-
prace s GIMPem, upravy animovanych GIF, PNG - pomozte
hledam program na vytvareni animovanych gifu, nejlepe tim ze se poskladaji za sebe normalni jpg, nebo gif. pokud mozno co nejjednodussi, poradite nejaky ???
diky moc.
EDIT: zmena nazvu dredu = preskoc prvni 3 prispevky
EDIT2: zmena nazvu podruhe, preskocte az na pulku druhe stranky.
-
Re: poradte program - na vytvareni animovanych GIFu, co nejjednodussi
Gimp? :) (http://www.gimp.org)
I kdyz, musis se do toho rozhrani trochu vzit, jak se to ale osaha, tak se s tim dela krasne.
EDIT: Uhh, ten konec druhy vety zni tak nejak dvojsmyslne :oops: ;D
-
vau vypada docela jakoze se tam da docela nastsavit dost ficurek, ale neni to prilis slozity ?
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
vau vypada docela jakoze se tam da docela nastsavit dost ficurek, ale neni to prilis slozity ?
Slozity - tezko definovat, jak jsem rikal, musis to to dostat to pod ruku, ale jde to fakt rychle. Myslim, ze animovany GIF by mel byt pomoci GIMPu hracka ;)
-
tak jsem nasel neco jednodussiho, zoner gif animator 5.
-
vytvareni animovanych GIFu, zacinam
chtel bych poradit, pokud mam napriklad 4 obrazky o velikosti 30 kb, myslel jsem ze program na vytvareni gifu je jen posklada za sebe a vznikne soubro +- 120 kb. ale jake bylo moje prekvapeni kdyz soubor ma treba 240 kb ??? vi nekdo co delam spatne, je to nejaka metoda komprese, nebo metoda prekresleni ? zacinam pouzivat zoner gif animator 5. ma nekdo s timto zkusenosti ?
EDIt. tak ted jsem udelal animaci 3 obrazky kazdy ramec ma 13 kb, ale dohromady 73, proc ?? proc to nema 3x13=39 ????
-
Re: vytvareni animovanych GIFu - co delam spatne
-
Citace:
Původně odeslal
Jo_Do
ozkousim dekuji
EDIT: tak bohuzel pri prehravani animace se obcas obejvi takove cerne pruhy mezi poslednim a prvnim ramcem. a chce to jen gify jako vstup.
chtelo by to neco lepsiho, aby to nedelalo ty cerne pruhy. pusobi to pak amatersky.
-
V GIMPe sa robia animovane GIFy celkom dobre - navalas si jednotlive framy do vrstiev, potom Filters->Animation->Optimize (for GIF) a nakoniec save as - pri ukladani do GIFu sa spyta, ci chces vytvori animaciu. Delay medzi framami sa nastavuje nazvom vrstiev.
-
tak asi sem uplny idiot.
EDIT: tak snad si s tim uz poradim, viz http://docs.gimp.org/cs/
-
mno, ok animace je hotova jak chci, do bodu ulozeni.- a tady chce to nejaky export do indexovaneho souboru pred ulozenim nebo do sede. v sede je kvalita obrazku ok, ale kdyz dam do indexovaneho souboru s pouzitim standarnich nastaveni, tak se vysledna kvalita gifu snizi. cim to, a jak to nastavit aby to bylo jako pred ulozenim (t.j. truecolor asi)????
nebo je to tim ze se do obrazku nacpe 256 barev ???
totiz pri vytvareni to ukazuje neco jako 370 kb, po ulozeni to ma 40 kb.
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
mno, ok animace je hotova jak chci, do bodu ulozeni.- a tady chce to nejaky export do indexovaneho souboru pred ulozenim nebo do sede. v sede je kvalita obrazku ok, ale kdyz dam do indexovaneho souboru s pouzitim standarnich nastaveni, tak se vysledna kvalita gifu snizi. cim to, a jak to nastavit aby to bylo jako pred ulozenim (t.j. truecolor asi)????
nebo je to tim ze se do obrazku nacpe 256 barev ???
totiz pri vytvareni to ukazuje neco jako 370 kb, po ulozeni to ma 40 kb.
