail...
Zpět k původnímu dotazu - ano, dá se třeba i Windows 98SE, ale jak jsem napsal - trošku přitlač na RAMku a je to v pohodě. Proč by ses zaobíral archaismy typu 98SE, když můžeš mít prima stabilní Win2k/XP?
Doma sice pouzivam KDEcko so 128MB ale to len preto, ze sa mi to nechce rozoberat a menit pamat...
Bez upgradu je to tak na Windows 98SE alebo ME. Z CD bootuju.
Mno, možná moje odpověď nebyla příliš chytrá, ale přesně vystihovala otázku, nebo ne? Provozoval jsem Mandrake 9nevimco i s KDE na 64 MB RAM a samozřejmě to běželo (stejně jako ekspíčka), přestože se mnozí mohli zbořit, jaký je to prý nesmysl. A dnes je možností ještě víc. Třeba takový Xfce4 je nenáročný a umí ikony na ploše pro pohodlnou práci. Ačkoliv-to umějí i pětadevadesátky, že? Takže pokud vynecháme šílené gamblery, pro dnešní bezpečnou a pohodlnou práci na méně výkonném počítači můžeme využít:
a) Windows 95 OSR (Opravdu Sakra Revitalizace)
b) GNU linux 2.6.18 (30.8.2006) + okenní manažer dle výběru...
Honza
S 64MB pameti bud dos (treba z grafickou nadstavbou ala 98, ME) a nebo dokoupit pamet a pouzit nejaky pouzitelny OS - 2k, xp, *nix.
Samozrejme pokud se nainstaluji w2k na 64MB pameti tak pobezi - a celkem svizne - smule je ovsem to, ze pokud se spusti temer jakakoli aplikace, tak uz to svizne nebude ani trosku.
M$ vydali, nebo vydaj nějaký Windows Fundamentals for Legacy PC's (Win FLP). Má to mít nízký nároky (Pentium, 64ram), jádro z XP,... http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...for_Legacy_PCs
To by mohlo bejt docela dobrý, jenom nevim jak je to s licencema.
toz - ma to byt tenky klient, takze na tech 128MB to nabootuje, ale nejspis nebude prostor pro beh aplikaci - ty maji bezet na serveru.
Jinak docela pekny screenshot na te wiki: CPU T2300@1.66
Potom uz chapu hlasku z minimalnich pozadavku: "Pentium class processor" (kdyz core je zakukleny pentium pro) :))
Paměť bych dokoupil, ale jde tam přidat jen 128MB :-( Možná by to kouslo i 256, ale to by byla asi náhoda. Origoš tam byly Win ME, k těm mám i licenci ale CD ne. Takže buď 98SE, nebo ME a nebo ty Win2000. Na PC mám XP takže ty win2000 k tomu budou nejblíž. A ty winME jsou špatný? Nikdy jsem je neviděl.....
2Ištván : ME jsou taková hodně nepovedená epizodka... Instalovaly se snad skoro jen na NTB (aspoň jsem je u nikoho na desktopu neviděl :D ). Prostě si představ takový trošku "přeskinovaný" 98ky/98SE s tím, že co dělaly 98 jednoduše, dělají ME složitě, co šlo v 98kách dobře, jde v ME blbě, co šlo v 98kách blbě, nejde v ME skoro vůbec..
Místo MEček bych ti doporučil radši 98SE, třeba... ME jsou jeden velkej ERROR :D
Onehdá jsem viděl v CHIPu (tuším, že to bylo tam) docela výstižnou fotku, ilustrující praktickou použitelnost některých funkcí raných 95ek... Byl to hrnek s ouškem nikoli zvenčí, ale uvnitř... Myslím, že tahle ilustrace sedí i na MEčka :D
Já chvíli na compu měl, ale byla to jen taková epizodka - jak píše D_a_v_i_d, muselo to pryč :)
No lenze pre tzv. "bezneho pouzivatela" je to nepouzitelne.
ArAnWe:
Aj Windows sa da pouzivat s 64MB pamate ;D
D_a_v_i_d:
MEcka som pouzival takmer dva roky bez najmensich problemov. Chce to len nainstalovat a spravne nastavit... Jedina nevyhoda je ten skryty DOS...
Ten DeLi Linux som dnes skusal a ani X sa mi nepodarilo rozchodit...