-
Chlazeni chipsetu na Epox 9NPA ultra s nforce4 ultra
cus,
protoze ten vetrakz vyroby strasne rve vymenil sem ho za velkem pasiv s pomalym vetrackem, byl klid ale pak jsme koupil novou grafiku Gigabyte s pasivem s HP, verze 2, a ma pasivy z obou stran takze s emi uz muj chadak nevesel. a to ej problem co tam dat ted.
mam dva vybrane
http://www.czechcomputer.cz/product_...xpandSection=1
a
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38763
ten Thermaltake CL-C0034 Extreme Spirit II by se mi tam vesel z fleku (jak je vyosenej presne by tam pasnul bez uprav), ale ma vetrak
ten druhej pasiv ovsem ma telo na stredu a uz by se tam bez uprav nevesel. a ted co stim? daj se ty HP nejak setrne ohnout aby se to tam veslo? vim ze si tu lidi hrali s HP tak nekdo poradte jakej. pripadne jestli nejakej z techdvou mate tak postrehy.
dik glo
-
Re: Chlazeni chipsetu na Epox 9NPA ultra s nforce4 ultra
-
kurnik :) mno ale to je vyosene asi az moc, a pak nevim nevim jak to bude vungovat na lezato, to HP ztracej ucinost ne? asi objednam ten Extreme Spirit II a pohraju si s otackama.
-
Citace:
Původně odeslal
Glottis
kurnik :) mno ale to je vyosene asi az moc, a pak nevim nevim jak to bude vungovat na lezato, to HP ztracej ucinost ne? asi objednam ten Extreme Spirit II a pohraju si s otackama.
HP funguji v jakekoliv pozici (vodorovne, svisle, sikmo, ... ) Jinak ja jsem ten extreme spirit nezkoumal ale zda se mi dost malinkatej.
-
Citace:
Původně odeslal
Glottis
Zase je to ale aktiv, takže to po čase bude řvát ;-). Pasivně asi tímhle nf4 neuchladíš ikdyž jsem slyšel, že to jde, ale to byla asi blbost.
-
nForce4 Ultra se da "uchladit" timhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 - teploty sou pak ponekud brutalni, ale koho to zajima kdyz to funguje :cool:
Myslim ze z toho delate zbytecnou detektivku, pokud se ti aspon trochu hejbe vzduch ve skrini, tak to libovolnym HP chladicem uchladis pasivne bez problemu (pripadne ofukovat nejakym vetrackem na minimalni otacky pro klid dusicky)
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
nForce4 Ultra se da "uchladit" timhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076 - teploty sou pak ponekud brutalni, ale koho to zajima kdyz to funguje :cool:
Myslim ze z toho delate zbytecnou detektivku, pokud se ti aspon trochu hejbe vzduch ve skrini, tak to libovolnym HP chladicem uchladis pasivne bez problemu (pripadne ofukovat nejakym vetrackem na minimalni otacky pro klid dusicky)
Teploty jsou potom extrémně brutální, sám jsem to tak měl, když počítač nebyl v zátěži, bylo to "jenom" horké (ruka se na tom chvilku udržet dala), ale když byl počítač v zátěži, tak se na to prostě nedalo sáhnout. Ano, fungovalo to, ale dlouhodobě je to podle mě dost risk. Tak jsem tam dal 8cm fan na 5V, a pohoda. Sice je to tam přibastlený dost úchylně, ale drží to ;).
-
mel sem ,spalil sem se, zahodil sem, stejen se to tam nevejde :)
glo
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Teploty jsou potom extrémně brutální.....
Ja sem uz tenhle pasiv daval na vic nForce4ek, a myslim ze takovej Pirs nebo Negryk postavili hodne pocitacu s timhle pasivkem ....
Teploty sou bezpecne 60+ (tj. ruku na tom neudrzis), ale kdyz to prezilo letosni leto ....
Sam na svem i945 cipsetu ruku taky neudrzim ... a zajima me to? Jedine o co se staram sou teploty disku, CPU (kvuli throtlovani), ostatni mne je ukradene, kdyz to funguje.
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Sam na svem i945 cipsetu ruku taky neudrzim ... a zajima me to? Jedine o co se staram sou teploty disku, CPU (kvuli throtlovani), ostatni mne je ukradene, kdyz to funguje.
