Asus M2N-E ultra 570 (AM2) skúsenosti sem:
Takže som poskladal PC s touto doskou ( athlon 3500+ ) a dosť problémov. :-( S pôvodným biosom (tuším 0203) nebola schopná ísť na default s ramkou PQI DDR2 - 667 so žiadnymi časovaniami. Stále to padalo, tak som musel ísť dole na 533. Po Flashi biosu na verziu 0304 to už DDR 667 dá. Stabilita je ale dosť mizerná. V pamäťovom slote A1 a A2 je to nepoužiteľné (nedá sa nainštalovať win) Hlášky o chybách počas inštalácie. Sloty B1 a B2 kupodivu idú normálne, ale počas práce vo windowse to zničoho nič zablbne. Napr. rozbaľujem súbor -nedá sa (po reštarte sa zrazu dá). Inštalujem soft -nemôže otvoriť (po reštarte normálka). Mám SATA2 disk Seagate s kolmým zápisom 7200.10 -možno má na tom tiež podiel. Ináč čipset dosť kúri- čo tiež stabilite nepridá.
Najväčšou chybou však je -keď dám klasicky PC reštartovať tak sa stane, že po reštarte nie je shopná naštartovať (jednoducho mrtva ako pri prehnatom OC). Treba VYP/ZAP -potom nasleduje hláška že doska nabehla po chybe a je nutné ísť do biosu a zneho zas von.
Poraďte ak ju máte ako sa to chová vám, lebo je to nejaký nepodarok. :-(
Re: Asus M2N-E ultra 570 (AM2) skúsenosti sem:
Citace:
Původně odeslal
robo
Poraďte ak ju máte ako sa to chová vám, lebo je to nejaký nepodarok. :-(
Stejným způsobem se chová i SLI verze, kterou už podrobněji zkoumali na XS foru. Přestože ASUS vydal již několik opravných BIOSů na SLI, stejně u ní zůstal syndrom - mrtvé desky - tj. že je černá obrazovka a je nutné jí manuálně vypnout.
Takže nové poznatky: Vymenil som ramku PQI za Goodram a chová sa to stabilne. Dokonca ide aj v slote A1 a A2 kde PQI nešla vôbec. Mám ešte problémy so zvukom. Mám klasické stereo (2 x repro). Keď drvím Serious sam 2 tak nepočujem vybuchovať granáty. Niektoré zvuky chýbajú. Zrejme Serious ide 4 kanálovo ale nikde vňom som takú voľbu nenašiel. Ako keby tie zvuky mali byť v zaných kanáloch (počujem len slabý preslech). Na zvukovke AD1988 (na doske) je navolené stereo. Neviete poradiť? Ovládač na zvukovku som našiel len jeden.
Mám ji taky a podobný zkušenosti-ramky Kingston 667Mhz, procesor AMD643500. Při instalaci mi to házelo chyby, musel jsem hodit paměti do single a teď to běhá v pohodě.
Jinak na pctuningu je ve foru o téhle desce celé vlákno, v podstatě stejný zkušenosti,s některýma pamětmi to nefunguje v dualu.
Pár lidí má Geily, mně jedou dokonce nad specifikací, v duálu a OK (třeba jim trochu pokouřit).
Nekupujte žádné hardcore paměti (DDRII-800/CL3 apod., deska končí s napětím na 1,95 V, taky byste je nemuseli rozdýchat vůbec), u téhle fošny je to házení perel sviním.
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
Stejným způsobem se chová i SLI verze, kterou už podrobněji zkoumali na XS foru. Přestože ASUS vydal již několik opravných BIOSů na SLI, stejně u ní zůstal syndrom - mrtvé desky - tj. že je černá obrazovka a je nutné jí manuálně vypnout.
Nedávno jsem pro známeho postavil PC s touhle deskou a v CPU-Z 1.36 se mi deska hlasila jako nForce 570 SLI.
Mam ji ted 2 dny a zatim slape stabilne. RAM jde na single. Dostal jsem se zatim na 2,63G. Jeste vylapuju chladic a dam tam poradnou teplovodivou pastu. CPU-Z ji fakt hlasi jako SLI
zkousel nekdo na tuhle desku A-DATA 1024mb 800 ?