Mám tuto kartu od Gigabytu - s pasivem a do AGP a zajímalo by mě, jaké teploty na jádře jsou ještě v normě. V klidu mám totiž kolem 70 stupňů, při hraní kolem 90 a to nemám tu kartu taktovanou. Ta teplota se mi zdá vysoká...
Printable View
Mám tuto kartu od Gigabytu - s pasivem a do AGP a zajímalo by mě, jaké teploty na jádře jsou ještě v normě. V klidu mám totiž kolem 70 stupňů, při hraní kolem 90 a to nemám tu kartu taktovanou. Ta teplota se mi zdá vysoká...
Hejbe se ti v case vůbec vzduch ? Při pasivním chlazení je aspoň nějaký průvan nezbytný ...
A smozřejmě zknotroluj uchycení chladiče, jak napsal DM.
Obecně není 90C na grafice moc, grafiky vydrží hodně a nemělo by jim to dělat problém. Provozoval jsem pasívně grafiky, které šly k 90C a nikdy s nimi nic nebylo. Mám pasivní Galaxy 7600GS a max. teploty ve 2D kolem 55C a v 3D cca 75C - v desktopu s jediným (pomalým) fanem ve zdroji a navíc standardně má Galaxy nastavený slowdown treshold na 125C. AGP verze bude topit samozřejmě o něco víc díky HSI můstku. Zajímej se tedy víc o airflow a např. pomůže (pokud nemáš) mít hned vedle vga děrovanou (nebo žádnou) záslepku.