Neb format GIF podporuje pouze 256-ti barevnou paletu.
-
Citace:
Původně odeslal
jedik
Neb format GIF podporuje pouze 256-ti barevnou paletu.
really ?????
takze nelze mit animovany gif v truecoloru ? chm.....
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
really ?????
takze nelze mit animovany gif v truecoloru ? chm.....
http://en.wikipedia.org/wiki/GIF
-
V truecoloru skutecne nelze :)
Druha moznost je pouzit Greyscale - 8bitovou stupnici sedi. Sice to uz neni barevny, zato ale s jemnejsimi prechody.
EDIT: Aaa, koukam ze poradne nectu (uz jsi to v sede mel). Oops :oops:
-
ok, uz je mi to jasne, ted zvazuju zda pouzit sedou - kvalita ok, nebo barevnou kvalita horsi ale barva. no uvidime.
-
Jen tak trochu mimo ;) Muzes pouzit i flash misto GIFu, tam se samozrejme da vyuzit vsech TrueColor barvicek.
-
aha, ale tim mi asi naroste i dost velikost souboru....
potreboval bych poradit neco jineho.
mam barevny napis an bilem pozadi a potreboval bych jen ten napis, abych ho mohl dat do jineho obrazku, bez toho bileho pozadi, jak to udelat ? predpokladam nejakym vyberem. poradi nekdo postup ?
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
aha, ale tim mi asi naroste i dost velikost souboru....
potreboval bych poradit neco jineho.
mam barevny napis an bilem pozadi a potreboval bych jen ten napis, abych ho mohl dat do jineho obrazku, bez toho bileho pozadi, jak to udelat ? predpokladam nejakym vyberem. poradi nekdo postup ?
Jestli myslis v GIMPu, tak ja to delam tak, ze pouziju barevny filtr "Barva do alfy", musi se samozrejme ale jednat o jednobarevne pozadi. Tim se odstrani barva (pozor, i jeji slozky*). Z obrazku pak vyberes oblast s nadpisem a zkopirujes. Cilovy obrazek musi samo take podporovat pruhlednost (GIF, PNG).
*Pokud pracujes s tim GIFem tak se podilu barvy v jinych barvach obavat nemusis ;)
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Cilovy obrazek musi samo take podporovat pruhlednost (GIF, PNG).
Nemusi - pri upravach je najlepsie vsetko robit vo vrstvach (a ukladat do XCF) a pri exporte do GIF, PNG, JPG (a pod.) pouzit Merge Visible Layers. Ked obrazok ma nejake pozadie, tak vystupny format nemusi podporovat priehladnost.
-
Jasne, aj tak to jde. Ja jsem zatim kreslil bez vrstev, protoze jsem se s nimi jeste nespratelil :) I kdyz vim ze o hodne prichazim :oops:
-
tak nevim kde je problem , snazim se to tak delat, ale obrazek je jpg, pozadi je jednobarevne (bile) ,obraqzek JPG, ale pruhlednost je 0, nebo neni, obrazek proste nema pruhlednost, znamena to ze to neoriznu ?
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
tak nevim kde je problem , snazim se to tak delat, ale obrazek je jpg, pozadi je jednobarevne (bile) ,obraqzek JPG, ale pruhlednost je 0, nebo neni, obrazek proste nema pruhlednost, znamena to ze to neoriznu ?
Jestli na to jdes pres tu pruhlednost, jak jsem radil, a nepouzivas vrstvy, pak musis obrazek ulozit jako PNG protoze JPEG pruhlednost neumi.
-
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Jestli na to jdes pres tu pruhlednost, jak jsem radil, a nepouzivas vrstvy, pak musis obrazek ulozit jako PNG protoze JPEG pruhlednost neumi.
aha, tedy ulozit zdroj jako png ?
EDIT: Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaam tooooooo. dik za pomoc. :D
-
Citace:
Původně odeslal
Guide-Bot
aha, tedy ulozit zdroj jako png ?
EDIT: Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaam tooooooo. dik za pomoc. :D
Jak rikaval nejmenovany admin... Nedekuj, "karmuj" :idea:;D;)