X800GTO2@X850 a NEC 20GWX2
Mam tuto kombinaci a pri bootu pocitace se mi nic nezobrazuje, lcd je v pohotovostnim stavu(nenapise se vubec nic, jak kdyby nesel vubec signal) az pri nastartovani WinXP se zapne lcd a muzu pracovat. Problem bude v graficke karte, nejspis v biose, mam tam flashnuty upraveny s otevrenyma 16pip. Zkousel sem lcd pripojit k jinymu komplu(gk 9700), bez problemu se zobrazi i boot. Jinak mam to napojeny pres dvi kabl.
Predtim sem mel pres d-sub napojeny crt, boot v poho, pak Hyundai lcd pres dvi, taky boot v poho zobrazenej. Akorat tohle lcd to dela
Diky za vsechny napady!
Re: X800GTO2@X850 a NEC 20GWX2
Kdyz testuju v praci grafiky, tak se mi neco podobneho obcas stava, ze monitor sepne, ale obraz se rozjede az u windows (jak DVI, tak D-Sub) a zatim jsem na to neprisel, co to zpusobuje. Napr. pri obnove OS pomoci bootmanagera musim pouzit jinou grafiku (ATi), protoze dana nvidia nezobrazuje a musi se to pak odklikavat "naslepo". Kdyz by nekdo poradil, budu taky velmi rad.
Mam taky GTO2@850 XT a nemam s ni problem. Kdyz podrzis del na vstup do BIOSU rozbehne se monitor?
Citace:
Původně odeslal
Antiloopa
Kdyz testuju v praci grafiky, tak se mi neco podobneho obcas stava, ze monitor sepne, ale obraz se rozjede az u windows (jak DVI, tak D-Sub)
Mne se obcas staval naprosto opacny problem - Boot v pohode ale po nabootovani do windows se monitory vyply - dokonce i v nouzaku. Mam 2 analogove monitory pripojene pred redukce DVI-> DSub s 7600GS.
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Mam taky GTO2@850 XT a nemam s ni problem. Kdyz podrzis del na vstup do BIOSU rozbehne se monitor?
Ee, vubec nic se nestane, monitor porad necinej. :( Fakt je to docela otravny, protoze kdyz se neco stane a nenajedou wokna tak ani netusim, jestli mi to neco napsalo, nebo z jakyho duvodu to vlastne nejede.
Kamosovi toto dela Radeon 9550 a nejake LG LCD..dela to ale pri pripojeni pres DSUB konektor karty. Pri pripojeni na druhy vystup pres DVI-DSUB redukci je to v pohode.
Asi nejaka nekompatibilita grafiky a lcdcka (neni to az tak neobvykle - zvlaste problemu s DVI se da najit dost). Zkus mrknout na stranku ATI do supportu, neco s DVI problemem jsem tam kdysi cetl.
Me to dela oboji D-Sub, DVI a kamos ma taky nejake Radlo a rikal, ze mu DOS mode vubec nejde, az pak rovnou okna :)
Je to moje domnenka, ale mam pocit, ze karta nejakym stylem ma urceno, ktery vystup bude pouzit pri bootu pocitace, nebo spatne detekuje, jakej monitor je pripojen - tj. napr. po zapnuti nastartuje analog a po nabehnuti windows a zavedeni driveru prepne vystup na digital. Tomu by odpovidal u muj pripad s analogovym monitorem - tj. bootovani v poradku, ale obraz ve windows se nerozbrazil - presne opacna k vasemu problemu s digitalnim monitorem. Navic, protoze mam 2 redukce z DVI na Dsub, dost se to sere, staci kdyz trosku hnu s kabelem od monitoru a uz karta pri bootu monitor nenajde (a verim tomu ze pousti obraz prave do digitalniho vystupu)
Kazdopadne tohle je imho problem BIOSu karty - zkouseli ste novejsi?
Imo nekde to neni problem karty/biosu, ale problem panelu (resp. vzajemna nekompatibilita)..jiny panel funguje klidne bez problemu.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
..... resp. vzajemna nekompatibilita ..jiny panel funguje klidne bez problemu.
Presne tak, a verim ze tenhle panel s jinou kartou povali bez problemu.
U me to je vzajemna nekompatibilita lcd a grafiky, pac jak sem uz psal vys, tak mi jiny starsi lcd jede pres dvi naprosto bez problemu. Asi nejspis budu menit grafiku za x1900GT, tak uvidim, jestli to pomuze.