Prosim poradte s vyberom dosky
Dobry den,
kedze som cez PC iba amater, chcel by som sa spytat na par veci. Idem kupovat novu zostavu:
Core2Duo E6600
GB 965P-DG6
1024MB Geil 800MHz KIT
WD SataII 160GB 16MBcache + Cooling SitentSavior
Sapphire X1800GTO 256MB
Thermaltake Soprano
Seasonic 430W
No, setril som na tu zostavu 2 roky a nerad by som sliapol vedla, preto sa chcem spytat tieto otazky:
- myslite si, ze ta volba hardware je spravna? alebo co by ste zmenili?
- som len priemerny uzivatel PC a taktovat asi nebudem - mam ist radsej do DS4?
- zo stareho PC mam DVD_Teac a DVD-RW_NEC. Bude mozne tam tieto mechaniky pripojit? Nebude to robit problemy pri bootovani, prip. instalacii WinXP SP2 32bit? Ako to bude zapojene? Moze mi to prosim niekto vysvetlit?
Vopred dakujem.
Re: Prosim poradte s vyberom dosky
Budu hodny ;)
1) Tohle patri do nakupni poradny, takze to tam asi take bude presunuto
2) O te GB desce se trochu diskuze doctes tady http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=51419 a taky tady
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=0
3) Volba HW je podle me ok
4) Ma jediny IDE konektor, ale s bootovanim z ni by problem byt nemel, pokud taktovat nebudes je mozna DQ6 az zbytecny luxus.
No dakujem, ze si bol "hodny", ale nemyslim si ze by to patrilo do nakupnej poradne. Uvodom som len chcel poukazat na zostavu ale predovsetkym mi ide o to, ze ked by som kupil k tejto zostave dosku DQ6 alebo DS4, ci skutocne do nej zapojim dve mechaniky, ktore su takmer nove a nerad by som kupoval ine len koli doske. Cize podstatou mojho prispevku je rada s dokou, pripadne skusenosti s nou a "starymi" mechanikami.
No a teraz k teme. Takze ak som to spravne pochopil disk bude zapojeny na SATA a dve mechaniky zapojim na ten PATA na jeden kabel? Ako master a slave? Nebude to potom spomalovat tok dat medzi mechanokou a diskom? Dakujem zatial za odpovede.
Ano, disk na SATA, mechaniky na PATA na jednom kabelu Master-Slave. Tok dat je zalezitost propojeni toho radice s chipsetem, muzes zkusit pohledat jestli tam neni nejaky problem s rychlosti, predokladam, ze by byt nemel.
Jsou to jen spekulace, zkusenosti necham zasvecenym :)
OK..aj tak ti velmi pekne dakujem za rady. Ja si tiez myslim, ze by to malo fungovat bez problemov, ale tiez by som si precital nejake skusenosti z praxe.