On ten horoucí pasiv zvyšuje teplotu CPU o pár stupňů...
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
On ten horoucí pasiv zvyšuje teplotu CPU o pár stupňů...
Ale Caleb ji ma presto asi tam kde ji chce mit :)
Presne tenhle mam na sve nF4 desce taky (akorat primo zepredu case na nej funi zpomaleny 120mm).
-
Jeden velky thread o chladeni NF4 Ultra uz tu je ... treba specialne zakladat dalsi? :rolleyes:
-
nekoulej ocima :) zakladat netreba ale zajimalo me spis diskuze nad tema chladakama co sme sem pastnul nez Nforce.
kopil sme dneska toho spirita tak to zitra dam do pc, napisu pak postrehy.
budoucimu rvani vetraku snad zabranim vetrakem s magnetickym loziskem, do ted sme ho mel prave na tom pasivu a byl supr. vetrak sunon.
glo
-
V pohode...tie vysledky chcem ale vidiet :)
-
tak jsem koupil, namontoval.
v prvni rade je opravdu malej takze pasivne ne. s vetrakem co tam je na plne otacky uchladi v pohode, je jen teplej. na 5V se roztoci v pohode kdykoliv, ovsem uz je to pak horsi s teplotou ale porad to neni tak hrozne jako s tim modrym pasivem :)
na plno to dost huci, ikdyz pisou jen 19dB coz je asi kravina ale subjektivne lepsi nez original. uvazuju ze na to nasadim vetrak z minuleho chladice 40x40x20 s vapo loziskem. na 5V fouka uzasne a neni slyset.
nake obrazky http://tancik.glottis.net/spirit/
glo
-
hm presne toto som chcel na moju SLI ale ked pises ze tam ten vetron treba tak to asi pockam na http://www.thermalright.com/a_news/m...s_hr05_sli.htm aj ked cena bude niekde uplne inde.
-
myslm ze cena nebude tak moc vetsi nez tohle. rovnej maj za 600 tak proc by tohle melo byt nejakej extrem
glo
-
2 Příloh-a(y)
ja sem to vyresil takhle, vypada to sice strasne a uz by to chtelo vycistit, ale funguje to
nejdriv tam byl jen pasiv, ale byl rozpalenej jako petnik, tak sem na nej koupil 50 mm vetracek a pridelal ho tam pomoci sroubu
akorat sem nezjistil, ktera teplota patri k chipsetu nebo jestli tu teplotu deska vubec meri
-
nj taketo nieco som uz skusal ale na SLI mi toto riesenie vobec nevyhovuje
-
jo takhle presne sem to mel driv no, bohuzel nova grafika to zahodila.
teplotu chipsetu nikde nezjistis :( myslel sem ze to je ta jedna teplota kolem 42C ale bylo to teplota nekde na desce. sahnuti na pasiv me vylecilo.
-
Presne, co ja vim, zadnej cipset nema interni teplotni cidlo - proste to je teplota nekde ze zakladni desky.
2baros - 4200RPM na cipsetu - ufff, to musi byt dobry vrtnulnik, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
2baros - 4200RPM na cipsetu - ufff, to musi byt dobry vrtnulnik, ne?
ne, je to nejakej tichej ventilator, mezi ostatnima pomalobeznyma vetrakama ho neslysim, takze v pohode
-
prave jsem doinstaloval Extreme Spirit II a musim rict, ze parada... vsem s timhle prknem vrele doporucuju... :)
-
sice mam inu dosku, no NB mi zhavi fakt seriozne.
Ostatne jeho vyzarovanie bolo dovodom vymeny chladica freezer 64 pro za Zalman 7700AlCu.
Ten mi frci na cca 1400-1600 ot/min, robi pekny fukot, no sice ofukuje aj NB.
Je to OK tak ako to je, ten procak aj tak celkom dobre hreje, takze si teraz s NB rozumeju. Nebavilo ma riesit tam nejaky 80 mm vetrak, ktory by na NB fukal, riesenia vypali nepekne.
PS: A aby im nebolo obom smutno, tak im pomaha aj nenazrany radeon X800GTO :-D