Re: Sound Blaster AWE 64 ISA
Ano, tato zvukovka je Plug&Play, tj. pojede ve Win2k/XP, ovladace by mely mit windows v sobe. Ale nevim jestli ma koupe tehle zvukovky cenu, je to celkem "sumak" a ISA sbernice jako takova celkem dost zatezuje CPU. Nebyla by lepsi nejaka SB64/128 do PCI? (daj se sehnat i za 100Kc)
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Ano, tato zvukovka je Plug&Play, tj. pojede ve Win2k/XP, ovladace by mely mit windows v sobe. Ale nevim jestli ma koupe tehle zvukovky cenu, je to celkem "sumak" a ISA sbernice jako takova celkem dost zatezuje CPU. Nebyla by lepsi nejaka SB64/128 do PCI? (daj se sehnat i za 100Kc)
no jako lepsi by byla :) je to PII 450 MHz, zkousel jsem tam C-Media 8738 6ti kanal, ale PC tuhlo tzn. pri najeti do Windows to chvilku slo a pak PC zatuhl a nepomohlo davat do jinych PCI slotu :( nebo je na to nejakej figl???
Tenhle problém jsem měl s C-media zvukovkou taky,chtěl jsem jí dát kámošovi do PIII-550.Měl tam tedy W98 a po nainstalování driverů pád do modrý...Po marných pokusech tuhle kartu zprovoznit jsem koupil v bazaru za 150Kč SB Pro do PCI a chodí to do teďka.Tahle C-media karty také dost vytěžují systém,ale Caleb má pravdu,do ISA karty bych nešel.Nejlevnější starej Sound Blaster,ale do PCI,ti udělá myslím nejlepší službu
OK diky tak ja se po nejake poohlidnu, Cmedia ne a ISA taky, no proste nejlepsi je starej dobrej SB co? ;)
EDIT: a co MEDIAFORTE 4.1 pro PCI myslite ze bude delat problem?
Citace:
Původně odeslal
Lisak
OK diky tak ja se po nejake poohlidnu, Cmedia ne a ISA taky, no proste nejlepsi je starej dobrej SB co? ;)
EDIT: a co MEDIAFORTE 4.1 pro PCI myslite ze bude delat problem?
To je ta s radiem, ne? :) Imho vyhovi.
Na zvuk vyhoví,ale od rádia si moc neslibuj.Hlavně si ohlídej,ať na to jsou pro XP ovladače.já kdysi koupil od kámoše Audio Excell Sb Pro kompatibilní,pod W 3.11 dobrý,ale pro 95 už ovladače nebyli...Jo,kde ty časy jsou
takze by to mela byt nejspis tato:
Quad X-Treme 256, na chipu je napsano MF4CH 256, takze predpokladam ze to bude ona. na netu jsem nasel nejake ovladace ( http://www.helpdrivers.com/ingles/li...p?codigo=76409 ) a pry by mely byt prod XP. o radio mi nejde, jde mi spis, aby byl PC ozvuceny a moc to neobtezovalo slaby PII
Citace:
Původně odeslal
wizard
Na zvuk vyhoví,ale od rádia si moc neslibuj.Hlavně si ohlídej,ať na to jsou pro XP ovladače.já kdysi koupil od kámoše Audio Excell Sb Pro kompatibilní,pod W 3.11 dobrý,ale pro 95 už ovladače nebyli...Jo,kde ty časy jsou
Na netu jsou pro tuto zvukovku drivery ke stazeni. Na radio je lepsi pouzit Radiator.
domovska stranka uz asi neexistuje http://www.mediaforte.com.sg
Nasel jsem ovladace a dve verze zvukovky 256 a 256R (predpokladam ze to "R" je asi ze ma radio). u verze "R" bylo jako "note" napsano toto:
Windows 2000/XP version of RadioAKTIV Note that this program will only run on Intel 80x86-based platform computers. Takze to jako na AMD nepojede?
POZOR!!!! Quad X Treme jsem svého času měl v PC...rádio je s Radiatorem solidní,byl jsem spokojen...ale po přechodu na WinXP se zv.k nedala přepnout do 4-kanálového režimu. Takže jsem se jí raději zbavil. Osobně bych raději doporučil třeba Sound Blaster Live 5.1 PCI...parádní převodníky, pozlacené konektory, podpora ovladačů pod XP, cena cca 200kč
Já sám ji koupil za tuto cenu pro slečnu předevčírem ;)
ta mediaforte je celkem v poho, pokud tam mas "spravne" ovladace - mam ji v druhem PC v popisu - pod win XP no problem
doporucuji se poohlednout po ovladacich pro TerraTec 512i - pouziva stejny cip (FM801) a jsou narozdil od tech originalnich od mediaforte bezproblemove...
AWE-64 je dobra karta - ked to nemas na nejake hi-fi veci, tak bez problemov staci. MediaForte je shit, to by som nechcel (mam od nich radiokartu a nikdy viac).
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
AWE-64 je dobra karta - ked to nemas na nejake hi-fi veci, tak bez problemov staci. MediaForte je shit, to by som nechcel (mam od nich radiokartu a nikdy viac).
Ja mam od nich taky radio kartu a nemam s ni problemy, funguje dobre jak pod linuxem (fmio) tak pod widlema (radiator).
no tak asi fakt se pokusim sehnat SB 128 do PCI, to je do budoucna vice kompatibilni ;)
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Ja mam od nich taky radio kartu a nemam s ni problemy, funguje dobre jak pod linuxem (fmio) tak pod widlema (radiator).
No ked sa nepouziva originalny SW, tak to akoze funguje. Lenze pocuvat sa to neda. Hociake samostatne radio hra lepsie.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
No ked sa nepouziva originalny SW, tak to akoze funguje. Lenze pocuvat sa to neda. Hociake samostatne radio hra lepsie.
co člověk může chtít od mrchy a navíc zarušené provozem počítače :)