Panasonic FZ20 redukce 62mm filtr Marumi nebo jiný?
Ahoj, chtěl bych si k FZ20 pořídit polarizák, ale nechci jej nasazovat na originál redukci (kvůli délce tubusu a ceně filtrů) a chci si proto koupit kratší redukční tubus z 72mm na 62mm.
Našel jsem pouze 2 možnosti. Na eBay koupit PHAYEE Lens Adapter nebo na fotoredukce.com FZ10-BE. Nevím který vybrat :-) potřebuji kratší. hehe.
No a druhý problém je jaký polarizák. Buď opět eBay a 62 mm Kenko CPL filtr nebo zakoupit Marumi DHG. Jaký byste doporučili?
Děkuji za rady amatérskému fotografovi.
Re: Panasonic FZ20 redukce 62mm filtr Marumi nebo jiný?
preco kenko CPL? ebay je plny hoya veci za par slupek
Citace:
Původně odeslal
MadCap
preco kenko CPL? ebay je plny hoya veci za par slupek
No ja si vybral tento
http://cgi.ebay.com/62mm-Kenko-Pro1-...QQcmdZViewItem
Je stejny jako Hoya Pro1 Digital CPL a s redukcnim tubusem z 72 na 62 + 2 krytky + clo + dph me to vyjde na 2500,- Tady ten samotny filtr stoji 3800+.
doporucuju zvazit nakup jine redukce, ja mel redukci dokonce na 52mm (taky jsem mel FZ20) a ani s dvema filtrama mi to nevinetovalo! myslim ze existuje i na 58mm... U nas to prodava Soligor tusim, ale ja to mel z eBay za cca 400
Citace:
Původně odeslal
Wohmatak
doporucuju zvazit nakup jine redukce, ja mel redukci dokonce na 52mm (taky jsem mel FZ20) a ani s dvema filtrama mi to nevinetovalo! myslim ze existuje i na 58mm... U nas to prodava Soligor tusim, ale ja to mel z eBay za cca 400
Fakt to nevinetovalo?
nemel jsem to moc dlouho (protoze jsem pak presel na dSLR), takze sem to kdovijak nezkousel, ale dam ruku do ohne za to, ze to s jednim filtrem nevinetuje a jsem si skoro jistej ze ani se dvema (ostatne zeptej se Prokopa, tu redukci s filtry ma ted nejaka jeho znama)